Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

skrim

Roladka drobiowa nadziewana szparagami, szynką parmeńską i serem mozzarella

Promowane odpowiedzi

Składniki: 
– Filet z kurczaka 150-200 g
– Szparagi zielone 2 szt. 
– Szynka parmeńska 2 plastry
– Ser Mozzarella 30 g
– Przyprawa do kurczaka
– Folia spożywcza i aluminiowa 
– Olej rzepakowy 
 
Sposób przygotowania:
1. Oczyszczamy pierś kurczaka i rozklepujemy przez folię spożywczą.
2. Otulamy szparagi szynką parmeńską. 
3. Następnie przyprawiamy roladkę przyprawą do kurczaka, układając szparagi na środku i dodajemy do tego ser mozzarella. 
4. Zwijamy rozbitego fileta i formujemy roladkę. 
5. Rozwijamy folię aluminiową i przesmarowujemy ją lekko olejem rzepakowym, a następnie zawijamy roladkę w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180°C
i pieczemy około 15 minut.
6. Po około 15 minutach, rozwijamy z foli aluminiowej, przekrawamy w dowolny sposób i podajemy z: ryżem, gnocchi, warzywami i gotowe. 
 
zRvWFAE.jpg.1ac6034b6156d2ee2e12119fce53
 
Smacznego!
  • Lubię to! 3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Utwórz konto

Utwórz konto. To darmowe i bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×