Skocz do zawartości
Szukaj na Pecetowiczu
  • Utwórz konto

Pionowe paski na monitorze. Komputer nie działa na Windows 7


Przejdź do rekomendacji Rozwiązane przez Ace Baby,
Rekomendowane odpowiedzi
  • Premium

Witam mam problem dotyczący komputera. Chciałem naprawić te pionowe paski na monitorze. Zainstalowałem nowy system Windows 7 na testowym kompie ale coś nie działa nie chce się uruchomić.

received_638513181253899.jpeg.17c8c3e5592c32368aabef0375559f58.jpeg

Paski nadal pokazuje 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te paski mogą świadczyć o uszkodzonej karcie graficznej. Podaj specyfikację swojego kompa wraz z marką i mocą zasilacza.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium

A bo ja wiem , wiem tyle że to nie wina karty bo pod pinałem do komputera trzeciego również testowy i żadnych pasków nie było

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Podaj specyfikację tego kompa.  Ten trzeci komp był podpinany pod ten monitor?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale na tym samym monitorze?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium

Tak , wszystko ten sam monitor , ale wcześniej jak miałem na innym tą kartę podpiętą było w menadżer urządzeń

Nividia GeForce GTX 280 !

A kiedyś tego nie było i od tego momentu na dwóch pecetach tak jest że jest ten ( ! ) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli na dwóch pecetach są te paski przy tej samej karcie graficznie to jednak może być jej wina.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium
1 minutę temu, Niebieska napisał:

Jeżeli na dwóch pecetach są te paski przy tej samej karcie graficznie to jednak może być jej wina.

Ale na jednym tylko są paski na drugim  nie 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium

Nawet jak zamieniam karty to działa bez problemu na jednym pasków nie ma i się uruchamia komputer a na tym co zainstalowałem system są paski i się komputer nie uruchamia 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Na tym co się pokazują paski masz możliwość wsadzenia innej grafy? Co on ma za procesor?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium
53 minuty temu, Niebieska napisał:

 Na tym co się pokazują paski masz możliwość wsadzenia innej grafy? Co on ma za procesor?

Tak , mam dwa komputery na jednym mam GTX 280 a na drugim 1060

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To sprawdź jak ta druga zachowa się na tym kompie co są paski.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium
1 minutę temu, Niebieska napisał:

To sprawdź jak ta druga zachowa się na tym kompie co są paski.

Na pierwszym kompie gdy podpinam GTX 280 działa wszystko i 1060 działa na drugim jak dam odwrotnie to GTX 280 są paski i wykrzyknik a na pierwszym nie ma wykrzyknika i pasków 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ten komp co dobrze działa ten GTX280 jest starszy? nowszy? od tego gdzie są problemy? Sprawdź jeszcze pamięci RAM czy są dobrze włożone w gniazda, czy zatrzaski zadziałały.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium

Nowy , tam gdzie nie działa ma jakieś 6 lat 

Wszystko git bo tam w nowym mam gtx 1060

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A jaki masz zasilacz? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A próbowałeś kompa przeczyścić? szczególnie tam gdzie kartę podpinasz?

Co do instalacji, dobrze masz wszystko ustawione? botujesz z pena czy jak?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Premium
  • Rekomendowana odpowiedź

Tak z pendrive , wszystko działa jak należy po prostu była karta źle włożona 

Jak się wkłada kartę to nie dopiołem 3 guzika były zapięte tylko dwa  temat można zamknąć 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to super, że już ok 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kontynuuj dyskusję

Dołącz do Pecetowicza, aby kontynuować dyskusję w tym wątku.

  • Dodaj nową pozycję...
  • Dodaj nową pozycję...