Skocz do zawartości

Brak internetu na routerze TP-Link TL-WR841N. Ethernet nie ma...


Gość wiktor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj mam problem z połączeniem do internetu. Posiadam model TP-Link TL-WR841N.  Kiedy bezpośrednio podłączam kabel do komputera wszystko działa jak należy, jednak kiedy próbuję połączyć się przez router Windows wynajduje te problemy: "Karta sieciowa: Ethernet nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP", "Brama domyślna jest niedostępna".

Dodam jeszcze, że reset routera nie pomaga.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Założyciel

Odinstaluj i zainstaluj ponownie sterowniki od karty sieciowej. Wejdź w ustawienia karty  właściwości  w zakładce "Sieć" znajdź Protokół internetowy w wersji 4 Właściwości

Sprawdź czy opcja "Uzyskaj adres IP automatycznie" jest zaznaczona.

Spróbuj też konsoli CMD uruchomić komendy:

Ipconfig /release
Ipconfig /renew

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

×