Devanger 6 Sierpnia 2018 6 Sierpnia 2018 Witam mam problem przy instalacji Top Stats do MyBB. Błąd: Cytuj 1366 - Incorrect integer value: 'NULL' for column 'gid' at row 1 Jak to naprawić, ponieważ instalacja pluginu na statystyki nie chce się zainstalować. Myślę, że to wina po myslq ale nie jestem pewien. Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-n3veR 6 Sierpnia 2018 6 Sierpnia 2018 Musisz zmienić hosting na jakiś ogarnięty. Na MySQL jest narzucony 'safe mode' z tego co pamiętam i sam tego nie jesteś w stanie zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devanger 6 Sierpnia 2018 Autor 6 Sierpnia 2018 (edytowane) 10 minut temu, BlackIce napisał: Musisz zmienić hosting na jakiś ogarnięty. Na MySQL jest narzucony 'safe mode' z tego co pamiętam i sam tego nie jesteś w stanie zmienić. Co ma hosting do tego? Ja mam wszystko na VPS postawione. Więc w czym problem? @EDIT Wszystko jest ładnie zrobione ;/ Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez Devanger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-n3veR 6 Sierpnia 2018 6 Sierpnia 2018 To poszukaj tematów z tym problemem, bo na 100% są jak nie tu, to na board. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
User 3 6 Sierpnia 2018 6 Sierpnia 2018 10 minut temu, Devanger napisał: Co ma hosting do tego? Ja mam wszystko na VPS postawione. Więc w czym problem? Skoro wiesz wszystko lepiej, to poco ten temat? A poza tym jakiej oczekiwałeś odpowiedzi, skoro poza wklejeniem obrazka to nic nie napisałeś, żadnego info itp... Możesz spróbować zmienić 'NULL' na NULL wyczytanie gdzieś kiedyś na google. Ewentualnie miłej lektury MySQL :: MySQL 5.7 Reference Manual :: 5.1.10 Server SQL Modes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-n3veR 6 Sierpnia 2018 6 Sierpnia 2018 Mam! Chodzi o 'strict mode' w MySQL: mysql - #1366 - Incorrect integer value: 'NULL' for column 'cid'... No i najważniejsze zdanie z posta wyżej z podlinkowanego tematu: The problem is that for MySQL (in this case) 'NULL' is not the same as NULL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kontynuuj dyskusję
Dołącz do Pecetowicza, aby kontynuować dyskusję w tym wątku.