Jump to content
Premium

skrim

Deserving
  • Content Count

    2,718
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

skrim last won the day on October 13 2015

skrim had the most liked content!

Community Reputation

21 Proper

1 Follower

About skrim

  • Rank
    Szef Kuchni
  • Birthday 04/13/1996

Additional information

  • First Name
    Kacper
  • Location
    Łańcut
  • Occupation
    Kucharz
  • Interests
    Gotowanie, Grafika, Tworzenie stron
  • Gender
    Mężczyzna

Company Information

  • Company name
    Piotr-Kulinarnie

Contact

Recent Profile Visitors

5,223 profile views
  1. Coś pięknego! Taka wytrwałość pod względem czasu i zaangażowania jaka została wprowadzona w tą całą społeczność to jest coś niesamowitego. Oby te lata mijały jeszcze tak jak mijają teraz, czyli długo. Pozdrowienia dla wszystkich! :)
  2. Aktualnie spodobało mi się gastropis reszta nie jest jakoś przekonywująca, nie łapie zbytnio w ucho oraz niektóre tutaj podane są już takie. Czekam na dalsze propozycje
  3. Cześć, Chciałbym założyć portal gastronomiczny, w głównej mierze miałoby na nim znajdować się wiadomo przepisy, poradniki, i inne duperele związane z gastronomią. Powiedzmy że mam już pomysł jak przygotować tą stronę, ale niestety problem leży z nazwą, więc jeżeli ktoś jest kreatywny to prosiłbym o pomoc w dobraniu / wymyśleniu jakiejś fajnej, dobrze wpadającej w ucho nazwy.
  4. Polecam, warto dokonywać z tą osobą wszelkich interesów.
  5. Składniki: - Filet z dorsza 180g - Ryż Arborio 150g - Serek Mascarpone 50g - Szparagi zielone 4 szt. - Białe wino wytrawne 100 ml - Bulion warzywny 200 ml - Olej 100 ml - Cytryna 1 ćwiartka - sól, pieprz młotkowany - nitki chilli - Śmietanka 30% 50 ml Sposób przygotowania: 1. Na patelni przesmażamy ryż, podlewamy białym winem i odparowujemy. 2. Następnie skręcamy płomień i podlewamy bulionem stopniowo co chwilę, aż ryż wchłonie bulion. 3. Blanszujemy szparagi i kroimy w centymetrowe słupki. 4. Doprawiamy fileta solą,pieprzem młotkowanym oraz skrapiamy sokiem z cytryny. 5. Następnie smażymy z obu stron zaczynając od skóry. 6. Tak przesmażoną rybę wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika do 180°C i pieczemy ok. 8 minut. 7. W tym czasie do ryżu dodajemy szparagi, śmietankę oraz pod sam koniec serek mascarpone. 8. Wykładamy na talerz risotto oraz dorsza skorą do góry, dekorujemy nutkami chilli jak i również dodając przez to lekko ostrego smaku.
  6. Składniki: – Krewetki rozm. 31-40 6 szt. – Rukola 30g – Seler Naciowy 1/5 – Marchewka 1 szt. – Mąka pszenna, woda gazowana, sól, sos słodko-pikantny – Olej rzepakowy 0,5l Sposób przygotowania: 1. Krewetki oczyszczamy i wyciągamy przewód pokarmowy. 2. Obieramy marchewkę oraz seler naciowy i kroimy w słupki. 3. Robimy z mąki pszennej i wody gazowanej tempurę dodając lekko soli spożywczej. 4. Rozgrzewamy olej w garnku lub fryturze, osuszone krewetki moczymy w tempurze i wrzucamy po woli przytrzymując na rozgrzany olej. To wszystko smażymy około 90 sekund. 5. Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz wyścielony wcześniej świeżą sałatą,rukolą, dodajemy marchewkę i seler, pociętą w słupki oraz sos w tym przypadku słodko-pikantny i gotowe.
  7. Składniki: – Filet z kurczaka 150-200 g – Szparagi zielone 2 szt. – Szynka parmeńska 2 plastry – Ser Mozzarella 30 g – Przyprawa do kurczaka – Folia spożywcza i aluminiowa – Olej rzepakowy Sposób przygotowania: 1. Oczyszczamy pierś kurczaka i rozklepujemy przez folię spożywczą. 2. Otulamy szparagi szynką parmeńską. 3. Następnie przyprawiamy roladkę przyprawą do kurczaka, układając szparagi na środku i dodajemy do tego ser mozzarella. 4. Zwijamy rozbitego fileta i formujemy roladkę. 5. Rozwijamy folię aluminiową i przesmarowujemy ją lekko olejem rzepakowym, a następnie zawijamy roladkę w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180°C i pieczemy około 15 minut. 6. Po około 15 minutach, rozwijamy z foli aluminiowej, przekrawamy w dowolny sposób i podajemy z: ryżem, gnocchi, warzywami i gotowe. Smacznego!
  8. Przed chwilą napisałem temat i w dziale pojawił się dwa: http://scr.hu/2i2v/v832n Po wejściu w ten pierwszy od dołu informacja: http://scr.hu/2i2v/xk14l
  9. Częsty problem występujący prawdopodobnie u mnie na przeglądarche "Chroma" kiedy daje zaloguj się pisze mi "[bgcolor=#f5f7fa]Błędne hasło dla użytkownika: [/bgcolor][bgcolor=#f5f7fa]skrim"[/bgcolor] Dopiero jak klikne spróbuj ponownie, podam swoje passy, loguje mnie normalnie na strone. [bgcolor=#f5f7fa]
×
×
  • Create New...