Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

skrim

Roladka drobiowa nadziewana szparagami, szynką parmeńską i serem mozzarella

Promowane odpowiedzi

skrim    680
Składniki: 
– Filet z kurczaka 150-200 g
– Szparagi zielone 2 szt. 
– Szynka parmeńska 2 plastry
– Ser Mozzarella 30 g
– Przyprawa do kurczaka
– Folia spożywcza i aluminiowa 
– Olej rzepakowy 
 
Sposób przygotowania:
1. Oczyszczamy pierś kurczaka i rozklepujemy przez folię spożywczą.
2. Otulamy szparagi szynką parmeńską. 
3. Następnie przyprawiamy roladkę przyprawą do kurczaka, układając szparagi na środku i dodajemy do tego ser mozzarella. 
4. Zwijamy rozbitego fileta i formujemy roladkę. 
5. Rozwijamy folię aluminiową i przesmarowujemy ją lekko olejem rzepakowym, a następnie zawijamy roladkę w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180°C
i pieczemy około 15 minut.
6. Po około 15 minutach, rozwijamy z foli aluminiowej, przekrawamy w dowolny sposób i podajemy z: ryżem, gnocchi, warzywami i gotowe. 
 
zRvWFAE.jpg.1ac6034b6156d2ee2e12119fce53
 
Smacznego!
  • Lubię to! 3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.


×