Jakub Chojnacki 19 Listopada 19 Listopada Witam, co mam zrobić? Mam włączone GTA SA i przeglądarkę, a procesor AMD Ryzen 5600X pokazuje 95 stopni. Wymiana pasty termoprzewodzącej coś da? Czy muszę wymienić chlodzenie? Mam chłodzenie stockowe, od procesora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeNioR 19 Listopada 19 Listopada Cześć Kuba. A kiedy wymieniałeś pastę ostatnio? Jeżeli jest świeża to nie ma sensu. Wymiana chłodzenia box'owego (stockowego) na inne na pewno obniży temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Chojnacki 19 Listopada Autor 19 Listopada 43 minuty temu, SeNioR napisał(a): Cześć Kuba. A kiedy wymieniałeś pastę ostatnio? Jeżeli jest świeża to nie ma sensu. Wymiana chłodzenia box'owego (stockowego) na inne na pewno obniży temperaturę. Procesor ma może z miesiąc, max dwa. W tym problem. Być może została źle nałożona. Teraz wyczyscilem, nalozylem na nowo no i jak narazie jest po 45 stopni przy odpalonej przeglądarce. Aha, przy włączeniu MTA:SA znowu 80 stopni na CPU. Moze to wina tej platformy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Chojnacki 19 Listopada Autor 19 Listopada Po wyłączeniu programu temperatura to max 55 stopni celsjusza. Zamówiłem chłodzenie CPU BE QUIET! Pure Rock Slim 2. Zobaczymy czy to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niktszczegolny 19 Listopada Niktszczegolny jest moderatorem 19 Listopada Jaką paste masz nałożoną na procku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Chojnacki 19 Listopada Autor 19 Listopada 18 minut temu, Niktszczegolny napisał(a): Jaką paste masz nałożoną na procku MX-4 Thermal Compound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowana odpowiedź Jakub Chojnacki 20 Listopada Autor Rekomendowana odpowiedź 20 Listopada Wymiana chłodzenia pomogła, do 30 stopni w trakcie siedzenia na przegladarce. Elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Chojnacki 20 Listopada Autor 20 Listopada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niktszczegolny 20 Listopada Niktszczegolny jest moderatorem 20 Listopada Boxowe chlodzenie do niczego się nie nadaje 😛 pedzej czy pozniej pojawi się problem z temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kontynuuj dyskusję
Dołącz do Pecetowicza, aby kontynuować dyskusję w tym wątku.