Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

skrim

Krewetki w tempurze z chrupiącymi warzywami z sosem słodko-pikantnym

Promowane odpowiedzi

skrim    680
Składniki: 
  • – Krewetki rozm. 31-40 6 szt.  
  • – Rukola 30g
  • – Seler Naciowy 1/5
  • – Marchewka 1 szt. 
  • – Mąka pszenna, woda gazowana, sól, sos słodko-pikantny
  • – Olej rzepakowy 0,5l
 
Sposób przygotowania: 
  • 1. Krewetki oczyszczamy i wyciągamy przewód pokarmowy. 
  • 2. Obieramy marchewkę oraz seler naciowy i kroimy w słupki.
  • 3. Robimy z mąki pszennej i wody gazowanej tempurę dodając lekko soli spożywczej. 
  • 4. Rozgrzewamy olej w garnku lub fryturze, osuszone krewetki moczymy w tempurze i wrzucamy po woli przytrzymując na rozgrzany olej. To wszystko smażymy około 90 sekund. 
  • 5. Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz wyścielony wcześniej świeżą sałatą,rukolą, dodajemy marchewkę i seler, pociętą w słupki oraz sos w tym przypadku słodko-pikantny i gotowe. 

 

q1p8p5e.jpg.2c4960745c5d48ef5e68b2621583

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.


×