Skocz do zawartości

Przenosiny do nowej obudowy Zalman Z3. Wyrwanie procesora z płyty


Gość Cieniop
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cieniop

Witam, zakupilem sobie nowa obudowe zalman z3 i postanowilem ze starej obudowy przeniesc wszystko do nowej.

Plyta glowna: msi 785GM-E65

Karta graficzna: Asus gtx 660 ti

Procesor: amd phenom x2 550 processor

Ramy; 4x2 ddr2

Zasilacz: model: XPS 550W SEW

Przy rozkrecaniu komputera i wylozeniu czesci, po wyciagnieciu chlodzenia od procesora, procesor wyrwal sie z plyty i byl przyklejony do pasty mozliwe ze juz byl przyklejony gdy go uzywalem caly czas az do wczoraj.

Powyginalo sie pare tych malych koncowek z tylu procesora, i nie chcialo wejsc do plyty, usiadlem na 40 minut, wszystko dokladnie wyprostowalem, i w koncu wszedl procesor do plyty.

Wszystko inne zostalo podlaczone i powino dzialac.

Po oppaleniu kompa, niestety nie ma takiego dzwieku 3 sekundy po odpaleniu go, oraz nic sie nie dzieje na monitorze jakby w ogole sygnalu nie bylo.

Sprawdzilem dysk, dziala prawidlowo, tak samo jak ramy.

Odlaczylem karte graficzna i podlaczylem monitor do samej plyty glownej rowniez brak rekacji.

Czy jest to wina popsucia procesora? czy moze plyty glownej?

Prosilbym o rady i pomoc, dziekuje wszystkim

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • Założyciel

Na pewno wszystko dobrze podłączyłeś? Martwi mnie ten opisany procesor na 90% go uszkodziłeś.

Dnia 24.05.2018 o 17:45, Gość Cieniop napisał:

Powyginalo sie pare tych malych koncowek z tylu procesora, i nie chcialo wejsc do plyty, usiadlem na 40 minut, wszystko dokladnie wyprostowalem, i w koncu wszedl procesor do plyty.

Prawdopodobnie to jest przyczyną czarnego ekranu. Być może przez to uszkodziłeś płytę główną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Podobna zawartość

    • Mam podłączone pod USB mysz (razer), klawiaturę (roccat) mikrofon (pojemnościowy), kamerkę wideo, oraz kartę dźwiękową.
      Z przodu (na obudowie) mam zazwyczaj podłączoną adapter WiFi, oraz dysk przenośny.
      Domyślam się, że to obciąża komputer i kupiłem aktywny HUB USB 3.0* i gdy podłączam niektóre z tych urządzeń to one nie działają poprawnie tj. dioda w dysku tylko się zapala, a talerz się nie kręci; czasami znika mikrofon z dostępnych urządzeń.
      Dodam iż w menadżerze urządzeń wyłączyłem oszczędzanie energii na każdym z portów.
      Płyta główna Asus H81M-PLUS zasilacz - Aerocool 700W (AEROKCAS-700) procesor - i7-4770
      Czy jest szansa aby to rozwiązać?
    • Witam, mam laptop o specyfikacjach:
      Procesor  AMD E2 1,5 GHz
      Pamięć  4 GB RAM
      Dysk  64 GB eMMC
      Grafika  AMD Radeon R2
      System operacyjny  Windows 10 S
      Marki ASUS
      Problem jest z YouTube, mianowicie wogle nie chce się wczytać, jakby zacina, a Netflix chodzi dobrze. Liczę na pomoc. Laptop kupiony wczoraj, aktualizacje zrobione.
    • Po odłączeniu zasilania laptopa ASUS TUF Gaming FX504GM, dzieje się to, co widać na zdjęciu. Obraz jest ściśnięty do połowy i nie jest na całym ekranie. Print Screen wychodzi normalnie.
      Wcześniej korzystałem z PC, więc nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania.
      Próbowałem odinstalowywać sterowniki karty graficznej, lecz to nie pomagało. Nie posiadam już paragonu, więc chciałbym uniknąć reklamacji, a może przyczyna jest jakaś prosta.
      Laptop to ASUS TUF Gaming FX504GM.
      Intel Core i7-8750H 16 GB (SO-DIMM DDR4, 2666MHz) NVIDIA GeForce GTX 1060 Typ ekranu: LED, IPS Przekątna ekranu: 15,6" Rozdzielczość ekranu: 1920 x 1080 (FullHD)
    • Witajcie, Wczoraj mi doszla nowa obudowa wiec postanowilem wszystko przeniesc ze starej na nowa.
      Specyfikacja:
      Obudowa: Zalman z3
      Procesor: amd phenom x2 550.
      GPU: asus gtx 660 ti.
      Ramy: 4x2 ddr2.
      Zasilacz Model: XPS 550W SEW
      Plyta glowna: MSI785-GM-E65
      Syuacja wygladala tak ze gdy juz wszystko praktycznie bylo odkrecone, przy wyjeciu chlodzenia od procesora, ten procesor byl przyklejony do tego chlodzenia jednak caly czas na starej obudowie smigal jak ta lala.
      Gdy probowalem go wsadzic to nie dalo sie, okazalo sie ze kilka malutkich koncowek z tylu procesora bylo wygietych, to po 40 minutach meczenia sie udalo mi sie je ogarnac.
      Procesor wszedl, zalozylem chlodzenie reszta gowien.
      Odpalam, brak sygnalu z monitora, 3 restarty dalej nic, jakby monitor nie lapal sygnalu z kompa, co dziwne ze nawet nie ma dzwieku po uruchomieniu komputera, taki pik 3 sekundy po odpaleniu.
      Odlaczac karte graficzna podpinam pod plyte glowna dalej nic.
      Spradzam dysk - sprawny
      Ramy - sprawne
      Czy mozliwe jest ze procesor lub plyta glowna zostala uszkodzona?

      Jezeli tak, to jak to sprawdzic, czy moglby ktos mi pomoc?

      Z gory dziekuje za kazda rade i pomoc 
    • Po uderzeniu laptop Asus X550C z Windows 8 pokazuje tylko BIOS - jak naprawić?
      Intel® Celeron® 1007U
      Pamięć RAM: 4 GB

  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

×