Skocz do zawartości

Jak w pliku PHP Generator statusów ustawić własną czcionkę


BuBek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Ekspert

Masz zdefiniowaną wielkość fonta poprzez DEF__ADDRESS_TEXT_SIZE.

Używasz funkcji PHP: imagestring - Manual

Gdzie wyczytać można:

Cytuj

font

Can be 1, 2, 3, 4, 5 for built-in fonts in latin2 encoding (where higher numbers corresponding to larger fonts) 

Jednak możesz skorzystać z własnego fonta dopisując odpowiednią linijkę: PHP: imageloadfont - Manual

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

22 minuty temu, BlackIce napisał:

Masz zdefiniowaną wielkość fonta poprzez DEF__ADDRESS_TEXT_SIZE.

Używasz funkcji PHP: imagestring - Manual

Gdzie wyczytać można:

 

Jednak możesz skorzystać z własnego fonta dopisując odpowiednią linijkę: PHP: imageloadfont - Manual

próbowałem i nie wychodzi mi.. która i gdzie musiał bym wstawić . 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert

Podmień to:

<?php
imagestring( $rImage, DEF__ADDRESS_TEXT_SIZE, DEF__ADDRESS_X, DEF__ADDRESS_Y, $szAddress, $iColor, $font );

Na to:

<?php
imagestring( $rImage, $font, DEF__ADDRESS_X, DEF__ADDRESS_Y, $szAddress, $iColor, $font );

Powinno zadziałać o ile podałeś poprawną ścieżkę do fonta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16 minut temu, BlackIce napisał:

Podmień to:


<?php
imagestring( $rImage, DEF__ADDRESS_TEXT_SIZE, DEF__ADDRESS_X, DEF__ADDRESS_Y, $szAddress, $iColor, $font );

Na to:


<?php
imagestring( $rImage, $font, DEF__ADDRESS_X, DEF__ADDRESS_Y, $szAddress, $iColor, $font );

Powinno zadziałać o ile podałeś poprawną ścieżkę do fonta.

https://csplay.pl/status/tracker.php?Address=147.135.197.176:27015

nie działa. wgl nie pokazuje się status

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

43 minuty temu, BlackIce napisał:

Aj, nie zauważyłem, że błędnie i niepotrzebnie dodałeś argument na końcu funkcji... To powinno zadziałać:


<?php
imagestring( $rImage, $font, DEF__ADDRESS_X, DEF__ADDRESS_Y, $szAddress, $iColor );

 

nadal nic... wgl generator się nie pokazuje. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×