Skocz do zawartości

Reset


Rekomendowane odpowiedzi

Witam robię reset grsp chodzi mi o to że po wpisaniu id gangu i nacisnięcie buttona resetuje grsp na 0 tylko nwm jak to zrobić zrobiłem coś takiego :) 

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
	<head>
		<meta charset="UTF-8">
		<title>GRSP</title>	
	</head>
<body>	
 
<!--KOD FORMULARZA HTML-
<form action="grsp.php" method="post" method="post">
  <input type="text" name="id" />
  <input type="submit" value="Resetuj GRSP" />
</form>
<!--KOD ŁĄCZENIA SIĘ Z BAZĄ DANYCH-
<?php
try{
	$db = new PDO('mysql:host=mysql3.superhost.pl;dbname=sh191956_panel', 'sh191956_panel', 'qwerty',array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8"));
	}catch (PDOException $e){
	print "Błąd połączenia z bazą danych!: " . $e->getMessage() . "<br/>";
	die();
	}
>
<?php	
	//OPERATOR TRÓJOPERANDOWY(ODPOWIEDNIK INSTRUKCJI WARUNKOWEJ)
	$id = isset($_POST['id'])  $_POST['id'] : false;
	//JEŚLI ISTNIEJE ZMIENNA $_POST O PARAMETRZE `id`...
	if(isset($_POST['id'])){  
		$isPlayer = $db->prepare("SELECT * FROM `Gangs` WHERE `id` = :id");
		$isPlayer->bindValue(":id", $id, PDO::PARAM_STR);
		if (!$isPlayer->execute()){
		    print_r($isPlayer->errorInfo());
		}
		if($isPlayer->rowCount() > 0)  {
			$delete = $db->prepare("UPDATE `Gangs` SET `gRsp`='0' WHERE `id`='%d'" );
			$delete->bindValue(":id", $id, PDO::PARAM_STR);
			if (!$delete->execute()){
		            print_r($delete->errorInfo());
		    }
		    echo 'Gangowi: '.$id.' został zresetowany respekt!';
		}else if(empty($id)){
			echo 'This input can not be empty!';
		}else{
			echo 'Nie ma takiego id gangu!';
		}
	}
>
</body>
</html>
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×