Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

skrim

Krewetki w tempurze z chrupiącymi warzywami z sosem słodko-pikantnym

Promowane odpowiedzi

Składniki: 
  • – Krewetki rozm. 31-40 6 szt.  
  • – Rukola 30g
  • – Seler Naciowy 1/5
  • – Marchewka 1 szt. 
  • – Mąka pszenna, woda gazowana, sól, sos słodko-pikantny
  • – Olej rzepakowy 0,5l
 
Sposób przygotowania: 
  • 1. Krewetki oczyszczamy i wyciągamy przewód pokarmowy. 
  • 2. Obieramy marchewkę oraz seler naciowy i kroimy w słupki.
  • 3. Robimy z mąki pszennej i wody gazowanej tempurę dodając lekko soli spożywczej. 
  • 4. Rozgrzewamy olej w garnku lub fryturze, osuszone krewetki moczymy w tempurze i wrzucamy po woli przytrzymując na rozgrzany olej. To wszystko smażymy około 90 sekund. 
  • 5. Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz wyścielony wcześniej świeżą sałatą,rukolą, dodajemy marchewkę i seler, pociętą w słupki oraz sos w tym przypadku słodko-pikantny i gotowe. 

 

q1p8p5e.jpg.2c4960745c5d48ef5e68b2621583

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Utwórz konto

Utwórz konto. To darmowe i bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×