Skocz do zawartości
PL
Szukaj na Pecetowiczu
  • Utwórz konto

Czy MyCode działa tak samo jak ShortCode w Wordpress?


Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Nurtuje mnie pewne pytanie od jakiegoś czasu. Czy MyCode działa / może działać tak samo jak ShortCode z Wordpressa?

Już tłumaczę o co mi chodzi. Mam np. panel boczny i chcę umieścić w nim 'sekcję' galerii, ale chcę, żeby szablon tej galerii wyświetlany był jedynie przy użyciu:

[gallery]

Czy takie coś jest w ogóle możliwe? Jeżeli tak, to czy macie jakiś przykład w kodzie jak takie coś wykonać? W kodzie - bo zamierzam napisać kolejny plugin :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niezupełnie.

W przypadku Wordpressa, to sobie najpierw tworzysz galerię, a następnie wyciągasz ją do jednego shortcoda, który niezależnie od ustawień pozostaje taki sam. W przypadku MyCode w MyBB utworzenie takiej galerii będzie oznaczało dodane na sztywno obrazków do stworzonego tagu i modyfikacja będzie wymagała zmiany wszystkich użytych tagów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak działają shortcodes w WP, to wiem  ale nie takie było moje pytanie...

Jedyny przykład jaki znalazłem w sieci, to użycie MyCode we wiadomości... A czy zadziała on - MyCode - również w szablonie jak go tam umieszczę?

Przykład:

<table class="tbody">
  <td>Asdf</td>
  <td>Qwer</td>
</table>

[gallery]
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@-n3veR MyCode działa tylko w postach.
@Tomik nie mylę się?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

13 godzin temu, -n3veR napisał:

Czy takie coś jest w ogóle możliwe?

Mnie się zdaje, że użycie MyCode w szablonu jest niemożliwe. Bynajmniej się z tym nie spotkałem.

Napisz też temat na forum MyBB.com. Programiści MyBB będą wiedzieć więcej na ten temat.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, -n3veR napisał:

A czy zadziała on - MyCode - również w szablonie jak go tam umieszczę?

Nie. MyCode nie działa w szablonach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

OK, dzięki za odpowiedzi :)

Czyli - po staremu - pozostaje umieścić zmienną pluginową w wybranym szablonie...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
  • Dodaj nową pozycję...