Skocz do zawartości
Pecetowicz Forum komputerowe

Strona laduje się dwa razy? CloudFlare i Invision Community


Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez edjazoli25,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was.

Dzisiaj zauważyłem podczas sprawdzania strony (Invision Community) i czasu lądowania(ciagle trochę długo) ze jak kliknę na logo to strona ląduje się podwójnie?

Macie jakieś pomysłu dlaczego, myślałem ze może pluginy więc wszystkie odinstalowałem i po kolei dodawałem ale nic, ciagle to samo.

Dodam tylko ze nieraz jest ok i zauważyłem ze po wylogowaniu tak się robi.(przesyłam link z video bo nie mogę upload tutaj zrobić.)

https://we.tl/t-2rqKQkgVSt

Znowu sorki za język.

Pozdrawiam i dzieki z góry za pomoc.

 

 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ok

Dla wytłumaczenia, nie są to żadne nieznajome pliki tylko link do wetransfer, strony która pozwala załączać dłuższe klipy i większa ilość zdjęć, jeżeli nie można jak tu dodać większego pliku w poście-to tylko dla wytłumaczenia siebie. Nie chciałem dodawać linka bo nie byłem pewien czy czasami reguł nie łamie na PC.
A strona to https://xbox-vibes.com ale zauważyłem tez ze ładuje się podwójnie dla gości tylko. I po „drugim”załadowaniu zostaje z takim url- https://xbox-vibes.com/?ct=1612475012 gdzie value ct zmienia się nieraz na inne liczby.

Narazie wyłączyłem jeden z pluginow do pokazywania styli w heder i nic się nie dzieje... 

Plus dodaje ze mam usługę cloudflare -czy to może powodować ten glitch?

Nie jest to jakiś poważny błąd ale zawsze się traci kilka ms na szybkości.

Sorki i Pozdrawiam 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No wlasnie czasami jest ok a czasami wlasnie jak w video ktore dalem w pierwszym poscie. Mozecie zerknac.

Sam juz Niewiem, wyglada to jak by ladowalo strone i pozniej jeszcze raz przekierowywalo ja na ten Sam adres.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 5.02.2021 o 10:25, edjazoli25 napisał:

Ok

Dla wytłumaczenia, nie są to żadne nieznajome pliki tylko link do wetransfer, strony która pozwala załączać dłuższe klipy i większa ilość zdjęć, jeżeli nie można jak tu dodać większego pliku w poście-to tylko dla wytłumaczenia siebie. Nie chciałem dodawać linka bo nie byłem pewien czy czasami reguł nie łamie na PC.
A strona to https://xbox-vibes.com ale zauważyłem tez ze ładuje się podwójnie dla gości tylko. I po „drugim”załadowaniu zostaje z takim url- https://xbox-vibes.com/?ct=1612475012 gdzie value ct zmienia się nieraz na inne liczby.

Narazie wyłączyłem jeden z pluginow do pokazywania styli w heder i nic się nie dzieje... 

Plus dodaje ze mam usługę cloudflare -czy to może powodować ten glitch?

Nie jest to jakiś poważny błąd ale zawsze się traci kilka ms na szybkości.

Sorki i Pozdrawiam 

?ct oznacza cache a jego wartość to znacznik czasu, zazwyczaj powoduje lscache w litespeedzie który powinien być wyłączony w skryptach innych niż np wordpress.

Edytowane przez Orzeszekxd
  • Lubię to! 1
  • Dzięki! 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem na wordpresie, czyli wynika z tego ze mam włączony litespeed?

Ostatnio przenosiłem się na nowy plan i przeniosłem się na Wordpress plan aby skorzystać z redis, czy możliwe ze na tym planie mam gdzieś utawione litespeed jako włączone? Dlatego ze jest to domyślny plan pod Wordpress??

 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
52 minuty temu, edjazoli25 napisał:

Nie jestem na wordpresie, czyli wynika z tego ze mam włączony litespeed?

Ostatnio przenosiłem się na nowy plan i przeniosłem się na Wordpress plan aby skorzystać z redis, czy możliwe ze na tym planie mam gdzieś utawione litespeed jako włączone? Dlatego ze jest to domyślny plan pod Wordpress??

 

Hosting wordpress stoi na litespeedzie i jest zoptymalizowany pod kątem tylko wordpressa, i tak domyślnie jest włączony lscache

  • Lubię to! 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy myślisz ze można wyłączyć lscache (php) czy jest to default element Ls? i sorry za głupie pytanie czy trzeba wyłączyć lscache dla przyspieszenia strony w tym przypadku?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Teraz, edjazoli25 napisał:

Czy myślisz ze można wyłączyć lscache (php) czy jest to default element Ls? i sorry za głupie pytanie czy trzeba wyłączyć lscache dla przyspieszenia strony w tym przypadku?

lscache jest wbudowany w serwer www Litespeed, forum na silniku IPS go nie osbługuje i powoduje on problemy w niektórych przypadkach (takich jak twój) i może zostać wyłączony tylko przez panel do hostingu (cPanel lub inny), jeżeli nie ma takiej opcji to zapytaj na wsparciu hostingu.

  • Lubię to! 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

Just now, Orzeszekxd said:

lscache jest wbudowany w serwer www Litespeed, forum na silniku IPS go nie osbługuje i powoduje on problemy w niektórych przypadkach (takich jak twój) i może zostać wyłączony tylko przez panel do hostingu (cPanel lub inny), jeżeli nie ma takiej opcji to zapytaj na wsparciu hostingu.

dzięki bardzo skontaktuje się z hostingiem

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Troszkę słabe rozwiązanie przenosić się na plan WordPress żeby używać Redis, ponieważ na większości hostingów jest to w standardzie każdego planu.

Nie wiem z jakiego hostingu korzystasz, ale może nie być możliwości wyłączenia lscache z racji iż plan jest w pełni przystosowany i zoptymalizowany pod WP.

Z mojej strony widzę trzy rozwiązania:

- napisać do supportu o wyłączenie lscache

- zmienić hosting na taki, który w standardzie oferuje Redis

- kupić VPS i postawić LiteSpeed bądź nginx.

  • Lubię to! 3
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To prawda 

?ct to jest tzw public cache od litespeeda. 

Nie działa on z skryptem invision community i powoduje wielkie luki bezpieczeństwa. 

Np po zalogowaniu jesteś na innym koncie użytkownika. 

  • Lubię to! 2
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
10 hours ago, włoszka said:

chopaki nie widzicie na tym video że wchodzi przez http a przekierowuje mu na https i dla tego ma ładowanie na nowo w pierwszych sekundach xD ?

@włoszkawidziałem to i już wysłałem zapytanie do hostingu....

 

11 hours ago, Roughster said:

Troszkę słabe rozwiązanie przenosić się na plan WordPress żeby używać Redis, ponieważ na większości hostingów jest to w standardzie każdego planu.

Nie wiem z jakiego hostingu korzystasz, ale może nie być możliwości wyłączenia lscache z racji iż plan jest w pełni przystosowany i zoptymalizowany pod WP.

Z mojej strony widzę trzy rozwiązania:

- napisać do supportu o wyłączenie lscache

- zmienić hosting na taki, który w standardzie oferuje Redis

- kupić VPS i postawić LiteSpeed bądź nginx.

@Roughsterok dzięki support zapytany, jestem z cyberfolks i już się zapytałem o coś innego z Redis,(może masz jakaś propozycje dobrego hostingu?)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, edjazoli25 napisał:

@Roughsterok dzięki support zapytany, jestem z cyberfolks i już się zapytałem o coś innego z Redis,(może masz jakaś propozycje dobrego hostingu?)

Jeśli chodzi o LiteSpeed + Redis oraz w miarę dobrą filtrację L3-7 to polecam hostfox.pl, aczkolwiek zawsze można postawić na VPS i skorzystać z OpenLiteSpeed. (W razie czego mogę pomóc z konfiguracją.)

  • Super 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobra, zagłębiłem się trochę i sposobem prób i błędów zauważyłem ze podwójne lądowanie strony jest tylko jak zrobie to przez logo, jak robię normalnie prze odświeżenie na wyszukiwarce to błąd się nie wytwarza ? Pomysły? 

Dodam ze nie mam na serwerze ustawionego lscache oraz ze w cloudflare nie mam zaznaczonego caching , wszystko wyłączyłem. Czyli coś z logiem img ??bo tylko tam wyrzuca to dziwne zachowanie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Więcej się zagłębiłem w temat i proszę zerknąć na nowy clip https://we.tl/t-0jKEMJC6Jg

Mam nadzieje ze wam pomoże aby do czegoś dojść razem.

Kilka istotnych rzeczy.

Hosting mówi ze to nic z ich strony, i ok bo wcześniej tak nie było.

Zmiany jakie wprowadziłem to dodanie expires, Cloudflare i to chyba wszystko.

Podwójne lądowanie strony występuje jak narazie tylko na Safari- wyczyściłem cache, cookies itp

I co zauważyłem to to ze zachowanie strony opisane wyżej tylko powstaje jak się wyloguje i odświeżam stronę jako gość. Plus niewiem dlaczego opis strony w okienku się zmienia (jest to title z  global !DOCTYPE ??(Forums-Xbox-Vibes))

Dzięki za wyrozumiałość i udanego myślenia nad tym bo ja to już non stop myślę.

Edytowane przez edjazoli25
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@włoszka przepraszam ale ja wszystko tlumacze I co dokladniej jest instalacja ops bo mi nic nie wyskakuje madrego. Sorry ale z polskim Tak troche ciezko mam.Masz na mysli instalacja silnika IPS (https) czy cloudflare? 

Edytowane przez edjazoli25
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Była instalowana z wykupionym SSL podczas instalacji, ok kilku miesięcy jestem z darmowym z nowego pakietu.

https://xbox-vibes.com

Jestem na mailach z hostingiem i próbują wygenerować błąd aby sprawdzić co się dzieje, ja w międzyczasie sprawdziłem skrypt poprzez nowy default theme i bez zmian, odłączyłem cloudflare rano na próbę i to samo.

zalaczam info jak ktoś by chciał wykonać test i wygenerować błąd.

Spoiler

Witam 

Proszę wejść na https://xbox-vibes.com/ zalogować się jako demo użytkownik 

Username: demo

Password: demouser1

Kiedy będzie pan zalogowany, każde odświeżenie strony przez browser czy logo pokaże odpowiedni opis strony jak i adres https://xbox-vibes.com/

Jeżeli wyloguje  się pan, strona się odświeży już z dodatkiem https://xbox-vibes.com/?_fromLogout=1&ct=1612873556 i innym opisem strony.

A powinno pokazać to  https://xbox-vibes.com/?_fromLogout=1

Każde odświeżenie teraz przez browser czy logo ładuje stronę podwójnie z ta właśnie końcówka.ct=1612873556

Dodam ze korzystam z Safari.

Pozdrawiam i jestem do waszej dyspozycji jeżeli potrzebujecie więcej danych 

 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...