Jump to content
misiek111232

FORUM IMAGES by QBS nie moge wykonać zapytania do SQL

Recommended Posts

misiek111232

Nazwa modyfikacji :FORUM IMAGES by QBS

Pełny opis problemu : Jak zadaje takie ALTER TABLE `bb2_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ; zapytanie do SQL to wyskakuje mi Nie mogę wykonać: ALTER TABLE `bb2_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 )

Strona WWW :www.grajznami.xaa.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
wlodziu

To jest cały błąd?

Jaki masz prefix w bazie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

Tak to jest cały błąd. A jak sprawdzić prefix.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShineWeb

w pliku config.php lub wchodzisz do bazy i masz prefi_tabela

Zapytanie wykonujesz przez phpmyadmin ?

Jeżeli nie to wykonaj za pomocą phpmyadmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

$table_prefix = 'phpbb_';

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShineWeb

tak to jest twój prefix

phpbb_

Więc wykonaj zapytanie:

ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ;

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

to samo, ten sam bład

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShineWeb

Tak jak zapytałem się wyżej.

Zapytanie wykonujesz w panelu admina (PA) ?

Jeżeli tak to wykonaj przez phpmyadmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me Gusta

Jak wchodzisz w PhbbMyAdmin, to masz po lewej stronie Taki jak by pasek. I musisz kliknąć dwa razy na twoją nazwę bazy :) I wtedy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

wyskakuję coś takiego.

#1060 - Duplicate column name 'forum_image_url'

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShineWeb

Błąd oznacza, że kolumna już istnieje.

Modyfikacja ci nadal nie działa ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me Gusta

Oznacza to że to Zapytanie zostało wykonane. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

nie działa, może dlatego że już miałem tą modyfikacje na tej bazie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me Gusta

Zadam głupie pytanie, wgrałeś pliki ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShineWeb
Zadam głupie pytanie, wgrałeś pliki ?

Modyfikacja forum images nie wymaga żadnych plików.

W PA wyświetla ci się dodanie linku do for?

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

tak wyświetla się.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ShineWeb

podaj link do obrazka jaki dajesz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kir0

Modyfikacja forum images nie wymaga żadnych plików.

W PA wyświetla ci się dodanie linku do for?

Wymaga zmiany w plikach ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
misiek111232
Posted Original Poster

Ale je wykonałem. I widzę w Panelu okno w którym mam link podać

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Create a New Account. It’s free and easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...