Założyciel Popularny post SeNioR 9 332 Napisano 10 Listopada 2020 Założyciel Popularny post Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Cześć! W dzisiejszym dniu (10 listopad) nasza społeczność obchodzi już 10 urodziny! 🍰 Dokładnie 10 lat temu odpaliłem instalację skryptu phpBB2 na hostingu (boo.pl) i zarejestrowałem pierwsze konto SeNioR. Nick dalej ten sam, nie zmieniony od 10 lat 🙂 Co prawda przewijały się różne domeny, a forum przechodziło rebranding ale baza danych pozostaje niezmienna od 10 lat. Zakładając forum 10 lat temu nie sądziłem ze będę je tak długo prowadził, forum było na początku tylko wsparciem dla moich szablonów pod phpBB2 i takim miało pozostać. Gdyby nie wasze propozycje rozbudowy kategorii i rozszerzenia tematyki to dzisiaj nie pisałbym tego tematu. Dlatego warto przypomnieć i podziękować osobom takim jak @wz. @Kubaru @Keno @CzareK @Sanczo @FaNtOM @bootek @Cezary @Nerwus @shaker @Michael @BaDyLiSZeK i wielu innym których nie wymieniłem, za wasze pomysły, propozycje, chęci, wsparcie, poświęcony czas w początkowych latach istnienia forum. Ciężko uwierzyć że minęła już dekada. Skłaniam się ku refleksji i przypominam sobie wiele wzlotów i upadków, zabawnych i przykrych sytuacji. 10 lat to szmat czasu, bywało różnie i wiele się działo. Często się zastanawiam czy warto było poświęcać tyle cennego czasu który mogłem wykorzystać w bardziej produktywny sposób albo chociażby poświęcić go dla bliskich. Nie wspominając o źle zainwestowanych pieniądzach, stresie, presji. Dochodzę jednak do wniosku że niczego nie żałuję bo tak widocznie miało być, nie byłoby dzisiaj takiej społeczności jak my 🙂 wiele się nauczyłem i pewnie dawno porzuciłbym pracę w branży IT i przekwalifikował się na inną. Uśmiecham się jak widzę użytkownika który założył swoje konto 10 lat temu i do tej pory loguje się na forum. Jest to mega fajne 🙂 Nie przedłużając wspomnę jeszcze że mam dużo planów które będę wdrażał w najbliższych miesiącach, także bądźcie czujni i otwarci na zmiany. Na pewno będzie tylko lepiej. Miałem zamiar się bardziej rozpisać i wspomnieć o innych aspektach ale zważając na godzinę i moje zmęczenie nic więcej sensownego już nie napiszę 😛 Życzę sobie i wam kolejnych 10 lat istnienia forum. Dziękuję że jesteście. fetkaa., Gajwer, Keno i 31 innych dodali reakcje 14 18 1 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
włoszka 779 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Długo czas nie zakładałem tutaj konta ponieważ publikowałem na cmsstyle pisałem tam swoje pierwsze mody w PHP pod Przemka oraz tworzyłem pierwsze szablony ale jestem z wami również 10 lat tylko przeglądałem forum jako gość 🎇🎆 SeNioR, NarcyZ, Tomik i 1 inny dodali reakcje 2 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ARISovsky 616 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Cieszę się, że jest takie forum i że Sebastian dbasz o nie już tyle lat. Pamiętam jak rejestrowałem się zielony na Webmasteruj 7 lat temu, choć przed rejestracją pamiętam CMSSzablony. Stare dobre czasy phpbb2 i moje początki z kodowaniem i grafiką. Dziękuję Tobie @SeNioR i wszystkim innym, którzy tworzyli i tworzą te forum oraz za każdą otrzymaną pomoc. @SeNioR Jeżeli będzie trzeba zawsze możesz liczyć na moją pomoc. Tomik, NarcyZ, SeNioR i 1 inny dodali reakcje 2 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3R5H1NG 13 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 10 lat to szmat czasu, nie przypominam sobie innego forum, nawet o innych tematykach, które istnieje tak długo. No może jedno. Bardzo fajnie, że w Sieci jest takie miejsce, gdzie można poczytać ciekawe tematy, poradniki ale także poprosić o pomoc i są ludzie, którzy są w stanie jej udzielić. Mativve, SeNioR i Tomik dodali reakcje 1 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaya 14 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystkiego najlepszego 🙂 10 lat gratulacje 😛 Pierwszy raz na forum przewinąłem się około 7-8 lat temu pamiętam dokładnie nawet po który szablon przema przyszedłem tutaj 😄 Powinieneś jeszcze podziękować ostatnim moderatorom czyli @Mativve i kiedyś był jeszcze jeden w zeszłym roku którego nicku nie pamiętam. Bo w sumie to oni przez ostatnie dwa lata gdy Ty znikałeś to się opiekowali forum. Życzę kolejnych 10 lat mam nadzieje że może jeszcze czasy tak dużej społeczności na forach jak kiedyś powrócą 🙂 ps Chodziło mi o @-n3veR nie wiedziałem że to on się krył pod nickiem "Salvation" -n3veR, Mativve, Tomik i 2 innych dodali reakcje 2 2 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hyd3r1 50 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ale zleciało 😮 NarcyZ dodał reakcję 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gajwer 340 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Teraz to chyba najlepsze co można życzyć to zdrówka i jeszcze raz zdrówka 😉 Marcinekk i Tomik dodali reakcje 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bubbles 17 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 14 godzin temu, SeNioR napisał: Uśmiecham się jak widzę użytkownika który założył swoje konto 10 lat temu i do tej pory loguje się na forum. Jest to mega fajne Biorąc pod uwagę że to jedno z ostatnich czynnych i aktywnych for internetowych, kreślimy ciekawą historię. Jestem tu z przerwami od 2010 roku, w międzyczasie zmieniły się trendy w tworzeniu stron i ich formułach, o czym ostatnio z @Mativve rozmawiałem. Nawe strona przez którą tutaj trafiłem, JUN.pl, już upadła. Tomik i SeNioR dodali reakcje 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaDyLiSZeK 220 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Kurde ale ten czas leci ja tu już jestem 7 lat nawet nie wiem kiedy to minęło Na początku to było webmasteruj o ile dobrze pamiętam ? Kurde tyle czas tu spędziłem że szok 😄 @SeNioR forum jest zajebiste i oby tak dalej więc czekam na zmiany i nie poddawaj się W razie czego pisz to Ci pomogę zawsze będzie miło wrócić do ekipy 😄 😎 SeNioR, Tomik i Mativve dodali reakcje 1 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Administrator Mativve 3 920 Napisano 10 Listopada 2020 Administrator Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 @BaDyLiSZeK Ja co prawda "młody szczyl" jeśli chodzi o lata na forum ale do dziś pamiętam jak SeNioR zrobił logo z kręcącym się wiatraczkiem - fajnie to było wykminione 😉 Tomik, SeNioR i BaDyLiSZeK dodali reakcje 1 1 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NiesberkPLツ 73 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 @SeNioR Gratuluje Ci, że tyle wytrwałeś w prowadzeniu forum. Rejestracja na tym forum to było najlepsze co mnie mogło w życiu spotkać. Gdyby nie rejestracja na tym forum to do dziś byłbym zielony jeżeli chodzi o MyBB 😆 Wiele się od innych nauczyłem i zamierzam dalej to robić 😀 Mam nadzieję żeby te forum trwało kolejne 10 lat, a może i więcej. SeNioR, Mativve i Tomik dodali reakcje 2 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bubbles 17 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 8 godzin temu, BaDyLiSZeK napisał: Na początku to było webmasteruj o ile dobrze pamiętam ? SeNioR Design, potem CMSszablony następnie Webmasteruj aż do obecnego Pecetowicza Tomik i SeNioR dodali reakcje 1 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BaDyLiSZeK 220 Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 7 godzin temu, bubbles napisał: SeNioR Design, potem CMSszablony następnie Webmasteruj aż do obecnego Pecetowicza Tak faktycznie SeNiOR Desing był na początku 😄 Ja chyba dołączyłem jak już się zmieniło na CMSszablony, chyba 😄 Kurde po 7 latach nie pamiętam 😄 Ale powiem Wam, że kurde najlepsze lata tu spędziłem 😄 Tyle godzin tu przesiedziałem że szok przez kilka lat chyba nikt mnie nawet nie przegonił w ilości godzin przesiedzianych na forum 😄 Kurde fajnie tak powspominać ❤️ Tomik, SeNioR i Mativve dodali reakcje 3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ekspert Tomik 3 876 Napisano 11 Listopada 2020 Ekspert Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystkiego najlepszego Pecetowicz! 💯❤️ Na forum jestem za czasów Webmasteruj, czyli od 2015 r. (data rejestracji nie ma z tym nic wspólnego). Z początku nie umiałem kompletnie nic, sam pisałem wiele tematów o pomoc, aż z czasem postanowiłem się douczyć i pomagać innym użytkownikom (może nie profesjonalnie, a bardziej jako amator) – oczywiście mowa tutaj o MyBB. Użytkownicy zaczęli oznaczać mnie w tematach związanych z problemami MyBB, a potem wysyłać sporo wiadomości. Mógłbym wymieniać więcej o szablonach, pluginach, poradnikach itd. Nawet zarzuciłem pomysłem, by pojawił się dział ze spolszczeniami do MyBB (po tym jak wcześniej pojawił się z IPS) – no i jest. 1 października 2018 r. zostałem moderatorem. Tak, moderatorem, ale czatu. Nie byłem nim długo, bo raptem kilka miesięcy. Jednak, nie zmienia to faktu, że jest to odpowiedzialna funkcja (czasem bywało ostro na czacie – kto wie, ten wie 😄). Naprawdę, mógłbym wymieniać o wiele, wiele więcej, ale kiedyś przyjdzie czas, by o tym opowiedzieć. Mam nadzieję, że Pecetowicz przetrwa kolejną dekadę, a za 10 lat będę mógł powiedzieć, że jestem tutaj od 15 lat. Każdego użytkownika tego forum z osobna gorąco pozdrawiam i życzę, byście pozostali na tym forum jak najdłużej! ❤️ SeNioR, NiesberkPLツ, NarcyZ i 2 innych dodali reakcje 4 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edjazoli25 40 Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Suuuper, ja dolaczylem niedawno i to z inspiracji bo sam założyłem forum-rok będzie tez w Listopadzie 23-go , coś ma Listopad to do siebie ze pomysły przychodzą do głowy. Dzieki za pomoc już na samym początku po pierwszym poście, i gratuluje tegoż potrzebnego nam trafiku ... Pozdrawiam i czekam na moje kolejne jak ze stresujące lata .Lol @edjazoli25 founder of https://xbox-vibes.com SeNioR i Tomik dodali reakcje 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xZANDARMx 246 Napisano 14 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Wszystkiego najlepszego Pecetowicz 😄 I tobie @SeNioR za to że sam wytrwałeś z nami te 10 lat 😄 ja co prawda konto mam założone od początku 23 Listopad 2011 ;D Dyszkaaaaa 😄 SeNioR, Tomik, Mativve i 1 inny dodali reakcje 2 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.WhiteBlue 16 Napisano 17 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Jak minęło to 10 lat szybko. Pamiętam jak zaczynałem się bawić w Przemie i te pierwsze fora o CS. Co się stało z tą podstroną? https://www.pecetowicz.pl/historia-serwisu/ Szkoda że już nie można powspominać 😕 Mativve, SeNioR i Tomik dodali reakcje 3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezary 258 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 @SeNioR Gratulacje dla Ciebie za wytrwałość i dla załogi za poświęcony czas, cieszę się że miałem tą przyjemność i byłem jej częścią gdzie wspólnie z innymi mogłem wspierać serwis, dzisiaj jednak mniej czasu poświęcam na internetowe fora, choć ten post jest dowodem że mimo upływu lat nadal gdzieś po cichu obserwuje co się tutaj dzieje.. :) Pozdrawiam i do zobaczenia za kolejne 10 lat! SeNioR, BaDyLiSZeK, Mativve i 1 inny dodali reakcje 2 2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Założyciel SeNioR 9 332 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Założyciel Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 @.WhiteBlue Teraz to już nie mam wyboru muszę stworzyć taką podstronę na nowo 😛 @Cezary Dzięki Paweł, jak to napisał ostatnio Kazik Staszewski, twórca zespołu Kult (jeżeli ktoś kojarzy artystę) "Gdyby nie było was nie byłoby nas." Cezary, BaDyLiSZeK, Mativve i 1 inny dodali reakcje 3 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bootek 6 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Kurczę, super że to forum dalej istnieje, przeżyłem tu sporo fajnych chwil i mam nadzieję że dalej będę mógł dzielić wzloty i upadki razem z Wami! BRAWO! SeNioR, Mativve i Tomik dodali reakcje 2 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skrim 21 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Coś pięknego! Taka wytrwałość pod względem czasu i zaangażowania jaka została wprowadzona w tą całą społeczność to jest coś niesamowitego. Oby te lata mijały jeszcze tak jak mijają teraz, czyli długo. Pozdrowienia dla wszystkich! :) Mativve, BaDyLiSZeK, Tomik i 1 inny dodali reakcje 4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubaru 9 Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Wow nie sądziłem, że jestem tutaj już prawie od 10 lat. Fora internetowe upadają, ale pecetowicz się nadal trzyma, oby tak dalej! Powodzenia!💪 Tomik, SeNioR i Mativve dodali reakcje 2 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NYSHUN 422 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 To dzięki @SeNioR to forum komputerowe nadal istnieje gdyby nie jego wytrwałość i poświęcenie już dawno by padło jak inne fora komputerowe. SeNioR i Tomik dodali reakcje 1 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź