Skocz do zawartości

Czerwone oczy chomika dżungarskiego. Gryzie gdy biorę na ręce


papis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec pisze tutaj do was o rade jak i prośbę dot chomika dżungarskiego.Chomik(chomiczka) ma ok 2 lata i boje sie ją brac na reke po tym jak mnie ugryzla po prostu mam wrazenie ze zaraz znowu to zrobi :c niestety jej sie bardzo boje xd

A drugie pytanie i prosba co zrobic gdy ma "czerwone" prawe oko ie jestem do konca pewien ale wygłada to wlasnie na czerwony kolor i bardzo mruży oko prosze o pilna odp

I prosze nie pisac np cykor czy cos bo to trudne xd

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 lat później...
  • Założyciel

Duży odkop! Mimo że chomik już dawno pochowany to odpowiem bo też miałem 😄 

Do gryzienia trzeba się przyzwyczaić, jak się naje to wtedy mniej gryzie.

Co do czerwonego oka to pewnie musiała wdać się wtedy jakaś infekcja. Jak nie przechodzi po 2-3 dniach to najlepiej zgłosić się do weterynarza. 

Jeżeli jesteśmy już w temacie gryzoni to ostatnio czytałem że w Australii na świat przyszły małe diabły tasmańskie. Na kontynencie pierwsze od 3 tys. lat.

Siedem małych diabłów tasmańskich urodziło się w kontynentalnej Australii.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Tak jak w temacie... Czy mam duży brzuch i czy mogę jeszcze przytyć?
    • Cześć. Czy jestem gruba? Czy mam nadwagę?

       
    • Witam mój problem wygląda następująco. Okres mam zazwyczaj regularny co 29-30 dni. Ostatni stosunek miałam 23 dni temu, tydzień temu zaczął mnie bolec brzuch tzn podbrzusze i miałam problem z oddawaniem moczu ponieważ bolalo. Okres spóźnia mi się dwa dni zrobilam test wczoraj i dziś z porannego moczu i wyszły negatywne.. Czy to możliwe ze jestem w ciąży czy to może być inna przyczyna. Dziękuje i proszę o odpowiedź. 
    • Chłopak zabronił mi iść na osiemnastkę koleżanki której wręcz nienawidzi bo uważa ją za dzi*kę powiedział że jeżeli pójdę to zerwiemy nie wiem co myśleć i robić 
    • Więc tak, mam 20 lat jestem z moim chłopakiem 3 lata przez pierwsze 2 lata związku ciągle uprawialiśmy seks. Od prawie roku nie rozumiem co się dzieje.
      Rzadko się do siebie zbliżamy hmmm i jak teraz wytłumaczyć...teraz przez to ostanie parę miesięcy kochaliśmy się tak raz w tyg co dla mnie zdecydowanie za mało. Ale jak np była impreza i wypił trochę to sam zaciągał mnie do łazienki. Teraz jest taki czas że nie uprawiamy seksu już półtorej miesiąca.
      Wiem że mój chłopak ogląda porno wiele razy widzialam historie jego przeglądarki ale z tego co wiem zawsze oglądał bo mi mówił że lubi i jak był dużo dużo młodszy to też oglądał zresztą mam to gdzieś bo chyba większość ludzi ogląda.
      Ale wiecie teraz tak długi czas nie chce ze mną seksu a wiem że się masturbuje to dla mnie dziwne. Jestem atrakcyjna i zgrabniutka dziewczyna pręże się przed nim prawie codziennie w samych stringach jak się kładziemy wręcz się wypinam i biorę jego reke kładę na piersi a on tylko codziennie mówi to samo dobranoc malutka muszę iść spać.
      Chcę zaznaczyć że bardzo się kochamy dużo rozmawiamy o przyszłości planujemy wspólna przyszłość i rozmawiamy też o tym że bardzo chcemy dzieci. Ale co do naszych spraw łóżkowych teraz to nwm co się dzieje może ktoś z was mi coś poradzi. 
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Cześć. Sprawdź poniższe tematy z tabelką "Kontakt z Administracją":  Tabela "Kontakt z Administracją" dla stylu MyBB Trzeci kod na tabelkę "Kontakt z Administracją" pod MyBB Gotowy kod na "Kontakt z Administracją". Kontakt z Administracją + status Online - Offline [MyBB] Kontakt z Administracją w panelu bocznym A tutaj tabelka serwerów Counter Strike: Gotowa Tabela Serwerów CS pod MyBB Te wszystkie gotowce są przeważnie wyciągane z różnych styli i nie zawsze je tak łatwo dodać do innego. Trzeba zazwyczaj poprawić lekko kod pod swój motyw.
    • Cześć. Tak strona internetowa musi mieć informację iż wykorzystuje pliki cookies, najczęściej jest to wyskakujący baner na dole strony z przyciskiem "Zgadzam się". Oczywiście jeżeli Twoja strona nie wykorzystuje cookies to nie musisz umieszczać żadnego ostrzeżenia. Dodatkowo nie każdy rodzaj ciasteczek wymaga publikacji na stronie o ich wykorzystywaniu.  Ustawa wyłącza spod tego obowiązku ciasteczka o charakterze technicznym, czyli wykorzystywane między innymi przy rejestracji kont, logowaniu albo zapisywaniu towarów w koszyku sklepu internetowego. W Polsce przepis dotyczący stosowania plików cookies został umieszczony 22 marca 2013 roku w ustawie Prawo Telekomunikacyjne w art. 173 i brzmi on tak: Przechowywanie informacji lub uzyskiwanie dostępu do informacji już przechowywanej w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym abonenta lub użytkownika końcowego jest dozwolone, pod warunkiem że: abonent lub użytkownik końcowy zostanie uprzednio bezpośrednio poinformowany w sposób jednoznaczny, łatwy i zrozumiały, o:  celu przechowywania i uzyskiwania dostępu do tej informacji, możliwości określenia przez niego warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do tej informacji za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym lub konfiguracji usługi; abonent lub użytkownik końcowy, po otrzymaniu informacji, o których mowa w pkt 1, wyrazi na to zgodę; (…) przechowywana informacja lub uzyskiwanie do niej dostępu nie powoduje zmian konfiguracyjnych w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym abonenta lub użytkownika końcowego i oprogramowaniu zainstalowanym w tym urządzeniu. Jest taki zapis w ustawie, ale dotyczy on bardziej dużych korporacji czy technologicznych gigantów jak Google czy Amazon.  Zgodnie z przepisami karnymi Prawa Telekomunikacyjnego (art. 209 ust. 1, pkt. 27 i art. 210) za brak informacji o ciasteczkach karę  pieniężną w drodze decyzji nakłada Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Uwzględniając okoliczności i możliwości finansowe ukaranego podmiotu może nałożyć karę w wysokości do 3 % przychodu ukaranego podmiotu, osiągniętego w poprzednim roku kalendarzowym.  Jeżeli okres działania podmiotu jest krótszy niż rok kalendarzowy, za podstawę wymiaru kary przyjmuje się kwotę 500 000 złotych! Najłatwiej i najszybciej skorzystać z gotowych skryptów Javascript i zaimplementować je na swojej stronie.  Skorzystaj ze strony: Skrypt-cookies.pl albo ciasteczka.eu.
    • Musisz dodać kod HTML legendy grup w osobnej tabeli, bo dodałeś kod wewnątrz tabeli "WhosOnline" dlatego się rozjechało. Znaki zapytania wyświetlają się dlatego że w stylu masz zaimplementowaną nowszą wersję Font Awesome 5 a w kodzie legendy grup jest kod dla wersji 4.7. Przykładowo ten kod dla ikonki pół-gwiazdy nie zadziała na FA5 a zamiast ikonki będzie pokazywał się znak zapytania o którym wspomniałeś. <i class="fa fa-star-half-o" aria-hidden="true"></i> Poprawnym odpowiednikiem tej ikonki w nowej wersji jest: <i class="fas fa-star-half"></i> Jak widać w FA5 jest "fas" zamiast "fa" i zniknęło -o na końcu. Natomiast dla ikonek z logiem marek np. Steam czy Facebook zamist "fas" jest "fab" = Font Awesome Brand. Warto dodać że w FA5 wiele ikonek jest dostępnych tylko w wersji PRO więc nie zawsze znajdziesz dokładny odpowiednik, trzeba użyć najbardziej zbliżonej dostępnej ikonki. Myślę że wiesz już o co chodzi, bo są to naprawdę podstawy HTML.  Dobra, poprawiłem cały kod za Ciebie. Warto zadbać o to aby kod był czytelny czyli np. oddzielić sobie poszczególne komórki (td) wtedy łatwiej jest go zrozumieć i edytować. Dodatkowo nie widzę sensu dodawać stylu lokalnego (CSS) wewnątrz kodu HTML, przecież od tego jest właśnie arkusz styli, aby tam dodwać klasy i w razie czego edytować jedną klasę a nie tracić czasu na edycję kodu HTML. Przykładowo jeżeli chciałbyś teraz zmienić "padding-left" to musisz edytować to w każdym elemencie "span" a wystarczyłoby dodać nową klasę do global.css i operować tylko nią... ale mniejsza o to nie będę się czepiał 😛  Przejdź do szablonu index_boardstats, usuń cały dotychczasowy kod i wklej: {$forumstats} <table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder"> <thead> <tr> <td class="thead{$collapsedthead['boardstats']}"> <div><strong><span class="podkresleniestaty">{$lang->whos_online} </span><span class="podnapisstaty"> {$lang->online_note} </span></strong></div> </td> </tr> </thead> <tbody style="{$collapsed['boardstats_e']}" id="boardstats_e"> {$whosonline} </tbody> </table> <br /> <table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder"> <td class="trow1" style="vertical-align:top;height:20%;margin:0 auto;width:13.5%;"> <span style="font-size:13px; color: red; text-shadow: 3px 3px 10px !important;font-weight:bold;">Administracyjne:</span><br> <br> <span class="rank_admin"><i class="fa fa-star"></i> Właściciel</span> <br> <span class="rank_viceadmin" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-star"></i> Współwłaściciel</span> <br> <span class="rank_hadmin" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-star" aria-hidden="true"></i> Administrator Forum</span> <br> <span class="rank_opforum" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-star-half"></i> Opiekun Forum</span> <br> <span class="rank_mod" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-cogs" aria-hidden="true"></i> Moderator</span><br> <span class="rank_ubt" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-gavel"></i> UBTeam</span> <br> </td> <td class="trow1" style="vertical-align:top;height:20%;margin:0 auto;width:13.5%;"> <span style="font-size:13px; color: green; text-shadow: 3px 3px 10px !important;font-weight:bold;">Serwerowe:</span> <br><br> <span class="rank_wserwera" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-shield-alt"></i> Właściciel Serwera</span> <br> <span class="rank_opiekun" style="padding-left: 10px;"><i class="fab fa-yelp"></i> Opiekun Serwera</span> <br> <span class="rank_madmin" style="padding-left: 10px;"><i class="fab fa-steam"></i> Multi-Admin</span><br> <span class="rank_aserwera" style="padding-left: 10px;"><i class="fab fa-steam"></i> Admin Serwera CS 1.6</span> <br> <span class="rank_ats" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-microphone"></i> Admin Serwera TS3</span><br> <span style="font-weight: bold; color: #00ffff;"><i class="fab fa-steam" aria-hidden="true"></i>&nbsp;Admin Rezerwowy</span><br> <span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FFCC00 ; font-weight: bold; color:#FFCC00 ;"><i class="fas fa-code" aria-hidden="true"></i>Technik Serwerów</span><br> <span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FFCC00 ; font-weight: bold; color:#FFCC00 ;"><i class="fas fa-microphone"></i>Technik TeamSpeak</span> </td> <td class="trow1" style="vertical-align:top;height:20%;margin:0 auto;width:13.5%;"> <span style="font-size:13px; color: cyan; text-shadow: 3px 3px 10px !important;font-weight:bold;">Forumowe:</span> <br><br> <span class="rank_grafik" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-paint-brush"></i> Grafik</span> <br> <span class="rank_redaktor" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-edit"></i> Redaktor</span><br> <span class="rank_rfb" style="padding-left: 10px;"><i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Redaktor FanPage</span> </td> <td class="trow1" style="vertical-align:top;height:20%;margin:0 auto;width:13.5%;"> <span style="font-size:13px;color: purple; text-shadow: 3px 3px 10px !important;font-weight:bold;">Premium:</span> <br><br> <span class="rank_donator" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-dollar-sign"></i> Donator</span><br> <span class="rank_premium" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-star"></i> Premium</span><br> <span class="rank_weteran" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-gem"></i> Zasłużony</span> </td> <td class="trow1" style="vertical-align:top;height:20%;margin:0 auto;width:13.5%;"> <span style="font-size:13px; color: white;text-shadow: 3px 3px 10px !important;font-weight:bold;">Podstawowe:</span> <br><br> <span class="rank_laska" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-heart"></i> Kobieta</span> <br> <span class="rank_bywalec" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-gem"></i> Bywalec</span><br> <span class="rank_user" style="padding-left: 10px;"><i class="fas fa-user"></i> Użytkownik</span> <br> </td> </table> <br />
×