Skocz do zawartości
Arek

[Sałatka] To takie tam 3 sałatka cesar z sosem !

Polecane posty

Arek

Sałatka cesar z sosem ;!

17ecuw.jpg

Składniki :

→ Sałata Masłowa. Polecam bardziej Rzymską niestety nie znalazłem u mnie.

→ Bekon surowy może być już w plastach nawet lepiej.

→ Ser Parmezan. Jeżeli nie dostaniecie to jakiś wędzony.

→ Majonez najzwyklejszy

→ Jedna, podwójna pierś z kurczaka chyba, że ktoś woli więcej ;)

→ Chleb tostowy do grzanek chyba, że dostaniecie już gotowe.

→ Masło/ Olej do smażenia.

→ Woda gazowana.

Przygotowanie :

Na samym początku zaczynamy od oczyszczenia naszego kurczaka z niepotrzebnych rzeczy. Gdy to zrobimy przyprawiamy naszego kurczaka (sól, pieprz, majeranek, papryczka ostra/łagodna jak kto lubi, czosnek granulowany). Gdy to zrobimy odstawiamy na parę minut naszego kurczaka do lodówki, żeby przegryzł się smakiem. Teraz zaczynamy bazę całej sałatki! Czyli sałatę masłową, niestety nie udało mi się dostać Rzymskiej u mnie. Dalej dodajemy grzanki, bekon, ser parmezan. Prawidłowo dodaje się jeszcze Anchois Ale wyszłoby to za drogo i w byle jakim sklepie się tego nie dostanie. Gdy zrobimy bazę naszej sałatki, wyciągamy nasze piersi kurczaka i smażymy je. Porcujemy i układamy. Gdy mamy to zrobione przydałby się jakiś sos, żeby nie było za sucho. Sos robi się bardzo prosto i szybko bo wystarczy parę machnięć ręką. Więc będziemy potrzebować majonez, ser parmezan, woda gazowana. Prawidłowo daje się wino białe ale niestety nie mam więc zamieniłem to na wodę. Wszystko wrzucamy, czyli majonez i ser, do miski i dolewamy wody, i mieszamy. Nasz sos powinien być płynny. Polewamy z góry i serwujemy

Zdjęcia z przygotowaneń :

17ecuw.jpg

1. Przyprawiamy naszego kurczaka i wkładamy go do lodówki.

13ygmxc.jpg

256fb48.jpg

2. Naszą sałatę opłukujemy i rwiemy na kawałki, następnie układamy na talerzu.

24wdft5.jpg

3. Dodajemy grzanki + zrobiłem do tego masełko smakowane. Bardzo proste ( masło + majeranek + Bazylia + papryka ) Wszystko rozpuszczamy i potem wlewamy do grzanek.

Tutaj na zdjęciu są przed upieczeniem i bez masła na kolejnym zdjęciu już będą gotowe.

2aes3g2.jpg

Tak wygladają grzanki po upieczeniu( nie wkładałem do pieca a na patelni je przypiękłem)

nd6ag6.jpg

4. Kroimy nasz bekon na plastry chyba, że wam się uda dostać pokrojony. Ja niestety nie udałem i nawet lepiej ;) Smażymy go i następnie gdy będzie gotowy kroimy go na plasterki układamy.

34fied1.jpg

25zng1u.jpg

23sc0gi.jpg

5. Następnym krokiem będzie wyciągniecie naszych piersi i przesmażenie ich na maśle, oleju.

2kofn7.jpg

Sprawdzamy czy są dobre jeżeli tak kroimy je według własnego uznania.

2s6rkvq.jpg

34jaghu.jpg

6. Ostatnim prawie, że do skonczenia sałatki krokiem jest nasz ser :D

Posypujemy danie z góry.

k474lx.jpg

7.s : Wszystko wrzucamy, czyli majonez i ser, do miski i dolewamy wody, i mieszamy. Nasz sos powinien być płynny. Polewamy z góry i serwujemy

2hyffix.jpg

8. Smacznego ;)

1zgfhjo.jpg

Pozdrawiam Arek !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Keno

A ja taka głodna po szkole... Mówiąc wprost: Zeżarłabym takie coś xD Że też chciało ci się to robić... :P 3h tak ?^^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek

Keno, Tak 3h normalnie jakieś 20-30 minut ale musiałem się bawić w zdjęcia i opisywanie tego :

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Daniel

Wygląda smakowicie, ale dwa zdjęcia mi się nie wczytaly.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek

Deo, Mhmm mnie się wszystkie wczytują ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SeNioR

Super to wygląda, wszystko fajnie opisane, + zdjęcia duży +, dobra robota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek

SeNioR, Dziękuje bardzo w następnym tygodniu postaram się zrobić następny przepis. Tym razem będzie mnie opisane ale również smacznie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Utwórz konto. To darmowe i bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...