Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

skrim

[Danie główne] Tagliatelle z krewetkami i pesto z rukoli w towarzystwie pomidorków koktajlowych

Promowane odpowiedzi

Tagliatelle z krewetkami i pesto z rukoli w towarzystwie pomidorków koktajlowych

Składniki:

- Makaron tagliatelle 250g

- Krewetki rozm. 16-20 200g

- Rukola 100g

- Oliwa z oliwek z drugiego tłoczenia 100 ml

- Orzeszki pini 20g

- Orzeszki nerkowca 20g

- Parmezan 50g

- Pomidorek koktajlowy 50g

- Czosnek 4 ząbki

- Białe wino wytrawne 100 ml

Sposób przygotowania:

1. Oczyszczamy krewetki z odwłoku pamiętając również o przewodzie pokarmowym.

2. Stawiamy wodę na makaron, osalając ją dopiero jak zacznie wrzeć.

3. Do blendera wlewamy oliwę z oliwek i dodajemy kolejno rukolę, orzeszki pini, orzeszki nerkowca oraz starty parmezan, to wszystko blędujemy na gładką masę.

4. Na patelni przesmażamy krewetki z czosnkiem, kiedy krewetki nabiorą różowego koloru podlewamy białym winem.

5. Jak wino odparuje, wrzucamy ugotowany na al dente makaron i dodajemy kolejno pesto oraz pomidorek koktajlowy, dodajemy parmezan i wykładamy na talerz i gotowe.

krewetki_10885.jpg

Smacznego!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Utwórz konto

Utwórz konto. To darmowe i bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×