Jump to content
Sign in to follow this  
KryptoGenius

Automatyczne wylogowanie z forum IPS 4 - problem z cache?

Recommended Posts

Witam. Od niedawna mam dziwny problem z moim forum. Część ludzi mi pisze, że ich automatycznie wylogowuje z forum. Sam też tak miałem, że po kliknięciu w logo lub zakładkę "Strona główna" mnie wylogowało.


Forum http://greenhaze.pl/

 

Ostatnio robiłem trochę zmian na forum, dla testów zmieniłem przechowywanie danych na system plików, potem znowu dałem na bazę mysql. 

Tak wygląda .htaccess:

 

SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
AddHandler application/x-httpd-php56 .php
<IfModule mod_security.c>
SecRuleRemoveById 950115
</IfModule>
<IfModule mod_rewrite.c>
Options -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule \.(jpeg|jpg|gif|png)$ /public/404.php [NC,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType text/html "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 1 month"
</IfModule>
<filesMatch ".(ico|pdf|flv|jpg|svg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$">
Header set Cache-Control "max-age=846000, public"
</filesMatch>
1
2
3
<filesMatch ".(ico|pdf|flv|jpg|svg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$">
Header set Cache-Control "max-age=846000, public"
</filesMatch>
FileETag None

Mam też podłączone forum pod CloudFlare.

Edited by Hype

Share this post


Link to post

Mam dokładnie ten sam problem.

Posiada ktoś może rozwiązanie tego problemu?

Share this post


Link to post

Aktualizacja raczej pomoże.

Share this post


Link to post

W takim razie pozostaje jedynie kontakt z oficjalnym supportem.

Share this post


Link to post

Jest możliwe,że to problem od tego że licencje mam zarejestrowaną na IP nie na domenę?

 

//

Wystąpił problem z bazą danych. Normalnie można spróbować naprawić go automatycznie, ale społeczność jest duża i powinieneś wykonać to zapytanie ręcznie. Jeśli chcesz to zrobić wykonaj zapytanie:

 

ALTER TABLE `serverlist_cache` CHANGE COLUMN `players` `players` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci NULL , CHANGE COLUMN `map_thumbs` `map_thumbs` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci NULL ;

 

Co ciekawe wykonuje to zapytanie i dalej świeci się jako błąd w panelu. A w bazie bez problemu poszło.

Edited by czester

Share this post


Link to post
40 minut temu, czester napisał:

Jest możliwe,że to problem od tego że licencje mam zarejestrowaną na IP nie na domenę?

 

//

Wystąpił problem z bazą danych. Normalnie można spróbować naprawić go automatycznie, ale społeczność jest duża i powinieneś wykonać to zapytanie ręcznie. Jeśli chcesz to zrobić wykonaj zapytanie:

 

ALTER TABLE `serverlist_cache` CHANGE COLUMN `players` `players` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci NULL , CHANGE COLUMN `map_thumbs` `map_thumbs` MEDIUMTEXT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci NULL ;

 

Co ciekawe wykonuje to zapytanie i dalej świeci się jako błąd w panelu. A w bazie bez problemu poszło.

 

Korzystasz z CloudFlare?

Share this post


Link to post
2 godziny temu, czester napisał:

Tak

Na początku wyłącz cf i zrób zmiany. Później odczekaj włącz z powrotem.

Share this post


Link to post
14 godzin temu, czester napisał:

Posiadam wersje 4.2.4

 

Zrób aktualizacje na 4.2.5 beta 3

 

U mnie pomogło bo to samo miałem

Share this post


Link to post

Tym sposobem?

Kupiłem licencje 1 raz i nie jestem zbyt wtajemniczony z góry przepraszam ☺️

 

Upgrade an Existing Community

If you haven't already, create a constants.php file and add the following line:

<?php define( 'USE_DEVELOPMENT_BUILDS', TRUE );

Then go to AdminCP → System → Applications and click Check for Updates, and the beta will become available for you to upgrade in the normal way. Your community will show you all future betas while that line is in the constants.php file.

 

Jak próbuje tym sposobem mam błąd:

 

2S107/1 Strona do której próbujesz uzyskać dostęp nie jest dostępna dla Twojego konta.

Share this post


Link to post

@czester

 

utworz plik o nazwie constants.php o zawartosci:

 

<?php define( 'USE_DEVELOPMENT_BUILDS', TRUE );

I wrzuc przez ftp do głównego katalogu gdzie masz ipb

 

Potem wejdz w PA - Aplikacjie kliknij:

 

 

Przy napisie System pokarze ci sie napis:

 

 

Klikasz ten napis  i wyskoczy ci aktualizator.

Edited by Paweł M

Share this post


Link to post

No tak jak pisałem mam taki błąd: 

2S107/1 Strona do której próbujesz uzyskać dostęp nie jest dostępna dla Twojego konta.

 

Mam licencje kupioną 3 dni temu.

Share this post


Link to post

@czester

 

wyczyść cache przez pa i zobacz czy coś wyświetli wtedy.

 

PA- Pomoc-  Wsparcie techniczne

 

 

A po drugie jak korzystasz z CloudFlare to go odłącz od domeny bo ostatnio są z nim problemy i przez niego tez może wylogowywać przy odświeżaniu strony.

 

Edited by Paweł M
  • Like 1

Share this post


Link to post
16 godzin temu, Paweł M napisał:

@czester

 

utworz plik o nazwie constants.php o zawartosci:

 


<?php define( 'USE_DEVELOPMENT_BUILDS', TRUE );

I wrzuc przez ftp do głównego katalogu gdzie masz ipb

 

Potem wejdz w PA - Aplikacjie kliknij:

 

 

Przy napisie System pokarze ci sie napis:

 

 

Klikasz ten napis  i wyskoczy ci aktualizator.

 

Tak już napisałem gdy klikam: "Dostępna jest nowa akutlizacja" wyskakuję mi błąd:

 

2S107/1 Strona do której próbujesz uzyskać dostęp nie jest dostępna dla Twojego konta.

 

Dziwna sprawa.

 

// Napisałem do pomocy technicznej może pomogą ☺️

Edited by czester

Share this post


Link to post
Dnia 1.10.2017 o 15:11, czester napisał:

 

Tak już napisałem gdy klikam: "Dostępna jest nowa akutlizacja" wyskakuję mi błąd:

 

2S107/1 Strona do której próbujesz uzyskać dostęp nie jest dostępna dla Twojego konta.

 

Dziwna sprawa.

 

// Napisałem do pomocy technicznej może pomogą ☺️

 

I naprawili błąd?? Pomogli?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Create a New Account. It’s free and easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...