Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

╰ωiιku╮

Komputer nie widzi karty Gigabyte GTX 1060 6GB G1

Promowane odpowiedzi

Witajcie użytkownicy!


Mam problem dotyczący mojego nowego zestawu, wszystko ładnie śmiga, ale niestety karta graficzna nie Kartą jest Gigabyte GTX 1060 6GB G1 Podpięta pod płytę główną i pod zasilacz normalnie bez problemu. Komputer jej nie widzi, nie daje obrazu, ale!! Wentylatory chodzą i jest podświetlenie.

 

Specyfikacja:

  • i7-8700
  • MSI Z370 Tomahawk
  • SilentiumPC Vero L2 600w
  • System to Windows 7

 

W menedżer urządzeń widać tylko "Standardowa karta graficzna VGA" Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale w inne urządzenia mam coś takiego jak na zdjęciu poniżej.

 

894a58b2c35cd.png.b03caf40d4fee18d61f992db9a69903b.png


BIOS:
msi-bios-komputer-karta.jpg

 

Próba zainstalowania sterowników do karty (z strony nvidii)


4a021d3fdab3b.png.5087228d9b0b56e2d78dbb8c9070c753.png

 

A to próba aktualizacji sterowników pierwszego zdjęcia:


1.png.9fc17f9229b4f36b0898b0d6b8a0581d.png

 

29943321_1573179629465477_461888597_o.thumb.jpg.dd66f2fe49d1b8448ceaf60135335059.jpg

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

@╰ωiιku╮

 

Możesz instalacja to zrób. 

 

Krok: 1 

Bios Pobierz:

Wsparcie dla Z370 TOMAHAWK | Motherboard - The world leader in motherboard desig...

 

Krok: 2

VGA Driver Pobierz: 

GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 6G (rev. 1.0) | Graphics Card - GIGABYTE G...

 

Krok: 3 

Windows uruchamianie, się uda :D

  • Lubię to! 2

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dnia 1.04.2018 o 14:17, fivd napisał:

Pobierz sterowniki ze strony producenta i je zainstaluj.

Próba zainstalowania sterowników do karty (z strony nvidii)

4a021d3fdab3b.png

 

 

Jak zainstalować samemu bios?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj zainstalować GeForce Experience. Następnie pobrać i zainstalować sterowniki za pomocą tego progarmu.

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Zaaktualizuj bios. Sprawdź kabel od zasilania GPU przy MOBO. Może się wypięło, nie styka pinów

spróbuj zainstalować sterowniki w trybie awaryjnym

 

dlatego odradzam wszystkim to MOBO, ten TOMAHAWK same tego typu i inne problemy robi

 

aa to od Gigabyte, nie ma wtyczki od zasilania, po prostu sprawdź czy karta leży dobrze w slocie, przedmuchaj tam sprężonym powietrzem

(Z PUSZKI, już widziałem jak suszarką dmuchali, masakra ahahha)

Edytowane przez QurczaX.
  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No to tak...

Kupiłem drugą, a dokładnie od MSI, czyli GTX 1060 6GB Gaming X i problem jest ten sam.

W slocie pci-e x16 nie widzi w ogóle karty - Slot: Empty - za to w drugim slocie x4 działa normalnie, udało mi się zainstalować sterowniki itp. karta działa, ale pod pci-e x4, przełożyłem pod x16 i nie działa.

 

Zostaje mi jeszcze aktualizacja biosu, który będzie jutro na ten nowy z 23.03 bo jest dosyć stary ze stycznia.

 

Jeżeli to nie pomoże to pewnie w 100% zagadka będzie rozwiązana bo okaże się niedziałający slot pci-e x16. Karta nie ma żadnych luzów, jest przymocowana na sztywno śrubami.

 

Jeżeli tak będzie to po prostu kupię lepszą płytę główną coś w stylu MSI z370 Gaming M5, chyba, że polecicie coś innego :)

Dodam, że procesor to i7-8700 bez wersji k, czyli nie będzie kręcone, chyba że warto poczekać na nowe płyty.

 

received_1576132565836850.thumb.jpeg.5b48abe4628aa5cc97b1120043eb0b83.jpeg

received_1572281952888578.thumb.jpeg.da326196b5d58a25e55ab9663e377ea4.jpeg

received_1572240206226086.thumb.jpeg.5f707f25284184601e29c488de17dcec.jpeg

 

Ani jedna, ani druga nie chwyta pod pci-e x16 :/

Edytowane przez ╰ωiιku╮

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

a podłączyłeś dodatkowe zasilanie? poczytaj na bitcoinowych forach tam to ogarniają takie sprawy

Edytowane przez włoszka

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jakbym nie podłączył zasilania to by mi wenty nie chodziły, a sprawa już rozwiązana (uszkodzony slot w płycie)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Utwórz konto

Utwórz konto. To darmowe i bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Podobna zawartość

    • Przez ScAniX
      Witajcie! Rok temu pod koniec sierpnia złożyłem komputer o specyfikacji:
       
      ╔CPU: Intel Core I5-7600K, 3.8GHz, 6MB BOX
      ╠GPU: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4GB GDDR5
      ╠RAM: HyperX Fury DDR4, 8GB, 2133MHz, CL14
      ╠MOBO: ASRock H110M DVS R3.0, H110
      ╠COOLER CPU: SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012
      ╠POWER: Chieftec 400W
      ╠CASE: Corsair Carbide Series SPEC-02
       
      W te wakacje chciałbym wymienić grafikę prawdopodobnie na gtx 1060 6GB od msi (lub na 1070 zależy od zarobionych funduszy) do tego płyta główna (nie mogę się zdecydować na konkretną, a chciałbym pobawić się w OC).
       
      Główne pytanie jaki zasilacz będzie dobry do gtx 1060/1070?
    • Przez Nata Pata
      Siema. Pytanie do katy graficznej jaką wybrać? Jaką polecicie tak aby pasowała do płyty głównej ASRock H110M-DVS R3.0
       
      Chciałbym zakupić ta kartę Gigabyte GeForce GT 1030 SILENT LP 2GB GDDR5 - Karty graficzne NVIDIA - Sklep ko... ale niestety nie ma jej na rynku  
       
       
×