Skocz do zawartości

Brak ikonki przy statusie online użytkownika | Invision Community


Joker ♡
 Udostępnij

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Joker ♡,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Witam. Mam u siebie na forum problem z statusem online a mianowicie w profilu nie pokazuje w żaden sposób status online, żadnej ikony. Tylko napis "aktywny teraz", dodatkowo w bloku z kontaktem administracji również nie pokazuje statusu online tylko offline nawet jeśli jakiś użytkownik jest aktywny na forum.

Dodatkowo jest aktywny to w jego profilu nie pokazuje żadnej zawartości, której obecnie przegląda. Wie ktoś co może być przyczyną? Wyłączenie wtyczek, bądź pojedyńcze wyłączanie nie pomaga. Zmiana szablonu również. Co może być problemem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert
Opublikowano
Opublikowano

O to chodzi?

image.png.919def40786a4a3b11eb64a3024958cd.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opublikowano
Opublikowano

Tak dokładnie. I w wtyczce z kontaktem nie pokazuje ikony "Online" tylko jest, że użytkownik jest niedostępny czyli "Offline" mimo, że jest na forum aktualnie dostępny

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opublikowano
Opublikowano

Co może być problem. Jest ktoś wstanie pomóc?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert
Opublikowano
Opublikowano

Użytkownicy są pewnie zalogowani anonimowo lub wymyśliłeś na grupach logowanie anonimowe.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opublikowano
Opublikowano
9 minut temu, aXenDev napisał:

Użytkownicy są pewnie zalogowani anonimowo lub wymyśliłeś na grupach logowanie anonimowe.

Właśnie, że nie. Przez jakiś czas na początku pokazywało normalnie ale nie przeszkadzało mi to wcześniej, lecz teraz jest problem.

Przed chwilą sprawdziłem kolejny raz, nie mam wymuszonego logowania anonimowego. Hmm nie mam pojęcia co może być przyczyną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opublikowano
Opublikowano

@aXenDevWiesz co może być przyczyną? Próbowałem ciągle i nic nie poskutkowało.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opublikowano
Opublikowano

Napisz jeszcze 40 postów, oznacz ludzi w każdym z nich, to ktoś na pewno zaoferuje Ci DARMOWĄ pomoc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Założyciel
Opublikowano
Opublikowano

Podaj link do swojej społeczności. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Założyciel
Opublikowano
Opublikowano

Na moje oko wszystko jest ok, jest zielona ikonka statusu online przy nicku (w panelu bocznym), weź pod uwagę że aktywność działa z opóźnieniem, user pozostaje na liście obecności jeszcze przez kilkadziesiąt minut. To też dużo zależy od ustawień pamięci podręcznej (cache).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opublikowano
Opublikowano
10 minut temu, SeNioR napisał:

Na moje oko wszystko jest ok, jest zielona ikonka statusu online przy nicku (w panelu bocznym), weź pod uwagę że aktywność działa z opóźnieniem, user pozostaje na liście obecności jeszcze przez kilkadziesiąt minut. To też dużo zależy od ustawień pamięci podręcznej (cache).

Czy mógłbyś wysłać screena jak to wygląda z twojego wglądu? Ja natomiast widzę, że jestem niedostępny na forum, nie widzę ikonki zielonej ze statusem a online jestem. Również w profilu użytkownika nie widać przeglądanej zawartości przez innych użytkowników, jak i status online z ikonką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Rozwiązanie
Opublikowano
Opublikowano

Wystarczyło zmienić wersję PHP do 8.0 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×