Skocz do zawartości

Po włożeniu DDR2 Transcend Axe RAM nie ładuje BIOSu.


Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem prawdopodobnie z kośćmi  ram mianowicie ostatnio zamówiłem te pamięci DDR2 Transcend Axe Ram 1200Mhz 2x1gb sprzedający pisał że są sprawne ku mojemu zdziwieniu po włożeniu ich RAZEM w slot komputer nie ładuje biosu (raz jeden udało mi się je tak podłączyć że głośnik na płycie wydawał pojedyncze szybkie piknięcia) jak podpowiedź dodam że gdy włożę jedną kość to na niej wszystko działa natomiast na drugiej to samo co wyżej bios nie startuje nie ważne do jakiego slotu ją włożę, resetowałem już bios zamieniałem kości miejscami i nic na starych kościach wszystko jest w porządku. Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Podzespoły

  • GA-EX38-DS4
  • Zas OCZ 600w
  • HD4870
  • Ram DDR2 Transcend Axe Ram 1200Mhz 2x1gb
  • IC2D E8600
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Witam, zakupilem sobie nowa obudowe zalman z3 i postanowilem ze starej obudowy przeniesc wszystko do nowej.
      Plyta glowna: msi 785GM-E65
      Karta graficzna: Asus gtx 660 ti
      Procesor: amd phenom x2 550 processor
      Ramy; 4x2 ddr2
      Zasilacz: model: XPS 550W SEW
      Przy rozkrecaniu komputera i wylozeniu czesci, po wyciagnieciu chlodzenia od procesora, procesor wyrwal sie z plyty i byl przyklejony do pasty mozliwe ze juz byl przyklejony gdy go uzywalem caly czas az do wczoraj.
      Powyginalo sie pare tych malych koncowek z tylu procesora, i nie chcialo wejsc do plyty, usiadlem na 40 minut, wszystko dokladnie wyprostowalem, i w koncu wszedl procesor do plyty.
      Wszystko inne zostalo podlaczone i powino dzialac.
      Po oppaleniu kompa, niestety nie ma takiego dzwieku 3 sekundy po odpaleniu go, oraz nic sie nie dzieje na monitorze jakby w ogole sygnalu nie bylo.
      Sprawdzilem dysk, dziala prawidlowo, tak samo jak ramy.
      Odlaczylem karte graficzna i podlaczylem monitor do samej plyty glownej rowniez brak rekacji.
      Czy jest to wina popsucia procesora? czy moze plyty glownej?

      Prosilbym o rady i pomoc, dziekuje wszystkim
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Cześć. Tak jak pisałem w poprzednim temacie wynika to z tego że brakuje jednej komórki (td) i atrybutu colspan.  Najlepiej będzie skopiować konstrukcję kodu z szablonu index_whosonline i wkleić do szablonu index_birthdays podmieniając tylko zmienne. Poprawiłem już kod przez ACP 👌
    • Edit. Po zmianie wersji PHP z 5.5.... na 7.4, ustawieniu strefy czasowej z GMT -11 na poprawną GMT +1 oraz zmianie formatu czasu na 24 godzinny, e-mail z aktywacją konta przyszedł po 1 sekundzie od zarejestrowania. Także jeżeli ktoś ma podobny problem to ustawicie nowszą wersję PHP i poprawną strefę czasową w ustawieniu Konfiguracja > Formaty daty i czasu.
    • MyBB z tej zmiennej {$mybb->user['avatar']} nie czyta avataru, jeśli użytkownik go sobie nie ustawi. Rozwiązaniem może być zastosowanie pluginu default avatar (w załączniku, zmieniłem kompatybilność na 18* oraz link do domyślnego avatara - na taki, który domyślnie używa MyBB, żeby nie było problemu, że nie ma takiego pliku). Po zainstalowaniu, w sekcji pluginów pod nazwą i opisem jest takie zdanie: Click here to set a default avatar to current users which do not have one selected. - kliknij aby ustawić domyślny avatar dla wszystkich, którzy takiego nie posiadają. Po tym zabiegu wszystko powinno działać. Chodzi o to, że MyBB nie ustawia w polu user['avatar'] domyślnego avatara dla tych, którzy go sobie nie ustawili. Plugin wymusza (poprzez kliknięcie w ten link w sekcji pluginów) zapisanie w bazie w tym miejscu linku do avatara domyślnego, dzięki czemu zastosowana zmienna w szablonie będzie działać prawidłowo. Jakby co to ten plugin, tylko pamiętaj o zmianie kompatybilności i od razu w kodzie pluginu linku do domyślnego avatara. Ale w załączniku jest plugin bez konieczności grzebania w nim. 🙂   Ukryta zawartość Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.
×