Skocz do zawartości

Październik w LiveServer pl


LiveServer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Witam, pierwszy raz kupuje skrzynkę, spojrzy ktoś na zestaw? 
      Montaż komputera Obudowa MODECOM Oberon Pro (AT-OBERON-PR-20-000000-0002) Chłodzenie CPU SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024 (SPC146) Zasilacz SilentiumPC Vero L2 500W (SPC164) Pamięć HyperX Fury, DDR4, 16 GB,2666MHz, CL16 (HX426C16FB2K2/16) Karta graficzna Palit GeForce RTX 2060 Dual, 6GB GDDR6 (NE62060018J9-1160A) Procesor Intel Core i5-9400F, 2.9GHz, 9MB, BOX (BX80684I59400F) Dysk SSD Kingston A2000 500GB M.2 PCIe 3.0x4 NVMe (SA2000M8/500G) Płyta główna Gigabyte B365M D3H Thermal Grizzly ciekły metal Conductonaut 1 gram (TG-C-001-R) Pytanie nr 1 czy coś podmienić, dodać czy tak jest dobrze?
      Pytanie nr 2 czy przy zakupie z montażem sklep zamontuje ciekły metal?
      Dziękuję za ewentualne odpowiedzi
      Pozdrawiam :)
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Cześć. Tak jak pisałem w poprzednim temacie wynika to z tego że brakuje jednej komórki (td) i atrybutu colspan.  Najlepiej będzie skopiować konstrukcję kodu z szablonu index_whosonline i wkleić do szablonu index_birthdays podmieniając tylko zmienne. Poprawiłem już kod przez ACP 👌
    • Edit. Po zmianie wersji PHP z 5.5.... na 7.4, ustawieniu strefy czasowej z GMT -11 na poprawną GMT +1 oraz zmianie formatu czasu na 24 godzinny, e-mail z aktywacją konta przyszedł po 1 sekundzie od zarejestrowania. Także jeżeli ktoś ma podobny problem to ustawicie nowszą wersję PHP i poprawną strefę czasową w ustawieniu Konfiguracja > Formaty daty i czasu.
    • MyBB z tej zmiennej {$mybb->user['avatar']} nie czyta avataru, jeśli użytkownik go sobie nie ustawi. Rozwiązaniem może być zastosowanie pluginu default avatar (w załączniku, zmieniłem kompatybilność na 18* oraz link do domyślnego avatara - na taki, który domyślnie używa MyBB, żeby nie było problemu, że nie ma takiego pliku). Po zainstalowaniu, w sekcji pluginów pod nazwą i opisem jest takie zdanie: Click here to set a default avatar to current users which do not have one selected. - kliknij aby ustawić domyślny avatar dla wszystkich, którzy takiego nie posiadają. Po tym zabiegu wszystko powinno działać. Chodzi o to, że MyBB nie ustawia w polu user['avatar'] domyślnego avatara dla tych, którzy go sobie nie ustawili. Plugin wymusza (poprzez kliknięcie w ten link w sekcji pluginów) zapisanie w bazie w tym miejscu linku do avatara domyślnego, dzięki czemu zastosowana zmienna w szablonie będzie działać prawidłowo. Jakby co to ten plugin, tylko pamiętaj o zmianie kompatybilności i od razu w kodzie pluginu linku do domyślnego avatara. Ale w załączniku jest plugin bez konieczności grzebania w nim. 🙂   Ukryta zawartość Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.
×