Jump to content
Sign in to follow this  
Analog

Jak otrzymać separator liczby tysięcznej? IP Board 4

Recommended Posts

Witam! Mam pytanie jak w ilości postów i ogólnie na forum miedzy cyframi wstawić przecinek tak jak mam w wersji angielskiej:

W wersji angielskiej mam: 14,766 Total Topics
W wersji Polskiej: 14766 Postów

 

Tak ja u Was na forum...

Share this post


Link to post

Skorzystaj z funkcji "number_format" w php.
Powinno to wyglądać następująco:

<?php

echo number_format($zmiennaodilosciuserow);

?>

 

Share this post


Link to post
4 minuty temu, r3x napisał:

Skorzystaj z funkcji "number_format" w php.
Powinno to wyglądać następująco:


<?php
echo number_format($zmiennaodilosciuserow);

Przecież pytanie dotyczy IPS, a nie zwykłego PHP -.- na pewno gdzieś w ustawieniach jest taka opcja.

Share this post


Link to post
Teraz, Salva napisał:

Przecież pytanie dotyczy IPS, a nie zwykłego PHP -.- na pewno gdzieś w ustawieniach jest taka opcja.

A co jest trudnego w przerobieniu funkcji odpowiadającej za wyświetlanie statystyk?

Share this post


Link to post

Tylko dodam ze na zmianie języka na angielski mam normalnie przecinek ☺️ a na polskim nie mam ☺️ więc pewnie to gdzieś w tłumaczeniu jest ☺️ Może @SeNioR się wypowie, bo On ma ustawione to ☺️

Share this post


Link to post

@CsOne W j.angielskim przecinek jest standardem, zauważ że wszędzie tak jest. To jest zrobione bezpośrednio w kodzie.

 

My używamy wtyczki którą podał Slava wyżej, możesz wybrać separator w formie przecinka lub kropki. Nie ma wbudowanej opcji, dla każdego języku.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Create a New Account. It’s free and easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...