Skocz do zawartości
Forum komputerowe

Po włączeniu PC pojawia się No Signal i nie da się go wyłączyć


Gość Blyat

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam pewien problem, otóż zostawiłem włączony komputer z grą na kilka godzin po czym go wyłączyłem, następnego dnia gdy chciałem go włączyć wszystko startowało, ale na monitorze ponawiał się "no signal" próbowałem bez ramu, wyjąć baterię bios, i nie za wiele to pomogło. Pomyślałem, że padła karta graficzna więc kupiłem inna + zasilacz, ale ten sam objaw. Po włączeniu komputera nie da się go nawet wyłączyć przytrzymując przycisk power. Ktoś wie co mogło się wydarzyć? Padła płyta główna czy procesor?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Ekspert

Witaj Blyat,

W takim wypadku faktycznie może być coś z płytą główną.
Procesora bym nie obwiniał, ponieważ to płyta jest od zasilania, a jak sam piszesz problem masz z wyłączeniem komputera.

Jednak zanim kupisz czy wymienisz na nową płytę. Sprawdź wszystkie kable. 
Czy są na pewno w odpowiednie miejsca wpięte i dobrze dociśnięte.

Nie możesz wyłączyć przez przycisk w obudowie komputera? Sprawdź power sw, czy dobrze go włożyłeś.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Założyciel

Możliwe że komputer wpadł w stan uśpienia (hibernację) i nie potrafi się wybudzić. Masz możliwość podpięcia innego dysku? Albo jak masz dwa dyski to odłącz dysk systemowy.

W dniu 22.12.2020 o 20:47, Gość Blyat napisał:

wyjąć baterię bios

Sprawdź przy okazji miernikiem czy bateryjka CMOS nie jest rozładowana, powinna mieć napięcie od 2,8 do 3V.

W dniu 22.12.2020 o 20:47, Gość Blyat napisał:

Pomyślałem, że padła karta graficzna więc kupiłem inna

Kartę połączyłeś przez jakiś adapter / przejściówkę?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

Ładowanie
  • Podobna zawartość

    • Przez Sebastian Rutkowski
      Witam proszę o pomoc mam monitor BenQ starszy model w którym jest tylko wejście VGA i chciałbym podłączyć go do mojego nowszego laptopa który ma HDMI mam kabel z końcówkami HDMI DVI do tego podłączyłem przejściówkę DVI VGA gdy to wszytko do siebie podłączam na monitorze pisze "No Signal" a w laptopie nie wykrywa monitora
    • Gość twopineapples
      Przez Gość twopineapples
      Cześć,
      podłączyłam monitor do laptopa, niestety nie wyświetla on obrazu. Po włączeniu pojawia się logo oraz komunikat "No signal". Mimo to, komputer wykrywa monitor - widnieje w menedżerze urządzeń, opcjach dotyczących ekranu, duplikacji, etc. (przykładowo - mogę przerzucić obraz na drugi monitor, wtedy ani laptop, ani monitor nie wyświetlają obrazu).
      Urządzenia są podłączone HDMI-HDMI, w opcjach zauważyłam, że monitor jest podpięty pod kartę graficzną (mam dwie, zintegrowaną oraz GTX 1050 i do tej drugiej jest on podpięty). Próbowałam zmienić priorytet obsługiwanej karty graficznej, nic to nie dało.
      Nie mam opcji podpięcia do innego wejścia (monitor ma dodatkowe wejście DP, niestety mój laptop go nie posiada). Szukałam podobnych problemów i czasem pomagała zmiana ustawień w BIOSie, ale nie mam tam żadnej opcji dotyczącej monitorów.
      Monitor: AOC 24V2Q
      Laptop: HP Pavilion, i7-8565U, 8 RAM, dwie karty: zintegrowana oraz Geforce GTX 1050.
      Jeśli trzeba, udostępnię więcej informacji odnośnie sprzętów.

      Z góry bardzo dziękuję za wskazówki i pomoc.
    • Przez Marcinekk
      Witam! 
      Więc tak, stara karta GTX 1050 2gb od asusa jak podłączam to wszystko działa wyświetla się obraz, ale gdy podłaczam gtx 970 ( Piny są dobrze podłączone, karta dociśnięta do płyty głównej, oraz wiatraki się kręcą, nie ma śladów luty i nie jest spalona! )
      Ale jak podłączam tego gtx'a 970 przez HDMI to cały czas pojawia mi się na ekranie napis No Signal, jakby nie wykrywało albo coś.
      I nie wiem właśnie jaka jest tego przyczyna? Proszę kogoś kto się zna na tym! Będę bardzo wdzięczny  
      Tutaj specyfikacje:
      Zasilacz: 450w Karta graficzna: msi gtx 970 4gb Procesor: i5 7400 Ram: 8 gb ram ddr4 Płyta główna MSI Zdjęcia:


    • Gość
      Przez Gość
      Czy ktoś tu ma zainstalowanego GeForce GTX 1660ti na windows 7 64-bit?
      Na czystym Windowsie, po zainstalowaniu ostatnich sterowników (430.86) ze strony NVIDIA po pokazaniu logo windowsa system przestaje się bootować, na monitorach NO SIGNAL.
      W trybie awaryjnym system się uruchamia.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...