Skocz do zawartości

Po wyłączeniu komputera zapala się dioda Debug LED na CPU w MSI Z370


Skeetcher
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Problem polega na tym ze gdy komp jest włączony zadna dioda sie nie swieci natomiast po wyłaczeniu zapala sie debug led od cpu i swieci sie cały czas aż do włączenia pc. To normalne czy musze szukac jakiegos rozwiązania tego problemu?

Mój komp:

  • Procesor: Intel Core i5-8600K
  • Grafika: MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB DDR5
  • Płyta głowna: MSI Z370 Tomahawk
  • Zasilacz: OCZ ZS Series 650W
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Podobna zawartość

    • Cześć, cześć! Niestety pojawił się problem z moim komputerem. Przez około rok wszystko fajnie śmigało.
      Zacząłem grać w Death Stranding i po nabiciu około 20h komputer zaczął się zawieszać, podświetlenie myszki i klawiatury się wyłączało, a świeciła się dioda DRAM na pomarańczowo na płycie głównej. Miało to miejsce kilka razy. Doszło do takiego momentu, że pc zaczął się zawieszać już podczas ładowania systemu, a czasami nawet nic nie wyświetlał.
      Pożąglowałem trochę ramami i udało mi się czasami uruchomić komputer na kilka minut bez zwiechy aby pobrać update biosu. Po zainstalowaniu było okej przez około 2 tygodnie.
      Teraz problem wrócił i dzieje się dokładnie to samo. Kupiłem nawet nowe ramy G. Skill 3600 i dzieje się to samo. Próbowałem poprawiać kable, przeczyściłem wszystko i nic...
      Ktoś ma pomysł o co może chodzić? Jeśli ktoś mi pomoże to nawet wyślę przelewik na piwko XD
      Edit: Czasami też po włączeniu komputera tylni wiatraczek się nie kręci. Dzieje się to totalnie randomowo. Dodam też, że podczas zwiechy nie działa nawet przycisk PWR_SW na płycie ani włącznik na obudowie. Muszę wyłączać zasilacz aby wyłączyć komputer. 
      Moja specyfikacja:
      MB: Asus Prime x570-pro  Cpu: Ryzen 3600x Ramy: HyperX Predator 4000Mhz
    • Witam, dzisiaj grałem na komputerze i lekko dotknałem nogą szyby od obudowy. Caly komputer sie zawiesil musiałem odciąć go od prądu. Po wlączeniu monitor nie wykrywa komputera. Świeci sie dioda DRAM na płycie głównej. Probowalem przekladac ramy i wyciagnalem baterie z plyty glownej ale problem nie ustał.
      Prosze o pomoc 
    • Dzisiaj składałem komputer. Problem wygląda tak że przy uruchamianiu komputera nie wyświetla się nic na ekranie oraz klawiatura i myszka się nie świecą. Podłączałem do wejść kabel od ładowarki i ładowały telefon. Sprawdziłem każdy kabel czy jest dobrze podpięty i Socket czy nie jest skrzywiony. I zaobserwowałem ze świeci się dioda CPU przy napisie EZ Debug Led.
      Parametry komputera:
      Płyta główna- msi mpg z490 gaming plus  Procesor- i5 11600k Chłodzenie- dark rock pro 4 Ram- hyperx fury 16gb 3600mhz 17cl Karta graficzna- asus gtx 1050 ti strix Zasilacz - supremo fm2 gold 650w Ekran- benq zowie XL2540K
    • Witam, chciałbym się zwrócić do was specjalistów o pomoc nabroiłem i nie wiem jak to naprawić otóż zrobiłem restart biosu poprzez wyjęcie baterii po ponownym włożeniu baterii do płyty głównej mój komputer zaczął się restartować co sekundę i po kilku restartach włączył się ,ale już nie wyświetla obrazu wszystkie wentylatory się kręcą ,ale nic po za tym się nie dzieje próbowałem przekładać ram z jednego slotu do drugiego , posiadam  3 kość ram i każde z nich pojedynczo sprawdzałem w każdym slocie ale nic to nie dało po za tym na płycie głównej świecą się EZ Debug LED

      na przemian DRAM i CPU jak są podłączone 3 kość ram a jak jedna to tylko DRAM. Chciałem podkreślić ,że wymieniałem wcześniej procesor i komputer działał sprawnie przez kilka miesięcy.

      Mój sprzęt:
      Procesor : i5-6600K Płyta główna :MSI Z270 TOMAHAWK Zasilacz: BE QUIET System Power 9 500W Pamięć ram : GoodRam IRDM DDR4 16GB 2400 CL17
    • Witam ostatnio złożyłem komputer i po podłączeniu wszystkie wentylatory się kręcą a na płycie swieci się dioda DRAM I nic się nie wyświetla na monitorze.
      procesor- Intel core i5-10400f płyta główna- ASRock b460 phantom gaming 4 karta graficzna- gforce gtx 1660 ti Ram -Samsung 16GB DDR4 M378A2K43CB1-CTD W czym może być problem?
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Grafikiem nie jestem ale może się spodoba 🙂 Dodaję też plik PSD (edycja w programie Photoshop) jakby ktoś chciał sobie zmienić napis: Ukryta zawartość Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.
    • Witaj Zenon. Program jest bardzo stary, wydany po raz pierwszy w 2004 roku. Rozumiem że posiadasz jeszcze wersję 1.0 bądź 1.1?  Z tego co widzę najnowszą i ostatnią wersją która została wydana, jest wersja 2.2.2 z 2008 roku. Niestety nie wspiera ona systemu Windows 7 ani tym bardziej Windows 10. Jeżeli chodzi o błąd to mówi on że nie próba ustawienia/zapisu danych dla pola ScreenFontName się nie powiodła.  Kod programu jest stary i nie jest kompatybilny z najnowszym systemem. Najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie przeniesienie się na nowszy program. Jest kilka tego typu programów, jednak musisz wziąć pod uwagę że nie wszystkie są w pełni darmowe a wiele z nich posiada ograniczenia. Sprawdź proszę poniższą listę programów do tworzenia drzewa genealogicznego: Drzewo Genealogiczne II (ograniczenia, wersja testowa)  Family Tree Builder (trzeba założyć konto online, ale jest darmowy i bez ograniczeń) Brother's Keeper (wersja testowa) Drzewo przodków (wersja demo)
×