Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

Euro3

PHENOM 965. Zasilacz. Komputer sam się wyłącza. Temperatura w porządku

Promowane odpowiedzi

Euro3    0

Witam. Od kilku dni po jakimś czasie pracy komputer lubi sie wyłączyć i już nie właczyc. Dopiero po jakimś czasie się włączy (ok 20minut). Temperatury są ok w spoczynku max 40* przy temperaturze 32* w pokoju. Przy wymianie zasilacza i karty pojawił sie bluescreen atikmpag.sys ale zrobiłem format i zniknął. Z tego co wiem to od sterowników ale wolę napisać o tym. Czego to może być przyczyna, że komputer się wyłącza? Płyty głównej? Pc amd phenom 965, 8gb ram, corsair vs 550w 80plus, r7 260x 2gb. Aaa, zasilacz wymieniałem bo karta graficzna się zepsuła a modecom jest za slaby na r7 nawet na inne karty. Z góry dziękuje za odpowiedz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Naven    1

Na początek ogarnij mu jakieś lepsze chłodzenie i dokładnie przeczyść go z kurzu jeżeli tego nie zrobiłeś.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Euro3    0

Czytajcie ze zrozumieniem.. Był jeszcze inny zasilacz i wymieniłem go na ten, bo tam ten był za słaby. Corsair ma jeszcze zapas mocy.

Edytowane przez Euro3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Euro3    0

Jest wystarczający. :) I jakby był za słaby to komputer by ani razu się nie włączył. :)

Edytowane przez Euro3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Cyfrovy.    23

Wlaczylby sie. Kupilem nowa plyte glowna podpialem i zaczal mi sie komp wylaczac... Myslalem zebsiebpowiesze. Okazalo sie ze zasilacz zbyyyt slaby

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
GameDuck    11

tez tak mialem, komputer po paru tygodniach poszedl na zlom, na poczatku pojawial sie bluescreen zignorowalem i juz sie nie pokazywal. Pozniej nie dzialal w ogole, po wgraniu innego systemu strasznie go muliło. Możliwe ze cos jest nie tak z plyta glowna. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Euro3    0

Już wiem co się dzieje. "Specjaliści" w komputerowym włożyli 125w procesor pod płytę do 90w i przy nowej karcie już nie wyrabia.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×