Skocz do zawartości

Pobieranie danych i wyświetlanie ich w obrazku. Gitara Siema


Magmus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Ekspert

Poczytaj o $_GET, wtedy adres możesz mieć taki: strona-www.pl/index.php?mem=sebix

Teraz w zmiennej GET['mem'] będziesz mieć wartość sebix i na tej postawie możesz skorzystać np. ze switch() do generowania typu obrazka.

Chyba, że nie o to Tobie chodzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z której części strony ma pobierać ten obrazek? Podaj mechanizm działania skryptu, do którego wpisujesz link, a rozpiszę Ci to ładnie.

https://api.jquery.com/jquery.get/

http://www.w3schools.com/jsref/jsref_regexp_exec.asp

http://api.jquery.com/append/

http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php

http://php.net/manual/en/function.preg-match.php

Edytowane przez GeDox
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

×