Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

laska

Po zakupie nowego komputera i podpięciu starego monitora ilość FPSów znacznie spadła

Promowane odpowiedzi

laska    2

Czesc ostatnio zakupiłem nowy komputer i starszy komp oddałem bratu w cs na starym miałem 170 fps spokojnie lecz zmieniłem mu tez monitor na stary bo aktualnie nie mam pieniędzy na inny . Na tym monitorze rozdzielczość jest tez mniejsza co świadczyłoby o tym ze powinno byc wiecej fps lecz tak nie jest a wręcz odwrotnie . Fps to koło 30-80 

A model tego monitora to stary samsung 913n i pytanie co moge zrobic zeby chociaz nie spdalo tak nisko bo nie wiem co z tym zrobic ... komuputer to I7 2600k + Gtx 650 Ti 2gb + 8gb ramu. Problem tez jest w tym nie ważne jakie ustawienia dam najwyższe czy najniższe dclay czas mam tak samo w csgo a przy ładowaniu umie osiągnąć nawęt 300 fps . Jakieś propozycje ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
laska    2

To jest komp zainstalowany juz tylko podmieniony monitor i pokój ;p wszystko na nim chodziło bez problemu i karta tez jest okej :) 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
PixelART    90

Przy ładowaniu może nawet 800 fps wyciągnąc :P

Nie wiem jak u ciebie, ale ja mam standardowo +/- 220fps, ale w ostatnim czasie wartośc spadła mi do 80-130 fps.

Poczytałem w necie i uzyskałem ciekawe odpowiedzi:

" Karta na nowe gry dość słaba, ale CS:GO na max ustawieniach i 1920x1080 działa w 90fps czyli nie jest aż tak źle :) "

" Karta graficzna nie wyrabia, demonem prędkości ten geforce nie jest. "

" Zmniejsz MSAA najlepiej do 0 - za słaba karta graficzna na wygładzenie. "

Mozliwe, ze wszystko spowodowane jest przez karte graficzna.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Nex`    45

A monitor który posiadasz jest full HD ? Jak tak to nie ma się co dziwić bo ten komputer nie uciagnie takiego monitora w grach i będziesz miał -100 FPS. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
MatYs    252

Widocznie na starym komputerze miałeś wyłączoną synchronizację pionową i ustawienia na wydajność:

Spoiler

SHU_Ge1dMy.jpeg

Ustaw jak wyżej i powinno śmigać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.


×