Jump to content
Sign in to follow this  
KryptoGenius

Błąd 503 - przekroczenie limitów IPS Community Suite 4 na Hekko

Recommended Posts

Witam. Odkąd przeniosłem się na inny hosting, mam problemy z przeciążeniem forum. Na początku myślałem że to wina hostingu, ale na każdym hostingu jest to samo. 

 

Aktualnie moje forum stoi na hekko.pl. Od supportu dostałem taką informację:

 

Cytuj

Błąd 503 występuje w momencie przekroczenia przyznanych limitów do konta. Szczegóły znajdzie Pan w swoim panelu DirectAdmin w zakładce "Wykorzystanie zasobów". Bardzo proszę zoptymalizować swoje skrypty aby takie błędy nie pojawiały się w przyszłości.

 

Na blazingfast użycie procesora skakało do 98% i forum po prostu potrafiło się wyłączyć na 10 minut.

Czy ktoś już miał taki problem?

 

Forum GreenHaze.pl

Share this post


Link to post

Sprawdź wszystkie pluginy i aplikację, wydaje mi się, że to przez nie tak się dzieje.

 

Najlepiej po kolei wyłączaj dany plugin/aplikację i sprawdzaj czy to coś dało.

Share this post


Link to post
Godzinę temu, nico napisał:

Sprawdź wszystkie pluginy i aplikację, wydaje mi się, że to przez nie tak się dzieje.

 

Najlepiej po kolei wyłączaj dany plugin/aplikację i sprawdzaj czy to coś dało.

 

Wyłączenie aplikacji i pluginów nic nie daje, już to sprawdzałem.

 

Tutaj screen z Direct Admin i wykresy zasobów:

 

 

 

+ mam jeszcze taką informację w Direct Admin:

 

Cytuj

Your site has been limited within the past 24 hours

CPU resources were limited for your site

You have reached processes number limit 331 times

Your site might hit resource limits soon

Your Physical Memory usage was at 950.0M out of 1.0G

 

Edited by Hype

Share this post


Link to post

Ja na vpsie mam wykorzystanie forum, kulku stron i tsa na poziomie 2-2.5 GB pamięci, wiec 1 gb moze byc za mało. Strasznie dziwne. Nie masz sporego forum, powinno smigać bez zakłoceń.

Share this post


Link to post
1 godzinę temu, csgdansk napisał:

Ja na vpsie mam wykorzystanie forum, kulku stron i tsa na poziomie 2-2.5 GB pamięci, wiec 1 gb moze byc za mało. Strasznie dziwne. Nie masz sporego forum, powinno smigać bez zakłoceń.

 

Może to być spowodowane amxbansem? Posiadam zainstalowane dwa amxbansy, i te bansy strasznie mulą, zwłaszcza po wejściu w zakładkę "Serwer" - http://greenhaze.pl/ban1/view.php

Share this post


Link to post
15 minut temu, Hype napisał:

 

Może to być spowodowane amxbansem? Posiadam zainstalowane dwa amxbansy, i te bansy strasznie mulą, zwłaszcza po wejściu w zakładkę "Serwer" - http://greenhaze.pl/ban1/view.php

No nie wydaje mi się  hlstatsx bierze o wiele wiecej a nie masz

Share this post


Link to post
Godzinę temu, csgdansk napisał:

No nie wydaje mi się  hlstatsx bierze o wiele wiecej a nie masz

 

No ale dziwne jest to że amxbans mi tak nie mulił przed zmianą hostingu, a teraz muli. Żeby wejść w strefę admina w bansie to muszę czekać około minuty.

Share this post


Link to post

Bo sie bawisz w hostingi  Mały vps i smiga wszytsko ☺️

Share this post


Link to post
6 godzin temu, CzareK napisał:

@Hype sprawdzałeś logi?

 

Tak, nie ma errorów.

 

Zauważyłem też, że gdy moje forum tak muli, to jest w uj gości na forum. Ostatnio jak muliło to było ponad 700 gości na forum, dziwne...

Share this post


Link to post

Te przeciążenie na pewno jest spowodowane mało optymalnym kodem jakiejś wtyczki, bo forum samo z siebie ma kod na tyle optymalny, aby udźwignąć znaczenie więcej gości. Ktoś wcześniej radził wyłączyć wszystkie pluginy i włączać po kolei - zrobiłeś tak? Oczywiście zrób to na domenie testowej.

Share this post


Link to post
3 godziny temu, Salva napisał:

Te przeciążenie na pewno jest spowodowane mało optymalnym kodem jakiejś wtyczki, bo forum samo z siebie ma kod na tyle optymalny, aby udźwignąć znaczenie więcej gości. Ktoś wcześniej radził wyłączyć wszystkie pluginy i włączać po kolei - zrobiłeś tak? Oczywiście zrób to na domenie testowej.

 

Aplikacje i pluginy już sprawdzałem, nawet jak wszystko było wyłączone to forum muliło.

Przeniosłem amxbansy na inny hosting i póki co jest ok, więc już chyba wiemy co było problemem,

Share this post


Link to post

Odświeżam. Problem dalej występuje, a hosting dalej twierdzi że nie jest to ich wina, tylko skryptów.

Wyłączyłem wszystkie apki i pluginy, mimo to dalej wywala. 

I znowu była taka sytuacja, że gdy forum wstało to nagle było 700 gości na forum, gdzie zwykle jest 30-50. Jakieś pomysły?

Share this post


Link to post

Najbardziej możliwe rozwiązanie, to DDoS. I raczej nic innego to nie będzie po tym co napisałeś powyżej. Masz jakąś ochronę domeny / serwera?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Godzinę temu, Salva napisał:

Najbardziej możliwe rozwiązanie, to DDoS. I raczej nic innego to nie będzie po tym co napisałeś powyżej. Masz jakąś ochronę domeny / serwera?

Ja od siebie proponuję wykonanie, tzw. "lustra". Polega to na rozkładaniu ataku na inne serwery. Polega to na "chowaniu" się pod innymi serwerami i atak nie jest tak odczuwalny jak na serwerze "matce".

Edited by ShanonWEB

Share this post


Link to post
17 godzin temu, Salva napisał:

Najbardziej możliwe rozwiązanie, to DDoS. I raczej nic innego to nie będzie po tym co napisałeś powyżej. Masz jakąś ochronę domeny / serwera?

 

Też mi się wydaje że to ataki DDoS. Forum działa normalnie przez większość dnia i nagle w ciągu minuty użycie procka skacze do 100% i wywala forum, jest to strasznie dziwne, no ale hosting dalej twierdzi że jest to wina skryptów. Ochrony niestety nie posiadam.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Create a New Account. It’s free and easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...