Skocz do zawartości
Forum komputerowe

[PHP] UNIX usunięcie rekordów młodszych niż 50 dni


Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez -n3veR,

Rekomendowane odpowiedzi

  • Ekspert

Cześć, mam bazę danych z unixowym czasem ich dodania, potrzebuję usunąć z niej rekordy młodsze niż 50 dni (Jeśli były stworzone w przeciągu 50 dni). Jakieś rady? Totalnie nie mam pomysłu.

 

Dzięki serdeczne za pomoc :).

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Ekspert
  • Rozwiązanie
2 godziny temu, Vast napisał:

potrzebuję usunąć z niej rekordy młodsze niż 50 dni

Na pewno młodsze? Czy jednak literówka?

DELETE FROM `table_name` WHERE `created_at` > (UNIX_TIMESTAMP() - (60 * 60 * 24 * 50));

 

Edytowane przez -n3veR
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez -n3veR
      Siemanko!  
      Od sierpnia wystartowałem z JDG i szukam zleceń (tych małych i tych większych też) po godzinach.
      Jeżeli masz jakiś pomysł na biznes, ale sam nie ogarniesz kwestii technicznych, to napisz do mnie - może się dogadamy.
      A może masz już biznes i potrzebujesz wsparcia? To też do mnie napisz!
      Nie jestem naciągaczem. Jeżeli wiem, że czegoś nie zrobię, to napiszę Ci to przed jakimikolwiek pracami.
      Niestety jestem VAT-owcem, więc VAT jest po stronie odbierającego oprogramowanie - czyli Twojej.
      Stawka netto do uzgodnienia po zapoznaniu się ze zleceniem, jednak nie mniej niż 40 PLN / h.
      Pracuję zdalnie i po godzinie 17:00 jestem do Twojej dyspozycji.
      Zainteresowane osoby zapraszam na priv  
    • Przez Marta Długa
      Skrypt, który ma pokazać ile dni ma dany miesiąc po wskazaniu miesiąca i roku z formularza przez użytkownika.  
      Nie wiem gdzie mam błąd. Proszę o poprawienie błędu w kodzie php.
      <form action="ostatni_dzien_miesiaca.php" method="post"> <label for="miesiac">Miesiąc:</label> <select name="miesiac"> <?php for($l=1; $l<=12;++$l) echo '<option value="'.$l.'">'.$l.'</option>'; ?> </select></br></br> <label for="rok">Rok:</label> <select name="rok"> <?php for($i=1900; $i<=2090;++$i) echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>'; ?> </select></br></br> </br></br><input type="submit" name="sprawdz" value="Sprawdź dzień tygodnia" /> </br></br><input type="reset" name="reset" value="Wyczyść" /> </form> <?php $rok['rok'] = $miesiac['miesiac']; for ($i = 1; $i <= 12; $i++) { $miesiac[$i] = date("t", mktime(0, 0, 0, $i, 1, $rok)); } var_dump($miesiac); ?>
    • Przez Marta Długa
      Witam Jestem początkująca .
      Chce zrobić kalkulator z jednym polem input, gdzie użytkownik wprowadza działanie np. 2 + 2 = lub 2 + 2 + 2 = itp. Użytkownik może wprowadzić dowolną ilość liczb np. 2 + 2 +  2 + 2 = Po kliknięciu oblicz pokazuje się wynik.
      Zrobiłam formularz html, ale nie wiem jak zrobić php. Proszę o pomoc.
      <form action="kalkulator2.php" method="post"> <p>Wpisz działanie</p> <input type="text" name="oblicz_dane" placeholder="wprowadż działanie"> </form> <p>Wynik</p>
    • Przez l3szcz
      Hej, zastanawiam się nad jedną rzeczą. Mam skrypt, w którym wykorzystywane są dwie zmienne:
      name oraz
      page gdzie page jest zmienną wykorzystywaną jednorazowo, tylko przy danej nazwie strony. 
      W jaki sposób, w mod_rewrite mogę napisać zasadę przepisywania adresów aby zamiast
      page.php?name=strona&page=1  pokazywało się
      page/strona/1 Z góry dzięki za podpowiedź! ☺️ 

      // Przenieście do odpowiedniego działu jeśli pomyliłem.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...