Skocz do zawartości

Po przeniesieniu MyBB na inny hosting nie działają pluginy


Shrek.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mój moderator przenosił forum z jednego hostingu na drugi hosting i nie wiem jakim cudem popsuł większość pluginów. 

Nie znam się na konfiguracji MyBB i nie poradzę sobie z tym sam.

Po prostu nie które pluginy  są tak jak by cały czas zainstalowane i bugują mi panel administratora w zakładce z pluginami po prostu znikają mi wszystkie i jest biała zakładka, tak samo na stronie głównej znika cała strona i jest biel tylko...

Ale gdy usunę je z FTP to wszystko działa normalnie. i teraz zastanawiam się jak je odinstalować  w jakiś sposób inny niż w panelu administratora. Chciałbym je usunąć i zainstalować ponownie. Nie dam wam linku do forum bo to i tak wam nic nie da.. ( Bez ACP i FTP )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert

Logi serwera co mówią? Bo tam powinieneś szukać przyczyny.

Biała strona, to zazwyczaj pięćsetka na serwerze. A główne przyczyny tego to błąd składniowy w kodzie lub za niska / wysoka wersja PHP na serwerze.

Edytowane przez BlackIce
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

14 minut temu, BlackIce napisał:

Logi serwera co mówią? Bo tam powinieneś szukać przyczyny.

Biała strona, to zazwyczaj pięćsetka na serwerze. A główne przyczyny tego to błąd składniowy w kodzie lub za niska / wysoka wersja PHP na serwerze.

Ale forum zostało tylko przeniosione tak jak stało i nie było nic zmieniane więc błąd składniowy w kodzie raczej odpada. A wersje PHP  zmieniałem na różne i nie pomogło.

Przykładowe pluginy które jak są wgrane powodują błąd

Extend MyBB - MentionMe

Extend MyBB - Thank You/Like System+MyAlerts & Tapatalk support

I sam plugin MyAlerts w sobie też niestety nie działa

Jeżeli chodzi forum było przenoszone z serwera hekko na inny serwer hekko bo po prostu większy pakiet musiałem wykupić. Z tego co słyszałem podczas przenoszenia forum powinno się wyłączyć pluginy on tego nie zrobił i to raczej z tym się wywiązuje ten błąd.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert

No to pozostaje jedynie ściągnąć bazę w formacie SQL - pewnie taki plik jeszcze masz - przeszukać go pod kątem tych pluginów i z tego co pamiętam wystarczy zmienić jedną kolumnę z 0 na 1 albo na odwrót. Wtedy plugin się wyłączy, zapiszesz SQL, wrzucisz na nowo i powinno działać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, BlackIce napisał:

No to pozostaje jedynie ściągnąć bazę w formacie SQL - pewnie taki plik jeszcze masz - przeszukać go pod kątem tych pluginów i z tego co pamiętam wystarczy zmienić jedną kolumnę z 0 na 1 albo na odwrót. Wtedy plugin się wyłączy, zapiszesz SQL, wrzucisz na nowo i powinno działać.

No dobra to biorę się do roboty! Dzięki za podpowiedź ☺️

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×