Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

Arek

[Deser] To takie tam 11 PANNA COTTA

Promowane odpowiedzi

Arek    225

PANNA COTTA

mcujk1.jpg

Składniki:

-> 3 łyżeczki żelatyny w proszku

-> 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

-> 250 ml śmietanki kremówki (dobrej jakości, 30% lub 36%)

-> 80 g cukru

-> 250 ml pełnego mleka

Przygotowanie:

* Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Włożyć do gorącego mleka przekrojoną  wzdłuż laskę wanilii i wyskrobać ziarenka też dodać do mleka, następnie dodać śmietankę i cukier wszystko razem mocno podgrzać przelać przez sito i rozlać do małych filiżanek . Schłodzić od 15 min do 45 min.

*Aby ułatwić wysunięcie deseru z filiżanek, można je włożyć na sekundę do gorącej wody. Deser wyłożyć na talerzyk i podawać ze świeżymi owocami lub mrożonymi .

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×