Jump to content
Sign in to follow this  
faveb

Edycja wyglądu procentów zapełnienia serwerów w pluginie tabelka serwerów by Supryk MyBB

Recommended Posts

Witajcie.

Mam małe problemy z tabelką od Supryka.

Po pierwsze co chwilę pokazuje mi, że serwer TS jest off..

a po drugie chciałbym zrobić tak, żeby w zaznaczonym polu nie 

było (1) 13/17 - 76% tylko żeby było 13/17 i tyle. Bez procentów czy

image.

Jak mam tego dokonać?

 

image

Share this post


Link to post

Hosting płatny czy darmowy?

Share this post


Link to post

Płatny (nie xaa)

Share this post


Link to post

No ale ja widzę, że jest status "włączony". To co się dzieje z nim?

Share this post


Link to post

Co jakiś czas pokazuje, że jest off mimo tego, że jest włączony.

 

A ktoś wie, jak przekodować tabelkę, by pokazywała tylko 13/17 

a nie (1) 13/17 - 76%?

Share this post


Link to post

No to może 1s1k ma jakieś problem u siebie. Pisałeś do nich albo do developera wtyczki?

 

Daj tutaj całą wtyczkę.

Share this post


Link to post

Ta liczba w nawiasie, to ilość botów na serwerze. Jeżeli chcesz się tego pozbyć, to musisz edytować /inc/plugins/serversboard.php. Podmień 1793 linijkę:

$data['gq_bots'] = "(".$data['num_bots'].")";

na:

/* $data['gq_bots'] = "(".$data['num_bots'].")"; */
$data['gq_bots'] = NULL;

I jeżeli nie zniknie od razu po zapisaniu, to będziesz musiał przeinstalować wtyczkę.

  • Like 2

Share this post


Link to post

A liczba procentów?

Share this post


Link to post

Procenty też? Przywróć to co kazałem zamienić. A następnie edytuj 1232 linijkę, zmień to:

$data['gq_playersslots'] = "<div style=\"position: relative;\"><div class=\"progress progress-".$full_off_color." progress-striped\" style=\"margin-bottom: 0px;\"><div class=\"bar\" style=\"width: ".$procentpasek."%;\"></div><div style=\"position: absolute;width: 100%;\"><center>".$data['gq_bots']." ".$data['gq_numplayers']."/".$data['gq_maxplayers']." - ".$data['gq_procents']."</center></div></div></div>";

na to:

/* $data['gq_playersslots'] = "<div style=\"position: relative;\"><div class=\"progress progress-".$full_off_color." progress-striped\" style=\"margin-bottom: 0px;\"><div class=\"bar\" style=\"width: ".$procentpasek."%;\"></div><div style=\"position: absolute;width: 100%;\"><center>".$data['gq_bots']." ".$data['gq_numplayers']."/".$data['gq_maxplayers']." - ".$data['gq_procents']."</center></div></div></div>"; */
$data['gq_playersslots'] = sprintf('<div style="position:relative"><div class="progress progress-%s progress-striped" style="margin-bottom:0"><div class="bar" style="width:%s%%"></div><div style="position:absolute;text-align:center;width:100%">%s / %s</div></div></div>', $full_off_color, $procentpasek, $data['gq_numplayers'], $data['gq_maxplayers']);

oraz 1236 linijkę, zamień to:

$data['gq_playersslots']  =	$data['gq_bots']." ".$data['gq_numplayers']."/".$data['gq_maxplayers']." - ".$data['gq_procents'];

na to:

/* $data['gq_playersslots']  =	$data['gq_bots']." ".$data['gq_numplayers']."/".$data['gq_maxplayers']." - ".$data['gq_procents']; */
$data['gq_playersslots']  = sprintf('%s / %s', $data['gq_numplayers'], .$data['gq_maxplayers']);

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

A nie lepiej jest korzystać z prostej zakodowanej tabelki html/css? 

Przy linku do GT przecież widać  jest czy on jest włączony, czy też nie  

Share this post


Link to post
Strona cs-atomic.pl nie działa

Serwer cs-atomic.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500

Po edycji salvy jest tak

 

Mam dosyć tej tabelki..wstawię HTML bo to tragedia..non stop coś z nią..

Share this post


Link to post

Błąd 500? Jak to jest możliwe? Aaa... Wkradła się kropka  i jej nie zauważyłem...

Zmień to:

$data['gq_playersslots']  = sprintf('%s / %s', $data['gq_numplayers'], .$data['gq_maxplayers']);

na to:

$data['gq_playersslots']  = sprintf('%d / %d', $data['gq_numplayers'], $data['gq_maxplayers']);

oraz to:

$data['gq_playersslots'] = sprintf('<div style="position:relative"><div class="progress progress-%s progress-striped" style="margin-bottom:0"><div class="bar" style="width:%s%%"></div><div style="position:absolute;text-align:center;width:100%">%s / %s</div></div></div>', $full_off_color, $procentpasek, $data['gq_numplayers'], $data['gq_maxplayers']);

na to:

$data['gq_playersslots'] = sprintf('<div style="position:relative"><div class="progress progress-%s progress-striped" style="margin-bottom:0"><div class="bar" style="width:%d%%"></div><div style="position:absolute;text-align:center;width:100%">%d / %d</div></div></div>', $full_off_color, $procentpasek, $data['gq_numplayers'], $data['gq_maxplayers']);

I daj znać czy działa.

  • Like 1

Share this post


Link to post

A linijki?

Share this post


Link to post

No te same co edytowałeś ostatnio - tylko teraz w odwrotnej kolejności

Share this post


Link to post

A spróbuj zamienić to:

width:100%

na to:

width:100%%

 

Share this post


Link to post

Już działa ☺️ Jest oki, dziękuję ☺️ 

Można zamknąć

Share this post


Link to post
6 minut temu, VINNER napisał:

Dobrze, działa ☺️ Dziękuję za pomoc

Nie działa dobrze, bo nie masz koloru procentu zapełnienia. Chyba, że wyłączyłeś to gdzieś w ustawieniach.

Share this post


Link to post

Jeszcze mam sprawę odnośnie tej tabelki.

Jak przyciski z prawej strony obramować?

 

No nie działa faktycznie..zapomniałem, że jest włączone. Podmieniłem ten width: 100% na width: 100%% i czekam na wyniki

Niestety nie działa , a podmieniłem tak jak kazałeś

Share this post


Link to post
13 minut temu, Salva napisał:

 


width:100%%

 

 

A co to za zapis? Pierwszy raz się z tym spotykam a w google nie ma nic na ten temat. Czy tu przypadkiem nie powinno być średnika na samym końcu? 

Share this post


Link to post

@rogue w sprintf() znak % traktowany jest jak przyjęcie zmiennej do wyświetlenia. Podwojenie % wyświetli po prostu znak procenta i to nam chodzi.

PS. Średnika być nie musi skoro to jest ostatni opis elementu.

 

17 minut temu, VINNER napisał:

No nie działa faktycznie..zapomniałem, że jest włączone. Podmieniłem ten width: 100% na width: 100%% i czekam na wyniki

Niestety nie działa , a podmieniłem tak jak kazałeś

Ja w tym błędzie nadal widzę width:100% a nie width:100%%

  • Like 1

Share this post


Link to post

Dodane i dalej nic

Share this post


Link to post

To zrób inaczej, wrzuć to:

$data['gq_playersslots'] = '<div style="position:relative"><div class="progress progress-'. $full_off_color .' progress-striped" style="margin-bottom:0"><div class="bar" style="width:'. $procentpasek .'%"></div><div style="position:absolute;text-align:center;width:100%">'. $data['gq_numplayers'] .' / '. $data['gq_maxplayers'] .'</div></div></div>';

Share this post


Link to post
1 minutę temu, Salva napisał:

To zrób inaczej, wrzuć to:


$data['gq_playersslots'] = '<div style="position:relative"><div class="progress progress-'. $full_off_color .' progress-striped" style="margin-bottom:0"><div class="bar" style="width:'. $procentpasek .'%"></div><div style="position:absolute;text-align:center;width:100%">'. $data['gq_numplayers'] .' / '. $data['gq_maxplayers'] .'</div></div></div>';

 

Która linijka? 1232 czy 1236?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Create a New Account. It’s free and easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...