Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

kuci

Ajaxowe odświeżanie prefixów. / oraz dostosowanie forum do rozdzielczośći

Promowane odpowiedzi

kuci    642

Witajcie a więc przechodząc do sedna posiadam stronę, styl carbon ciągle edytowany:

 

1) mam na niej zrobione sortowanie tematów według prefixów coś takiego:inpit.png

 

gdy wybierzesz prefix automatyczne odświeża strone i wyświetla rezultaty jak zrobić aby to nie odświeżało całej strony lecz tylko dodane tematy?

 

 

2) Druga sprawa ten szablon nie jest kompatybilny z kazdą rozdzielczością gdy zmniejszam okno przeglądarki im mniejsza tym bardziej wszystko się rozwala- jak na to zaradzić.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
SeNioR    6,701

1. Poszukaj w Google pod zapytaniem MyBB Ajax Pagination, do tej pory nie widziałem na żadnym forum takiego udoskonalenia.

2. Trzeba by dostosować cały szablon na nowo po prostu nie jest responsywny.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
15 godzin temu, SeNioR napisał:

1. Poszukaj w Google pod zapytaniem MyBB Ajax Pagination, do tej pory nie widziałem na żadnym forum takiego udoskonalenia.

2. Trzeba by dostosować cały szablon na nowo po prostu nie jest responsywny.

 

co do 1 to fakt też nie spotkałem dużo czytałem lecz nic nie znalazłem

co do 2 a coś na zasadzie żeby zrobić drugi szablon pod telefony i ze jak zmniejszam to automatycznie mi przełączy szablon przy jakieś tam rozdzielczośći?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Salva    3,291

1. Nie znam takowego rozwiązania.

2. Sprawdź plugin GoMobile dla MyBB, ale poszukaj wersji kompatybilnej ze swoim silnikiem. Co prawda nie przełączy wersji automatycznie, ale użytkownik wchodzący na stronę, będzie miał w stopce - tutaj sobie możesz wybrać miejsce gdzie to będzie - link na wersję mobilną strony. Nie jest to rozwiązanie problemu, a użycie półśrodka :)

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
13 godzin temu, Salvation napisał:

1. Nie znam takowego rozwiązania.

2. Sprawdź plugin GoMobile dla MyBB, ale poszukaj wersji kompatybilnej ze swoim silnikiem. Co prawda nie przełączy wersji automatycznie, ale użytkownik wchodzący na stronę, będzie miał w stopce - tutaj sobie możesz wybrać miejsce gdzie to będzie - link na wersję mobilną strony. Nie jest to rozwiązanie problemu, a użycie półśrodka :)

2) dokładnie tak zrobiem zainstalowałem potem go przerobie, ale teraz jak robić żeby na kompie też automatycznie na niego przełączamy gdy za bardzo zmniejszymy okno przegląarki ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Salva    3,291

Coś takiego:

<script>
	$(window).resize(function(){
		if($(window).width() < 768) $(location).attr('href', 'tutaj adres do wersji mobilnej');
	});
</script>

 

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
5 godzin temu, Salvation napisał:

Coś takiego:

<script>
	$(window).resize(function(){
		if($(window).width() < 768) $(location).attr('href', 'tutaj adres do wersji mobilnej');
	});
</script>

za***iscie dzięki wielkie tego szukałem ale jest problem gdy na strone wrzucę kod ten:

Cytat

<a href="misc.php?action=switch_version&amp;do=gomobile&amp;my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}">Wersja Mobilna</a>

to luzik działa ale gdy ten link (misc.php?action=switch_version&amp;do=gomobile&amp;my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']} ) wrzuce do twojego skryptu to mam coś takiego:

Cytat

Niepoprawny kod autoryzacji Czy na pewno próbujesz uruchomić tą funkcje w poprawny sposób ?  Spróbój ponownie.

 

 

Edytowane przez kuci

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Salva    3,291

Hmm... A jak wrzucisz go w takiej formie?

"misc.php?action=switch_version&amp;do=gomobile&amp;my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}"

Czyli całość:

$(location).attr('href', "misc.php?action=switch_version&do=gomobile&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}");

 

  • Lubię to! 2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
11 minut temu, Salvation napisał:

Hmm... A jak wrzucisz go w takiej formie?

"misc.php?action=switch_version&amp;do=gomobile&amp;my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}"

Czyli całość:

$(location).attr('href', "misc.php?action=switch_version&do=gomobile&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}");

 

działa! a teraz jak zrobić że jeśli znowu rozszerzę to powróci do normalnego ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Salva    3,291

Podmień na ten kod, bo zapomniałem o document.ready() wcześniej...

<script>
  $(document).ready(function(){
    $(window).resize(function(){
      if($(window).width() < 768) $(location).attr('href', "tutaj adres do wersji mobilnej");
      else $(location).attr('href', "tutaj adres do wersji normalnej");
    });
  });
</script>

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
8 minut temu, Salvation napisał:

Podmień na ten kod, bo zapomniałem o document.ready() wcześniej...

<script>
  $(document).ready(function(){
    $(window).resize(function(){
      if($(window).width() < 768) $(location).attr('href', "tutaj adres do wersji mobilnej");
      else $(location).attr('href', "tutaj adres do wersji normalnej");
    });
  });
</script>

 

Cytat

        <script>
  $(document).ready(function(){
    $(window).resize(function(){
      if($(window).width() < 768) $(location).attr('href', "misc.php?action=switch_version&do=gomobile&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}");
     else $(location).attr('href', "misc.php?action=switch_version&do=full&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}");
    });
</script>

 

wklejam to i nic sie nie dzieje

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
2 minuty temu, Salvation napisał:

Bo nie masz tego samego kodu, uciąłeś:

});

 

 

poprawione, działa tylko zmieniane wersje mobilną jak zmieni to juz potem jak rozszerzę to nie wraca

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
4 minuty temu, Salvation napisał:

Podaj adres.

pw, wydaje mi się ze z adresem moze byc cos nie tak ale w sumie nie wiem

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Salva    3,291

Adres jest ok :D Zapomniałem, że styl mobilny jest inny :D to wstaw do stylu normalnego:

<script>
  $(document).ready(function(){
    $(window).resize(function(){
      if($(window).width() < 768) $(location).attr('href', "misc.php?action=switch_version&do=gomobile&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}");
    });
});
</script>

A to do stylu mobilnego:

<script>
  $(document).ready(function(){
  	$(window).resize(function(){
      if($(window).width() > 768)  $(location).attr('href', "misc.php?action=switch_version&do=full&my_post_key={$GLOBALS['gmb_post_key']}");
    });
  });
</script>

 

  • Lubię to! 2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kuci    642
9 minut temu, Salvation napisał:

Podaj adres.

pw, wydaje mi się ze z adresem moze byc cos nie tak ale w sumie nie wiem

 

działa pięknie temat rozwiązany.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×