Jump to content
Sign in to follow this  
Guest STOLARZ

Certyfikat SSL tylko przy logowaniu (bezpieczny - zielony)

Recommended Posts

Guest STOLARZ

Cześć, na daniach kupiłem certyfikat SSL, wszystko "podpiąłem" pod swój serwer, w panelu żadnych błędów (mydevil.net).
Lecz na forum (oparte o IPS) mam bezpieczne połączenie tylko przy logowaniu i przeglądaniu panelu administracyjnego, przy przeglądaniu forum (tematów i podstron) już nie pokazuje że jest bezpieczny (jest szare https). 
Jak wymusić wykorzystywanie tego w htaccess? 
Dodam, że regułka: 

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Nic nie zmienia (nadal jest szary https) 
 

Gdy w panelu danej domeny wymuszam na niej https wywala błąd po wejściu na stronę:

Ta strona nie działa
Strona xyz.pl spowodowała zbyt wiele przekierowań.
Usuń pliki cookie.
ERR_TOO_MANY_REDIRECTS


Podczas odświeżania strony na ułamek sekundy pojawia się bezpieczny https i zaraz znika. 
Kroki związane z konfiguracją IPSu wykonałem (https://invisionpower.com/4guides/advanced-options/configuration-options/using-ssl-https-r273/)
 

Share this post


Link to post

Jeżeli w jakimkolwiek temacie będzie załącznik po zwykłym HTTP - to nie będziesz mieć aktywnego SSLa na danym adresie. Trochę głupota, no ale skoro cała zawartość ma być bezpieczna, to cała

Share this post


Link to post
Guest STOLARZ

Na danym adresie czyli np. mojeforum.pl/danytemat 
A na innym gdzie nie ma żadnych załączników powinno być już https? 

 

No dobra mam temat, w którym nie ma żadnych odnośników i obrazków chociaż tu przychodzi z pomocą opcja IPSu http://prntscr.com/ewqyzn
To i tak nie łączy tego po https-ie. Więc tak nie powinno być? Tak samo na stronie głównej nie jest "bezpiecznie"... 
To samo tyczy się drugiej strony internetowej, która ma pustą stronę zero kodu to https też jest szary...

Share this post


Link to post

chrome_2017-04-15_14-44-34.png.8f90e13ba4d08bc6f006391c4ae37eef.png

 

Edytuj w pliku conf_global.php linię base_url, zmień http na https:
 

'base_url' => 'http://twojadres.pl',

 

Share this post


Link to post
Guest STOLARZ
2 minuty temu, Kirito. napisał:

 

Edytuj w pliku conf_global.php linię base_url, zmień http na https:
 


'base_url' => 'http://twojadres.pl',

 

 

Zrobiłem to już dawno, napisałem na początku że wszystkie kroki zostały wykonane ☺️
Może być to spowodowane tym, że w panelu klienta jest dodane http://mojastrona.pl zamiast https://mojastrona.pl? (Chociaż w to wątpię)
45e2d14c942f4a94ae1832809dc6f8ff.png.c15b9ffbb67d7d60e7640376947715a8.png

Share this post


Link to post
Teraz, Trele Morele napisał:

 

Zrobiłem to już dawno, napisałem na początku że wszystkie kroki zostały wykonane ☺️
Może być to spowodowane tym, że w panelu klienta jest dodane http://mojastrona.pl zamiast https://mojastrona.pl? (Chociaż w to wątpię)

 

No to nie jest możliwe, że wszystkie kroki zostały wykonane, bo na forum linki nadal są z protokołem http.

Share this post


Link to post
Guest STOLARZ
19 minut temu, Kirito. napisał:

 

No to nie jest możliwe, że wszystkie kroki zostały wykonane, bo na forum linki nadal są z protokołem http.

 

A jednak  
conf uzupełniony na https, logowanie po https 

obrazki po https: 

 

Cache wykonane ☺️

Btw. cloudflare może coś blokować? 

btw2. poruszanie się po ACP jest pod https (bezpiecznym) więc to chyba dobrze zrobione ale strona główna i podstrony już  nie są  

 

Edited by STOLARZ

Share this post


Link to post

Sprawdź konsolę, tam będzie (powinna być) informacja co jest nie tak.

Share this post


Link to post
Guest STOLARZ
5 minut temu, Salva napisał:

Sprawdź konsolę, tam będzie (powinna być) informacja co jest nie tak.

 

Mixed Content: The page at 'https://xyz.pl/' was loaded over a secure connection, but contains a form which targets an insecure endpoint 'http://xyz.pl/szukaj/'. This endpoint should be made available over a secure connection.

Share this post


Link to post

No to już wiesz gdzie masz błąd  link do szukajki jest bez SSL.

Share this post


Link to post
Guest STOLARZ

Teraz tylko jak to ogarnąć żeby szukajkę też na ssl kierowało ;_; 

Share this post


Link to post

Musisz edytować szablon (?) - nie znam się na IPB

  • Like 1

Share this post


Link to post
Guest STOLARZ
18 minut temu, Salva napisał:

Musisz edytować szablon (?) - nie znam się na IPB


Dobra, dzięki za pomoc to wrzucę pytanie do działu IPSu o to gdzie to edytować :s. 
Możesz zamknąć ☺️

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...