Skocz do zawartości
  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

SuchyBiceps

Status Online w MyBB. Żaden z obrazków się nie pokazuje w tematach

Promowane odpowiedzi

Witam, z tego linku wgrałem status offline/online: https://mybboard.pl/thread-42028.html

Czyli do postbit_online wrzuciłem

 

<div class="online_button"><!-- start: postbit_online -->

<a href="online.php" title="Online"><img src="images/online.png" border="0" alt="Online"></a>

<!-- end: postbit_online --></div>

 

Do postbit_offline wrzuciłem

 

<div class="offline_button"><!-- start: postbit_offline -->

<img src="images/offline.png" title="Offline" alt="Offline">

<!-- end: postbit_offline --></div>

 

I do global.css na końcu dodałem

 

.online_button {

margin-left: -167px;

margin-top: -32px;

}

 

.offline_button {

margin-left: -167px;

margin-top: -32px;

}

 

Wrzuciłem obrazki do katalogu images i nie działają, żaden z obrazków się nie pokazuje w tematach.

Edytowane przez SuchyBiceps

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A wyświetla się chociaż obrazek (albo jego brak, taka przekreślona ikonka obrazka) po usunięciu tych minusowych marginesów z CSSa?

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ciężko jest dodać ten ******* link do forum -> http://cocateam.pl/

 

A wracając do tematu sprawdź czy w szablonie postbit_classic znajduje się zmienna {$post['onlinestatus']}

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
13 godzin temu, Salva napisał:

A wyświetla się chociaż obrazek (albo jego brak, taka przekreślona ikonka obrazka) po usunięciu tych minusowych marginesów z CSSa?

Nic się nie wyświetla.

13 godzin temu, P0Y3B napisał:

Ciężko jest dodać ten ******* link do forum -> http://cocateam.pl/

 

A wracając do tematu sprawdź czy w szablonie postbit_classic znajduje się zmienna {$post['onlinestatus']}

Być może zrobiłem błąd. Usunąłem zawartość postbit_online i offline i dodałem ten kod, który jest w pierwszym poście.

 

@EDIT 

Źle przeczytałem wypowiedź @P0Y3B, nie było dodane, dodałem i teraz pozostało tylko ustawienie w css.

Jeśli dodam to pod {$post['profilelink']} będzie okej?

Ogarnięte, dzięki za pomoc.

Edytowane przez SuchyBiceps

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

1. Musisz przenieść zmienną:

{$post['onlinestatus']}

Do szablonu postbit_avatar. Chociaż nie wiem czy to zadziała. Dlatego później spróbuj po prostu przenieść zmienną do .post_author

2. Dla .author_avatar (albo dla .post_author jeżeli nie zadziała przeniesienie zmiennej do szablonu) musisz dodać:

position: relative;

3. Dla .online_button i .offline_button trzeba dodać:

position: absolute;

i wypozycjonować przy pomocy top oraz left - w skrajnych przypadkach może przydać się jeszcze transform.

  • Lubię to! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Utwórz konto

Utwórz konto. To darmowe i bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×