Skocz do zawartości
Szukaj na Pecetowiczu
  • Utwórz konto

MTA. UCP. Problem z połączeniem bazy danych


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, posiadam serwer na platformie MTA oraz stronę User Control Panel pod serwer. I wszystko było by dobrze ale nie mogę się połączyć z bazą danych serwera na stronie.

Nie mogę się zarejestrować/zalogować, nie zrzuca na stronie statystyk serwera, etc...

W katalogu głównym mam plik .config.inc.php i są tam zdefiniowane dane do db:

//MTA database server
define('DB_SERVER', ""); // Host
define('DB_USER', ""); // Użytkownik
define('DB_PASS', ""); // Hasło
define('DB_DATABASE', ""); // Baza
define('DB_PREFIX', "");

 Oraz w katalogu classes plik Database.class.php -- https://pastebin.com/G8vn3XqP

Wszystkie dane są poprawne wklepane a na stronie cisza.

Nie znam się dobrze na php, tylko tyle co zajrzałem do dokumentacji i zamieniłem kilka wartości pod mysqli

Ale nie było tego problemu z MTA SDK PHP ponieważ, bez problemu udało mi się połączyć i status serwera na stornie działa jak pownien.

Z góry dziękuje za pomoc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, MINIBOSS napisał:

Nie mogę się zarejestrować/zalogować, nie zrzuca na stronie statystyk serwera, etc...

Nie wiem co to znaczy 'nie zrzuca'.

Poza tym, to jakaś stara biblioteka. Pod PHP 5.4 chyba nawet... Ta klasa jest do przepisania.
Minimalna wersja PHP, to dzisiaj (jeszcze) 7.3.0.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

18 minut temu, -n3veR napisał:

Nie wiem co to znaczy 'nie zrzuca'.

Zapewne chodzi o to, że nie zaciąga danych z serwera i nie wyświetla ich na stronie 😛 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

14 godzin temu, -n3veR napisał:

Poza tym, to jakaś stara biblioteka. Pod PHP 5.4 chyba nawet... Ta klasa jest do przepisania.

Okay, dzięki bardzo 

 

 

14 godzin temu, Mativve napisał:

Zapewne chodzi o to, że nie zaciąga danych z serwera i nie wyświetla ich na stronie 😛 

Tak, właśnie to chciałem napisać

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zmiana wersji PHP na starszą rozwiązała problem? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

22 godziny temu, SeNioR napisał:

Zmiana wersji PHP na starszą rozwiązała problem? 

Niestety nie, (5.6)

Ale chciałem tylko to sprawdzić dla kolegi a nie jestem taki dobry php aby napisac na nowo klas.

Najpierw opanuje solidnie podstawy języków których sie uczę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kontynuuj dyskusję

Dołącz do Pecetowicza, aby kontynuować dyskusję w tym wątku.

  • Dodaj nową pozycję...
  • Dodaj nową pozycję...