Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

AndzioK

Spider Friendly 1.3.12

Promowane odpowiedzi

AndzioK    2

Nazwa modyfikacji : Spider Friendly 1.3.12

Pełny opis problemu : moj problem polega na tym skad bede wiedzial ze Spider Friendly 1.3.12 działa?? czy google bot jest itp. gdzie jest opcja w pa wyłacz wlacz itp??

Demo/Screen :

Strona WWW : www.cs-hellshoot.pl

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Matek    12

Konfigurację SF masz w Panelu Administracyjnym w którejś z kategorii po lewej stronie (chyba na dole). Działanie SF widzisz np po wzorze adresu forum, gdy wejdziesz do jakiegoś tematu przykładowo. Też zauważalna jest obecność botów na forum (Google BOT, Yahoo i inne).

Modyfikacja dużo pomaga.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
AndzioK    2

ta ale mi w pa nie pokazuje

[ Dodano: 2011-10-28, 00:27 ]

ale w tym temacie jest jakis patch o co z tym chodzi

przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=15046

i jak dałem nazwastrony.pl/sf_install.php właczyła sie instalacja zainstalowało sie ale w pa nadal nie widac sp

[ Dodano: 2011-10-28, 00:46 ]

a jak dam nazwaforum.pl/admin/admin_spider_friendly.php to sie konfiguracja sie wyświetla ale jak np cos tam ustawie to i daje wyslij to co tam zmieniłem powróciło do domyślnych ustawien

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Matek    12

Dragooon, a edytowałeś plik modules_data.php?

Widocznie coś źle musiałeś zrobić przy instalacji...

pliki .patch służą do czegoś innego. Np zamiast edytować każdy plik, to ten plik zrobi to za ciebie.

przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=20678,start,0 - tutaj masz coś o tym

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Matek    12

Tak to już jest w tej modyfikacji. Tak po prostu zrobił autor, jednak jeśli wybierzesz odpowiednie opcje i zatwierdzisz to zapisują się te twoje. Tylko wyświetla domyślne. Rozumiesz?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
AndzioK    2

tak

ale mam bład i musze wszystko od nowa robic

powiedcie jak usunac zapytanie z bazy danych i jeszcze raz wykonac

[ Dodano: 2011-10-28, 14:05 ]

jak wykonalem takie zapytanie

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value)
VALUES('sf_mod_rewrite_enabled', 1),
	('sf_rewrite_all_htm', 1),
	('sf_rewrite_index', 0),
	('sf_rewrite_mode', 1),
	('sf_simplify_pages', 1),
	('sf_charset_mapping', 'auto'),
	('sf_fake_dirs', 1),
	('sf_postlink_rewrite', 0),
	('sf_max_keywords_length', 768),
	('sf_sitemap_enabled', 1),
	('sf_show_lastpost_link', 0),
	('sf_map_index_only', 1),
	('sf_map_mode_listonly', 1),
	('sf_topics_per_page', 30),
	('sf_log_spiders', 1),
	('sf_spider_session_length', 3600),
	('sf_cache_refresh_mode', 'post'),
	('sf_cache_read_mode', 'file-direct'),
	('sf_show_bots_on_index', 1),
	('sf_shmop_lasttoken', -1);
CREATE TABLE phpbb_spider_log (
  log_id mediumint( NOT NULL auto_increment,
  spider_name varchar(255) NOT NULL default '',
  spider_firstvisit int(11) NOT NULL default '0',
  spider_lastvisit int(11) NOT NULL default '0',
  spider_hits mediumint( NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY (log_id),
  KEY spider_lastvisit (spider_lastvisit)
);
ALTER TABLE phpbb_sessions ADD session_bot VARCHAR(255) NOT NULL default '';
ALTER TABLE phpbb_sessions ADD INDEX (session_bot(2));
[/code]

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2011-10-28, 17:39[/i] ][/size]

dobra działa już

sprawdźcie czy tak powinno działać

i napiszcie tutaj :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.


×