Skocz do zawartości
kamyk345D

Forum images - problem .

Polecane posty

kamyk345D

Nazwa modyfikacji : Forum Images

Pełny opis problemu : Witam. Zainstalowałem na forum modysfikację forum images i mi nie działa ...

Zrobiłem tak :

- Wgrałem wszystkie pliki

- I chciałem wykonać zapytanie SQL :

ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ;

- Pisało :

#1060 - Duplicate column name 'forum_image_url'

Co mam zrobić, żeby działało ?

Demo/Screen : brak

Strona WWW : www.pro-game.xaa.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
HeksaN

Ten komunikat oznacza że ta kolumna już istnieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
eXe

jak masz w sql forum_image_url to wywal to i zapytanie zrób od nowa ;)


100 postów 25.02.2013 o godzinie 15.55 :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kubaru

Zaczynamy od

_wzor


Kronika ciekawych wpisów:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamyk345D

Nie rozumiem, wytłumaczcie krok po kroku :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ShineWeb

w phpmyadmin usuń tabele forum_image_url

Po jej usunięciu, wykonaj zapytanie jeszcze raz.


Polub ShineWeb.pl na FaceBook,u

https://www.facebook.com/ShineWebpl

Portfolio: www.ShineWeb.pl

Blog: www.ShineWeb.pl/Blog

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
HeksaN

Poszukaj tej tabeli forum_image_url w phpmyadmin i ją usuń i zadaj to zapytanie od nowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamyk345D

Nie ma tego ... Wszedłem PHP my admin wzielem baze forum i tam nie ma nic takiego, patrzalem na tabele i nic ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Almer

Ja mam pomysł

Ustawiłeś prefix przy robieniu forum ?? Jeśli tak to możesz go sprawdzić w config.php jak dobrze pamiętam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlodziu

ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ;
Mówi o tym że do tabeli phpbb_forums dodaje rekord forum_image_url, a błąd masz, że już on istnieje, czyli nie utworzy duplikatu. Modyfikacja powinna działać. A jak nie, to jak kolega wyżej sprawdź prefix tabeli, jeżeli masz inny niż phpbb to zmień w zapytaniu:
ALTER TABLE `prefix_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ;

, gdzie słowo 'prefix' to Twój prefix.


www.fb.com/wwwlodziu zapraszam do lajkowania, codzienna dawka wiedzy

Zacznę przejmować się standardami kiedy świat ulegnie standardyzacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamyk345D
$table_prefix = 'phpbb_';

Takie coś mam, o to chodzi ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlodziu

Czyli zapytanie jest poprawne, modyfikacja powinna działać


www.fb.com/wwwlodziu zapraszam do lajkowania, codzienna dawka wiedzy

Zacznę przejmować się standardami kiedy świat ulegnie standardyzacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamyk345D

Jak chce wejść w fora > zarządzaj to pisze takie cos :

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/progame/public_html/admin/admin_forums.php on line 672

:<

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
HeksaN

Jest w błąd w tym pliku. Wrzuc go w załącznik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamyk345D

speedyshare.com/files/30217879/admin_forums.php

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlodziu

speedyshare.com/files/30218008/admin_forums.php

Naprawione


www.fb.com/wwwlodziu zapraszam do lajkowania, codzienna dawka wiedzy

Zacznę przejmować się standardami kiedy świat ulegnie standardyzacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamyk345D

Dzięki wlodziu działa wszystko ładnie :) + 2 piwa dla ciebie za naprawienie ... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
×
×
  • Utwórz nowe...