Skocz do zawartości
Pecetowicz Forum komputerowe

Automatycznie generowane bannery serwerów w PHP


Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wstawiam kod do działu I on cały czas uaktualnia dane? No trzeba przetestować. Oby tylko nie lagowało forum przy ładowaniu ☺️

Edytowane przez XwReK
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

przeglądając kod to jedyne co jest twoje to wygląd tego, monitoring od fragles.eu naszego starego ziomeczka z forum cmsstyle
 

	$znaki = strlen($hostname);
	if($znaki < 45){

		$tekst = $hostname;
	}
		else{
			$liczba = 45 - $test2;
			$nazwa = substr($hostname, 0, $liczba);
			$tekst = ''.$nazwa.'...';
					
			} 
///////// ZAMIENIŁ BYM NA /////////// */
	
function skrut($c,$d) {
	if(strlen($c) > $i) {        //sprawdzanie czy tekst jest dłuzszy niz ustaliliśmy
	$ciag = substr($c,0,$d); //jesli tak, to obcina ciąg...
	$ciag .="";                //...dodaje kropki...
	return $ciag;                //... i zwraca zmodyfikowany ciąg
	}
	else return $c;            //jesli nie to zwraca wprowadzony ciąg
	}

i wtedy używamy tego tak 
$hostname = skrut($results['serwer']['gq_hostname'],48);
można użyć wtedy funkcji w 2 miejscach szybciej i łatwiej np jak nazwa mapy jest za długa

Dodaj info o prawdziwym autorze do plików.

Edytowane przez włoszka
  • Lubię to! 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Cytuj

i wtedy używamy tego tak $hostname = skrut($results['serwer']['gq_hostname'],48);

@włoszka, tzn? Jeśli zmienię na ten kod co podałeś to jak tego potem użyć? coś mam jeszcze zmieniać oprócz tego kodu funkcji "skrut" ?

Edytowane przez XwReK
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Słuchaj włoszka Ciebie A tym bardziej twoich starych ziomków nie znam i nie przypisuje sobie kogoś kodu jest to kod z kodowanego przez że mnie master boosta A ten co kod wkleiłeś i co byś zmienił to napisz swój A nie pierwszy lepszy z neta bierzesz i co byś nie zmienił udostępniłem działające bannery i jeszcze typ ma spine A jak uważasz że kod jest Twojego kolejki udowodnij mi to bo nie chce mi się tego czytać 

Screenshot_20180530-163502.png

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

20180530_170105.thumb.jpg.db4671f0387588b68912c9edc8665abf.jpgzapisz co chcesz osiągnąć tzn co ma ci skracać
masz tu przykład

<?php
# Skrypt, sprawdzający status serwera
# Skrypt wykonał: SiteFuture - https://www.facebook.com/sitefuture/

# Pobieranie konfiguracji
require_once 'include/GameQ.php';
# Czcionka
define('Rajdhani',	'assets/fonts/Rajdhani-Regular.ttf');



$ip = $_GET['ip'];


if (isset($ip) && !empty($ip)) {

	$server = array(
								'type' => 'cs16',
								'host' => $ip
							);

							$gq = new GameQ();
							$gq->setOption('timeout', 5);
							$gq->setOption('debug', TRUE);
							$gq->setFilter('normalise');
							$gq->addServer($server);

							$results = $gq->requestData();
							$online = $results[$ip]['gq_online'];


	if($online !="1")
	{
		$hostname = 'Serwer '.$ip.' jest OFFLINE';
		$players = "x";
		$playersmax = "x";
		$map = "OFFLINE";
	}
	else
	{
		$hostname= $results[$ip]['gq_hostname'];
		$playersmax = $results[$ip]['gq_maxplayers'];
		$players = $results[$ip]['gq_numplayers'];
		$map = skrut($results[$ip]['gq_mapname'],19);
	}
	
	function skrut($c,$d) {
	if(strlen($c) > $i) {        //sprawdzanie czy tekst jest dłuzszy niz ustaliliśmy
	$ciag = substr($c,0,$d); //jesli tak, to obcina ciąg...
	$ciag .="";                //...dodaje kropki...
	return $ciag;                //... i zwraca zmodyfikowany ciąg
	}
	else return $c;            //jesli nie to zwraca wprowadzony ciąg
	}


	$im = imagecreatefrompng("img1.png");

	$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);

	$info = $ip ."   ". $players ." / ". $playersmax ."   ". $map;

	imagettftext($im, 10, 0, 68, 60, $white, Rajdhani);

	imagettftext($im, 10, 0, 68, 85, $white, Rajdhani, $info);

} else {
	$im = imagecreatefrompng("obrazy/cs.png");
	$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
	$info = "123.456:27015     31 / 32     de_inferno";
	imagettftext($im, 7, 0, 10, 15, $white, Rajdhani, "Polski-skill.pl [TESTOWY SERWER] @ Polski-skill.pl");
	imagettftext($im, 7, 0, 10, 30, $white, Rajdhani, $info);
}


header('Content-type: image/png');
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>

.htaccess
RewriteEngine on
RewriteRule cs-(.*).png$ bannercs16.php?ip=$1
RewriteRule go-(.*).png$ bannercsgo.php?ip=$1
RewriteRule ts-(.*).png$ bannerts3.php?ip=$1

sposób użycia

http://dobry-team.pro/monitoring/go-147.135.199.67:27015.png
Edytowane przez włoszka
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam ,piszę z pytaniem ,czemu na dole w plikach php o nazwie banner jest napisana nazwa mojej sieci tzn. Polski-Skill.pl 

imagettftext($im, 7, 0, 10, 15, $white, Rajdhani, "Polski-skill.pl [TESTOWY SERWER] @ Polski-skill.pl");

zwykłe takie pytanie z ciekawości ☺️ ,tak wgl przydatne bannery rep +.

Edytowane przez Bartek B
  • Ha ha 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Ekspert
Godzinę temu, Bartek B napisał:

Witam ,piszę z pytaniem ,czemu na dole w plikach php o nazwie banner jest napisana nazwa mojej sieci tzn. Polski-Skill.pl 

 

imagettftext($im, 7, 0, 10, 15, $white, Rajdhani, "Polski-skill.pl [TESTOWY SERWER] @ Polski-skill.pl");

 

zwykłe takie pytanie z ciekawości ☺️ ,tak wgl przydatne bannery rep +.

Darmowa promocja, ja bym się cieszył

  • Ha ha 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dnia 9.06.2018 o 19:26, Bartek B napisał:

Witam ,piszę z pytaniem ,czemu na dole w plikach php o nazwie banner jest napisana nazwa mojej sieci tzn. Polski-Skill.pl 

 

imagettftext($im, 7, 0, 10, 15, $white, Rajdhani, "Polski-skill.pl [TESTOWY SERWER] @ Polski-skill.pl");

 

zwykłe takie pytanie z ciekawości ☺️ ,tak wgl przydatne bannery rep +.

Wziął pierwsze lepsze jakie znalazł, albo chciał dać przykład o takiej nazwie a się okazało, że taka nazwa istnieje ;d .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 8 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...