Skocz do zawartości

Dodanie komentarza dopiero po kliknięciu, plugin StatusUpdate, styl SkillGame v3 MyBB


Ploow
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Od pewnego czasu mam problem z pluginem status update. Patrzałem na innych forach i domyślnym stylu(u siebie) wszystko działa sprawnie, a na skillgame v3 już nie. Problem polega na tym, że aby pokazać lub dodać komentarz do statusu należy najpierw kliknąć "pokaż wszystkie" i dopiero da się zobaczyć bądź dodać komentarz. Co może być tego przyczyną? Kombinuje, kombinuje i nic.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

15 godzin temu, Salvation napisał:

Adres podaj i konto testowe, może jakiś problem z JSem.

Jak to powinno działać poprawnie wg Ciebie?

Adres: board.1strzal.pl

Login: test

Hasło: test123

Po kliknięciu "pokaż komentarze" bądź "dodaj komentarz" powinno pokazywać pod danym statusem komentarze, a tego nie robi. Trzeba wejść we wszystkie aktualizacje statusów i dopiero tam można zobaczyć lub dodać komentarz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert

W konsoli wyskakuje błąd z brakiem funkcji pokaz(); która odpowiada właśnie za to co u Ciebie nie działa. Dla mnie sensownym rozwiązaniem i chyba najszybszym byłoby napisanie własnej, która po kliknięciu w "Dodaj komentarz" wysuwa box z możliwością dodania i wysłania komenta. Użyj wyszukiwarki forum i poszukaj czegoś takiego jak toggle() lub slideToggle() gdzieś tu na forum powinien być kod a Tobie wystarczy jedynie podmienić ID elementów na swoje własne czyli te, które występują u Ciebie w stylu.

Edytowane przez rogue
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Siemka mam problem siedzę sobie w acp i w ftp wgrywam na spokojnie pluginy potem chcę je zainstalować i instalują się ale wyskakuje mi taki oto błąd nad panelem .
      ss :
      Nwm czy adres forum potrzebny ale łapajta : cs4ever.xaa.pl
    • Witam ponownie ,zainstalowałem plugin Status update i po wpisaniu jakiegoś tam statusu wyskakuje mi właśnie taki błąd jak w temacie czyli
      The request /usercp.php?action=statusupdate was not found on this server,
      nadmienię że kiedy odświeżam wszystko wraca do normy i napisane prze zemnie  status pojawia się.
    • Witam. Wgrałem wtyczkę Status Update pod MyBB. Ale nie ma go na stronie głównej, ani w panelu uzytkownika. Jak naprawić ten problem?
    • Witam tak jak w temacie jak zmienić kompatybilność pluginu Status update (Aktualizacja statusu)? Pozdrawiam.
      Ten plugin jest niekompatybilny z MyBB 1.8.19.
    • Status update Plugin for MyBB adds a user status update like IP.Board.
      Wtyczka "Aktualizacja statusu' dodaje statusy na wzór tych z IP.Board. Użytkownik może dodawać i aktualizować swój status. Po instalacji wtyczki należy do panelu bocznego (szablon index) dodać zmienną {$statusupdate}
      Author: Supryk Author Website: polish-zone.pl Compatibility: 1.8.x Plugin Version: 1.0 License: GNU GPL v3 Languages: English, Polish Tested on MyBB: 1.8.6 GitHub: leefish/MyBB-Status-update Last Updated: 2015 Download Status update

      Ukryta zawartość
      Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość. Installation
      Place the files on the server Install standard Configure In the side panel of your index template add variable {$statusupdate}
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Cześć. Tak jak pisałem w poprzednim temacie wynika to z tego że brakuje jednej komórki (td) i atrybutu colspan.  Najlepiej będzie skopiować konstrukcję kodu z szablonu index_whosonline i wkleić do szablonu index_birthdays podmieniając tylko zmienne. Poprawiłem już kod przez ACP 👌
    • Edit. Po zmianie wersji PHP z 5.5.... na 7.4, ustawieniu strefy czasowej z GMT -11 na poprawną GMT +1 oraz zmianie formatu czasu na 24 godzinny, e-mail z aktywacją konta przyszedł po 1 sekundzie od zarejestrowania. Także jeżeli ktoś ma podobny problem to ustawicie nowszą wersję PHP i poprawną strefę czasową w ustawieniu Konfiguracja > Formaty daty i czasu.
    • MyBB z tej zmiennej {$mybb->user['avatar']} nie czyta avataru, jeśli użytkownik go sobie nie ustawi. Rozwiązaniem może być zastosowanie pluginu default avatar (w załączniku, zmieniłem kompatybilność na 18* oraz link do domyślnego avatara - na taki, który domyślnie używa MyBB, żeby nie było problemu, że nie ma takiego pliku). Po zainstalowaniu, w sekcji pluginów pod nazwą i opisem jest takie zdanie: Click here to set a default avatar to current users which do not have one selected. - kliknij aby ustawić domyślny avatar dla wszystkich, którzy takiego nie posiadają. Po tym zabiegu wszystko powinno działać. Chodzi o to, że MyBB nie ustawia w polu user['avatar'] domyślnego avatara dla tych, którzy go sobie nie ustawili. Plugin wymusza (poprzez kliknięcie w ten link w sekcji pluginów) zapisanie w bazie w tym miejscu linku do avatara domyślnego, dzięki czemu zastosowana zmienna w szablonie będzie działać prawidłowo. Jakby co to ten plugin, tylko pamiętaj o zmianie kompatybilności i od razu w kodzie pluginu linku do domyślnego avatara. Ale w załączniku jest plugin bez konieczności grzebania w nim. 🙂   Ukryta zawartość Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.
×