Skocz do zawartości

AddBanners 3.1 pod PHP 7 przerobiony na MySQLi


Lujekk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, z racji iż AddBanners, który znajdziecie na forach jest pod PHP max 5.6 postanowiłem zmienić nieco kod aby ten CMS działał na php 7x oraz 5x

Pobierz: 

Ukryta zawartość

    Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.

  • Smarty zmienione
  • Zabezpieczone logowanie
  • Przystosowanie skryptu pod PHP 7
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Mendelson. napisał:

Wrzuć w załączniku, to takie trudne? A link nie wygaśnie...

Wrzucone, szczęśliwy?

Godzinę temu, BlackIce napisał:

Nie ma większej różnicy między 5.6 a 7.x poza optymalizacją, więc co konkretnie poprawiłeś?

Problem w tym że ten skrypt był pisany w mysql a w php 7 mysql nie jest obsługiwane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Witam, mam problem, mianowicie podczas instalacji w kroku pierwszym nie wykrywa mi PHP7, forum instaluje na XAMPIE, który pobierałem z wersją PHP7, więc nie wiem w czym problem ;/
      Gdy w XAMPIE wejdę w PHPInfo jest napisana aktualna wersja PHP --> PHP Version 7.0.13, w PHPMyAdmin również jest napisana taka sama wersja, lecz podczas pierwszego korku instalacji mam napisane, że nie mam wersji PHP7+, więc w czym może być problem?
      Dodam, że w zakładce "Applications" w XAMPP`ie mam taki komunikat: "We are working on making Bitnami add-ons available for PHP 7, it is possible the current add-ons do not work well with this version." Ale na poniższych ss`ach widać, że wersja PHP to 7.
      Próbuje zainstalować PHPBB 3.2.0, ale na niższej wersji również miałem taki sam problem. (Problem nie występuje, gdy pobrałem phpbb z polskiego forum, phpbb.pl bodajże)
      SS`Y --> http://imgur.com/a/mZtVC
      Wcześniej już zadawałem to pytanie, ale wówczas zmieniłem php_value mbstring.http_input na pass i wszystko działało.
    • Witam mam problem z bazą danych, chodzi o to że w mysqli na localhoscie nie wyświetlają się polskie znaki. O to kopia bazy. 
      -- phpMyAdmin SQL Dump -- version 4.7.4 -- https://www.phpmyadmin.net/ -- -- Host: 127.0.0.1 -- Czas generowania: 05 Lut 2018, 16:07 -- Wersja serwera: 10.1.28-MariaDB -- Wersja PHP: 7.1.10 SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO"; SET AUTOCOMMIT = 0; START TRANSACTION; SET time_zone = "+00:00"; /*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */; /*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */; /*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */; /*!40101 SET NAMES utf8mb4 */; -- -- Baza danych: `gifthaft` -- -- -------------------------------------------------------- -- -- Struktura tabeli dla tabeli `produkty` -- CREATE TABLE `produkty` ( `ID` int(11) NOT NULL, `Nazwa_Produktu` varchar(255) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL, `Kolor_Produktu` varchar(255) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL, `Opis_Produktu` varchar(255) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL, `Cena_Produktu` varchar(255) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL, `Obraz_Produktu` varchar(255) CHARACTER SET latin1 DEFAULT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; -- -- Zrzut danych tabeli `produkty` -- INSERT INTO `produkty` (`ID`, `Nazwa_Produktu`, `Kolor_Produktu`, `Opis_Produktu`, `Cena_Produktu`, `Obraz_Produktu`) VALUES (4, 'Podszuka ?wi?teczna', 'Czarny', 'Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper. Suspendisse a pellentesque dui, non felis. Maecenas malesuada elit lectus felis, malesuada ultricies. Curabitur et ligula. Ut molestie a, ultricies porta urna. ', '350Z?', 'psc.png'), (5, 'Szatka ?wi?teczna', 'Niebieski', 'Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper. Suspendisse a pellentesque dui, non felis. Maecenas malesuada elit lectus felis, malesuada ultricies. Curabitur et ligula. Ut molestie a, ultricies porta urna. ', '350Z?', 'psc.png'), (6, 'z?????', 'z?????', 'z?????', 'z?????', 'z?????'); -- -- Indeksy dla zrzutów tabel -- -- -- Indexes for table `produkty` -- ALTER TABLE `produkty` ADD PRIMARY KEY (`ID`); -- -- AUTO_INCREMENT for dumped tables -- -- -- AUTO_INCREMENT dla tabeli `produkty` -- ALTER TABLE `produkty` MODIFY `ID` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, AUTO_INCREMENT=7; COMMIT; /*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */; /*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */; /*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */; tak wiem że tu nie ma polskich znaków typu 'ł' itp ale jak dodanie nowy rekord to nic sie nie zmienilo 
    • Cześć, mam o to taki kod php.
      <?php session_start(); include 'inc/database.conncect.php'; $info = ''; if(isset($_POST['register_input'])) { $register_email = $_POST['register_email']; $confirm_register_email = $_POST['confirm_register_email']; $register_password = $_POST['register_password']; $confirm_register_password = $_POST['confirm_register_password']; $register_nick = $_POST['register_nick']; if((!empty($register_email)) && (!empty($confirm_register_email)) && (!empty($register_password)) && (!empty($confirm_register_password)) && (!empty($register_nick))) { if($register_email == $confirm_register_email) { if($register_password == $confirm_register_password) { $_SESSION['user_nick'] = $register_nick; $_SESSIOM['user_login'] = true; $database->query("INSERT INTO `users` VALUES ('$register_email', '$register_nick', '$register_password', 'now()', 'now()', '1', '0', '0')"); $info = '<div class="alert alert-success" role="alert">Rejstracja została zakończona. Wejdź na email, aby dokończyć rejestracje.</div>'; } else { $info = '<div class="alert alert-danger" role="alert">Podane hasła nie zgadzają się.</div>'; } } else { $info = '<div class="alert alert-danger" role="alert">Podane adresy email nie pasują do siebie</div>'; } } else { $info = '<div class="alert alert-danger" role="alert">Musisz wypełnić wszystkie pola.</div>'; } } ?> I taki formularz.
      <div class="col col-md-6"> <blockquote class="blockquote"> <p class="mb-0">Rejstracja</p> <footer class="blockquote-footer">Chcesz dołączyć do naszych użytkowników? Zrób to teraz!</cite></footer> </blockquote> <?php echo $info; ?> <form method="post"> <div class="form-group"> <label for="register_email">Adres email</label> <input type="email" class="form-control" id="login_email" name="register_email" placeholder="Wpisz swój adres email"> </div> <div class="form-group"> <label for="confirm_register_email">Powtórz adres email</label> <input type="email" class="form-control" id="login_email" name="confirm_register_email" placeholder="Wpisz ponownie swój adres email"> </div> <div class="form-group"> <label for="register_password">Hasło</label> <input type="password" class="form-control" id="login_password" name="register_password" placeholder="Wpisz swoje hasło"> </div> <div class="form-group"> <label for="confirm_register_password">Powtórz hasło</label> <input type="password" class="form-control" id="login_password" name="confirm_register_password" placeholder="Wpisz ponownie swoje hasło"> </div> <div class="form-group"> <label for="register_nick">Nazwa użytkownika</label> <input type="password" class="form-control" id="login_password" name="register_nick" placeholder="Wpisz swoją nazwe użytkownika"> </div> <input type="submit" class="btn btn-primary" value="Zarejetruj się" name="register_input"> </form> </div> I gdy klikam przycisk do rejestracji wyskakuje mi błąd:
      Fatal error: Call to a member function query() on null in /profiles/l/ls/lsf/lsforum/ls-forum.c0.pl/lsmods/panel/users/index.php on line 21 I wychodzi na to że błąd jest w linijce 21, a tu jest:
      $database->query("INSERT INTO `users` VALUES ('$register_email', '$register_nick', '$register_password', 'now()', 'now()', '1', '0', '0')"); Ale co tutaj jest źle? Z góry dziękuje za pomoc.
    • Do czego słuzy drugi parametr w mysqli mysqli_select_db
      mysqli_select_db($baza, "ten parametr"); Nie wiem czy ten parametr jest do błędu czy coś. Jeszcze drugie pytanko czy dda rade zrobić błąd połaczenia z bazą danych ?
    • Witajcie, mam problem z silnikiem forum MYBB. Reinstalowalem swojego dedyka i wgrywalem kopie zapsową bazy danych forum - robiłem to już nie raz, ale po raz pierwszy wyrzuciło mi takie błędy w połowie akcji importowania

      SET FOREIGN_KEY_CHECKS = ON;
      #2006 - MySQL server has gone away
      Warning in ./libraries/dbi/DBIMysqli.php#252
      Error while sending QUERY packet. PID=3583



       
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

×