Skocz do zawartości
Pecetowicz Forum komputerowe

Jak zrobić blok z ilością graczy na serwerze MTA? IPS Community Suite


Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SeNioR,

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób zrobiony jest blok pokazujący na bieżąco ilość dostępnych graczy na serwerze MTA, Discord albo TeamSpeak?

Dodatkowo czy istnieje jakaś wtyczka, na przyznawanie ręcznie reputacji np. z poziomu ACP bądź forum?

Przykłady:

image.png.23237f65ef0b98b4790b5ae1ec30cac8.png

image.thumb.png.8c7902e9240b666d0699429bdd42d7c1.png

image.png.9c2cb2dc5d2b3e95f183673d3ffd184b.png

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
15 godzin temu, Matu [] napisał:

Dodatkowo czy istnieje jakaś wtyczka, na przyznawanie ręcznie reputacji np z poziomu acp bądź forum?

ACP > Użytkownicy > Użytkownicy > Wybierasz użytkownika

liczbrepips.png.dd1dacfa552fa37b562da41c4e50cf20.png

Klikasz na poziom reputacji, wybierasz ustaw ręcznie.

Jeżeli chodzi o serwery MTA, to @aXenDev napisał aplikacje (aXen) Advanced Server List. Tam masz opcję dodawania serwerów, nie tylko MTA.

A co do sposobu wyświetlania liczby graczy, to służy pewnie do tego jakaś biblioteka. Ale nie siedzę bardzo w temacie php.

  • Lubię to! 2
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@socialAplikacja jak najbardziej godna polecenia lecz nie to co potrzebuje, owa aplikacja jest bardziej pod fora typowego CS, natomiast ja potrzebuje sposób na wykonanie czegoś takiego jak w zawartych ss powyżej

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Ekspert

PHP przy użyciu API gier bądź komunikatora, nic trudnego do wykonania, tylko weź pod uwagę, że to jest banner alternatywny, więc będzie troszeczkę kodu więcej niż zwykle.

Kiedyś ktoś do mnie tam pytał o to na steamie (dla użytkowników DS)

Kod:

<?php
	@header( 'Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT' );
	@header( 'Last-Modified: '.gmdate("D, d M Y H:i:s").' GMT' );
	@header( 'Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate' );
	@header( 'Cache-Control: post-check=0, pre-check=0', FALSE );
	@header( 'Pragma: no-cache');
	@header( 'Content-type: image/png' );
	
	$bannerImage = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."sciezka do obrazka";
	$bannerFonts = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'scizzka do fonta';
	\define('Trebuchet', $bannerFonts);
	
	$bannerJson = @file_get_contents('link do api discorda');
	$bannerJsonDecode = json_decode($bannerJson, TRUE);
	
	$bannerOptions = [
		'bannerFontSize'=> 26,
		'BannerX'		=> 200,
		'BannerY'		=> 70, 
	];
	
	$returnInfo = imagecreatefrompng($bannerImage);
	$returnColor = imagecolorallocate($returnInfo, 255, 255, 255);
	$returnBackground = imagecolorallocate($returnInfo, 0, 0, 0);
	
	
	imagettftext($returnInfo, $bannerOptions['bannerFontSize'], 0, $bannerOptions['BannerX'], $bannerOptions['BannerY'], $returnColor, Trebuchet, \count($bannerJsonDecode['members']));

	imagecolortransparent($returnInfo, $returnBackground);
	imagealphablending($returnInfo, FALSE);
	imagesavealpha($returnInfo, TRUE);
	imagepng($returnInfo);
	imagedestroy($returnInfo);
?>
  • Lubię to! 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Założyciel
  • Rozwiązanie

Skrypt nie może załadować bloku o kluczu "block_custom".

Co do statusu to jest on zrobiony w PHP i wyświetlany w formie obrazka (.png) tak jak auto generowane bannery w PHP, z tym że tam jest pobierany status serwera CS 1.6, GO i TeamSpeak 3.

Taki obrazek jest następnie umieszczany w panelu bocznym poprzez widżet TXT & PHP Widget, albo wcześniej utworzony blok (wymagana aplikacja Pages).

Poniżej lista plików które są potrzebne aby wyświetlić taki status. Jak widać wystarczy skrypt w PHP pobierający status, kilka grafik na które zostanie automatycznie nałożony tekst i jakaś czcionka.

Podejrzewam że gotowa paczka jest gdzieś do pobrania bo wiele for ma takie bannery tylko ze swoją grafiką.

server_stats_invision_community_php.png

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 4.06.2021 o 23:01, Weak. napisał:

PHP przy użyciu API gier bądź komunikatora, nic trudnego do wykonania, tylko weź pod uwagę, że to jest banner alternatywny, więc będzie troszeczkę kodu więcej niż zwykle.

Kombinowałem z owym kodem niestety nie działa nie wiem z jakiego powodu

W dniu 5.06.2021 o 13:59, SeNioR napisał:

Co do statusu to jest on zrobiony w PHP i wyświetlany w formie obrazka (.png)

TXT & PHP Widget, Posiadam ową wtyczke lecz nie mam pojęcia za co się zabrać, żeby pobierało ilość graczy z serwera

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...