Skocz do zawartości

Poziomy suwak po zalogowaniu i przejściu do kategorii, styl Eles phpBB


Robak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Podobna zawartość

    • Witam.

      Zamieszczam link do edytora kolorów styli phpBB 3.1
      Mam nadzieję, że się komuś przyda: www.colorizeit.com/browse/28/phpbb-31-styles.html

      Pozdrawiam
    • Witam. Panowie krótka piłka nie wiem co jest grane ale nie działają mi przyciski na forum typu: Narzędzia Tematu, Moderowanie, co może być powodem? mój styl to Subway (płatny)  wersja skryptu to Phpbb 3.2.1
    • Cześć, mam problem bo nigdzie nie mogę znaleźć ani folderu ext, aby wgrać rozszerzenia, ani nigdzie nie mogę znaleźć zakładki, w której można aktywować te dodatki. Z góry dziękuje za pomoc.
    • Witam. Panowie bo ja już wypadłem z obiegu i się gubię w tym xD Jak edytować np. plik stylu czy forum po przez pa na phpbb 3.1, bo jak edytuję plik stylu który jest w html notepadem to po zapisaniu zmian i odświeżeniu cache forum nic się nie dzieje, kompletnie nie pamiętam jak to się robiło. Nie jestem pewien ale do modyfikacji plików przez pa była modyfikacja ale nie pamiętam czy tak było. Będę wdzięczy za udzielenie pomocy :]
      PS szukam już ponad godzinę na necie i nic kompletnie, więc wy może mnie oświecicie ;]
    • Cześć. Mam mały problem, na moim forum gdy wejdę w kalendarz wydarzeń nie pojawia się logo tylko napis. Wie ktoś jak to rozwiązać? FORUM
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Cześć. Tak jak pisałem w poprzednim temacie wynika to z tego że brakuje jednej komórki (td) i atrybutu colspan.  Najlepiej będzie skopiować konstrukcję kodu z szablonu index_whosonline i wkleić do szablonu index_birthdays podmieniając tylko zmienne. Poprawiłem już kod przez ACP 👌
    • Edit. Po zmianie wersji PHP z 5.5.... na 7.4, ustawieniu strefy czasowej z GMT -11 na poprawną GMT +1 oraz zmianie formatu czasu na 24 godzinny, e-mail z aktywacją konta przyszedł po 1 sekundzie od zarejestrowania. Także jeżeli ktoś ma podobny problem to ustawicie nowszą wersję PHP i poprawną strefę czasową w ustawieniu Konfiguracja > Formaty daty i czasu.
    • MyBB z tej zmiennej {$mybb->user['avatar']} nie czyta avataru, jeśli użytkownik go sobie nie ustawi. Rozwiązaniem może być zastosowanie pluginu default avatar (w załączniku, zmieniłem kompatybilność na 18* oraz link do domyślnego avatara - na taki, który domyślnie używa MyBB, żeby nie było problemu, że nie ma takiego pliku). Po zainstalowaniu, w sekcji pluginów pod nazwą i opisem jest takie zdanie: Click here to set a default avatar to current users which do not have one selected. - kliknij aby ustawić domyślny avatar dla wszystkich, którzy takiego nie posiadają. Po tym zabiegu wszystko powinno działać. Chodzi o to, że MyBB nie ustawia w polu user['avatar'] domyślnego avatara dla tych, którzy go sobie nie ustawili. Plugin wymusza (poprzez kliknięcie w ten link w sekcji pluginów) zapisanie w bazie w tym miejscu linku do avatara domyślnego, dzięki czemu zastosowana zmienna w szablonie będzie działać prawidłowo. Jakby co to ten plugin, tylko pamiętaj o zmianie kompatybilności i od razu w kodzie pluginu linku do domyślnego avatara. Ale w załączniku jest plugin bez konieczności grzebania w nim. 🙂   Ukryta zawartość Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość.
×