Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

skrim

[Danie główne] Tagliatelle z krewetkami i pesto z rukoli w towarzystwie pomidorków koktajlowych

Promowane odpowiedzi

skrim    680

Tagliatelle z krewetkami i pesto z rukoli w towarzystwie pomidorków koktajlowych

Składniki:

- Makaron tagliatelle 250g

- Krewetki rozm. 16-20 200g

- Rukola 100g

- Oliwa z oliwek z drugiego tłoczenia 100 ml

- Orzeszki pini 20g

- Orzeszki nerkowca 20g

- Parmezan 50g

- Pomidorek koktajlowy 50g

- Czosnek 4 ząbki

- Białe wino wytrawne 100 ml

Sposób przygotowania:

1. Oczyszczamy krewetki z odwłoku pamiętając również o przewodzie pokarmowym.

2. Stawiamy wodę na makaron, osalając ją dopiero jak zacznie wrzeć.

3. Do blendera wlewamy oliwę z oliwek i dodajemy kolejno rukolę, orzeszki pini, orzeszki nerkowca oraz starty parmezan, to wszystko blędujemy na gładką masę.

4. Na patelni przesmażamy krewetki z czosnkiem, kiedy krewetki nabiorą różowego koloru podlewamy białym winem.

5. Jak wino odparuje, wrzucamy ugotowany na al dente makaron i dodajemy kolejno pesto oraz pomidorek koktajlowy, dodajemy parmezan i wykładamy na talerz i gotowe.

krewetki_10885.jpg

Smacznego!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.


×