Skocz do zawartości

Nie widać zmian w CSS po podłączeniu CloudFlare


 Udostępnij

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez User 3,

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć podpiąłem aplikacje CloudFlare na swoich serwerach specjalnie dla forum oraz strony. Niestety mam taki problem bo gdy zmieniam coś w css lub po prostu podmieniam obrazek w FTP to on się nie zmienia na stronie.

Piszę do was aby ktoś mi powiedział co zrobiłem źle lub pomógł to skonfigurować tak aby mi się odrazu wszystko odświeżało.

Moje forum oraz strona jest na poziomie jeszcze kodowania jej a to mi bardzo utrudnia pracę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Rozwiązanie

Musisz opróżnić cache lub włączyć tryb developerski. 

Zaloguj się do CloudFlare, wybierz swoją domenę. Po prawej stronie będziesz miał sekcję "Quick Actions" a w niej "Purge Cache" oraz Development Mode.

Purge Cache czyści cache, możesz wyczyścić wszystko lub tylko dla określonego adresu URL.

Opcja ta znajduje się też w  Caching --> Configuration --> Purge Cache

Tryb Development Mode, tymczasowo wyłącza cache bodajże na 30 minut, więc będziesz widział wszystkie zmiany w czasie rzeczywistym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Witam, Jak podpiąć serwer ts, mc, stronę www aby wchodzą na example.com w przeglądarce był strona, na ts wpisując example.com serwer ts a w mc też wpisując example.com był serwer mc? (Podpinanie na cloudflare, bez żadnych subdomen, wszystko na jednej.)
    • Dzień dobry,
      Jak mam podpiąć serwer teamspeak pod domenę przez CloudFlare lub ct8?
      Chodzi mi żeby serwer teamspeak'a miał adres "adres.pl" i strona internetowa miała "adres.pl".
    • Cześć.
      Nie ruszałem nic w CSS, a forum sie posypało.
      Na forum był podłączony cloudflare - po odłączeniu stało się to co na screenie.
      Co w takiej sytuacji robić ?
      Forum : diverse-rpg.pl
      https://i.imgur.com/3PJhYpj.png
    • Witam,
      Przedwczoraj na swoim blogu aktywowałem Cloudflare.
      Strona przyspieszyła jednak w Pagespeed Insights oraz GTmetrix wyskoczył mi błąd, że powinienem zoptymalizować niektóre obrazki. I tutaj pojawia się problem, ponieważ te obrazki są zoptymalizowane.
      Po wyłączeniu Cloudflare problem znika.

      Załączam raport z GTmetrix:
      https://gtmetrix.com/reports/mlodyinformatyk.eu/7fuFuBoB

      Z góry dziękuję za pomoc.

      Pozdrawiam,
      Paweł
    • Cześć.
      Czy certyfikat "GeoTrust QuickSSL Premium" + zmienienie DNS'ów na tych z Cloudflare to dobry pomysł? Mam zamiar do tego wykupić pełne zakrycie whois i włączyć dnssec. Nie znam się, dlatego wolę dopytać. Czemu taki cert? Stawiam na wysoki poziom bezpieczeństwa, więc wolę się zabezpieczyć mocniej. Wiadomo, że znajdzie się taki ktoś, kto i tak każde zabezpieczenia połamie, ale nie każdy jest takim specem. Hostinig + domenę będę brał w dhosting.pl wraz z tym certyfikatem. Chyba że ktoś zna lepszy w takiej samej cenie lub podobnej lepszy od tego, który podałem na samym wstępie tematu i w nazwie tematu.
      Commerce będzie wykorzystywane ale nie od razu i jakieś kursy do sprzedaży i nie tylko. Więc Let's Encrypt odpada. Potrzeba mi dobrego i silnego szyfrowania.
      Jeśli miałabyć już to firma (forum, blogi, sklep internetowy) to certyfikat GeoTrust True BUISNESSID WITH EV.
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Cześć. Tak jak pisałem w poprzednim temacie wynika to z tego że brakuje jednej komórki (td) i atrybutu colspan.  Najlepiej będzie skopiować konstrukcję kodu z szablonu index_whosonline i wkleić do szablonu index_birthdays podmieniając tylko zmienne. Poprawiłem już kod przez ACP 👌
    • Edit. Po zmianie wersji PHP z 5.5.... na 7.4, ustawieniu strefy czasowej z GMT -11 na poprawną GMT +1 oraz zmianie formatu czasu na 24 godzinny, e-mail z aktywacją konta przyszedł po 1 sekundzie od zarejestrowania. Także jeżeli ktoś ma podobny problem to ustawicie nowszą wersję PHP i poprawną strefę czasową w ustawieniu Konfiguracja > Formaty daty i czasu.
    • MyBB z tej zmiennej {$mybb->user['avatar']} nie czyta avataru, jeśli użytkownik go sobie nie ustawi. Rozwiązaniem może być zastosowanie pluginu default avatar (w załączniku, zmieniłem kompatybilność na 18* oraz link do domyślnego avatara - na taki, który domyślnie używa MyBB, żeby nie było problemu, że nie ma takiego pliku). Po zainstalowaniu, w sekcji pluginów pod nazwą i opisem jest takie zdanie: Click here to set a default avatar to current users which do not have one selected. - kliknij aby ustawić domyślny avatar dla wszystkich, którzy takiego nie posiadają. Po tym zabiegu wszystko powinno działać. Chodzi o to, że MyBB nie ustawia w polu user['avatar'] domyślnego avatara dla tych, którzy go sobie nie ustawili. Plugin wymusza (poprzez kliknięcie w ten link w sekcji pluginów) zapisanie w bazie w tym miejscu linku do avatara domyślnego, dzięki czemu zastosowana zmienna w szablonie będzie działać prawidłowo. Jakby co to ten plugin, tylko pamiętaj o zmianie kompatybilności i od razu w kodzie pluginu linku do domyślnego avatara. Ale w załączniku jest plugin bez konieczności grzebania w nim. 🙂   Ukryta zawartość Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.
×