Skocz do zawartości
FlusheR

Avatary przy ostatnie posty , panel kontrolny

Polecane posty

FlusheR

Link do forum:www.strzelnica-opolska.xaa.pl

Dokładny opis problemu:1.Chciałbym zmienić rozmiar bocznego PANELU KONTORLNEGO na mniejszy , bo forum rozjeżdża.

2.Nie wiem jak zrobić aby nie było x2 obrazków Przy ostatni POST .. robiłem wdłg. instrukcji , nie mam linka ale myśle że wiecie oco kaman : /

3.Ramka Shoutboxa.

Posiadany styl:deflection

Modyfikacje na forum:

od siebie : nie szukałem jeszcze na forum więc prosze o linki bo potrzebuje szybkiej odp gdyż nie mam czasu ostatnio na bawienie się przy forum ;/

jak coś gg : 24450083 . pisać ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ShineWeb

1. W pliku index_body.tpl będzie width="12%" lub coś podobnego.

2. W pliku index_box.tpl masz 2 razy dodany kod od avatara. Usuń ten co jest dodany jako drugi.

3. W plikach .tpl (shoutbox_view_body.tpl, shoutbox_body.tpl) shoutbox znajdź border-width: 1px zmień to na border: 0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ShineWeb

1. Zmień wartość (chodzi o width) na większą jeżeli chcesz mieć mniejszy panel


{BOARD_INDEX}
[/code]

3. W klasie table0 w pliku .css daj border: 0; zamiast tych wszystkich border,ów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FlusheR

tam mam

.table0

{

padding: 4px;

background-color: #323232; border: solid #1f1f1f 1px;

color : #fff;

font-size : 10px;

mam zamiast border: solid #1f1f1f 1px; tak zrobić? : border: 0 ?

[ Dodano: 2012-03-08, 17:59 ]

a wiecie może ktoś jak dodać do tego panelu po prawej , ostatni odwiedzający , ostatnie tematy , najaktywniejsi userzy ?; /

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ShineWeb

W załączniku podsyłam ci instrukcję do instalacji panelu bocznego, jest w niej kod do dodania statystyk top 5, należy na początek zainstalować statystyki top 5:przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=69528

pomijając plik index_body następnie z panelu bocznego wykonać instrukcję dla statystyk top5.

panel_boczny.rar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FlusheR

a To będzie działać na phpbb by przemo ? :/

i prosiłbym o beermoda na phpbb by przemo , który będzie działał ; /

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FlusheR

ok, top5 stats by lui zainstalowałem , działają . mam je na dole forum a ostatni odwiedzający już zjechał na panel , w panelu siedzi. proszę o dalszą pomoc , co teraz zrobić aby tam mieć te top5/.

[ Dodano: 2012-03-08, 18:34 ]

beermod , widzę ze dlugi to kiedy bede mial czas , to go zainstaluje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ShineWeb

dałem ci załącznik, jest w nim instalacja do statystyk top5 w panelu, gotowy kod jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FlusheR

kolejne :/ :

1.mam problem gdyż na www.strzelnica-opolska.xaa.pl , jak widać mam x2 ramki do avatara , jak to usunąć ? ( właśnie na tym moim stylu deflection , musiałem coś źle zrobić .. bo instalowałem modyfikacje aby był avatar przy ostatni post .. bo nie było w stylu ;/

2.Jak zrobić aby legenda grup była pionowo , na dole forum przy statystykach ? czyli po kolei , np. :

H@ Admin

Junior Admin

Moderator

Admin FFA

...

...

..

i tak dalej ? ; /

3.Jak zmniejszyć szerokość na dole forum , 'statystyk forum' ?

[ Dodano: 2012-03-08, 23:14 ]

i jak zmienić kolor tła na ten co ma całe forum , kolor tła tych top5 stats ? ; /

www.strzelnica-opolska.xaa.pl

[ Dodano: 2012-03-08, 23:15 ]

i powiedzcie/doradzcie , co bym mogl jeszcze tam zainstalowac , zmienic ? oczywiscie sprawy graficzne , naglowek all bedzie zmienione , mamy grafika ale co by tam zmienic mozna bylo ? ;P

forum CS.

[ Dodano: 2012-03-08, 23:16 ]

i jak powiększyć FORUM ? całe ? czcionki itp o jeden rozmiar ? : /

bo takie " male " są ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ShineWeb

1. Pisałem ci wyżej.

2. W index_body.tpl będziesz miał ;.... jakieś tam znaki zamiast tego daj

znajdziesz to na końcu pliku.

3. Również plik index_body.tpl, znajdziesz width="100%" zmień na swoje.

Musisz nadaj klasę a raczej masz już staty czy coś w .css tworzysz tą klasę i nadajesz background:..

Czcionka, jest to raczej klasa gensmall znajdziesz ją w .css, font-size: .. daj na większą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
×
×
  • Utwórz nowe...