Skocz do zawartości
Pecetowicz Forum komputerowe

System zmienia rozdzielczość i ekran gaśnie. Windows 10. GTX 1050.


Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez ARISovsky,

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem tak jak napisałeś podczas instalacji sterowników zmieniło rozdzielczość musiałem wejść w tryb awaryjny tam dokończyć instalacje sterownika tego z exe i co mogę wejść w ten cały Panel ale nic tam z rozdzielczością nie ma.. Mam też jeszcze takie sterowniki do pobrania 

Bez tytułu.png

16197203010919164584077139651564.jpg

Edytowane przez Damian Olech
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie wspominałem ale w biosie mam artefakty i chcąc coś zmienić to się nie da bo się bios zawiesza.. Zainstalowałem sterownik Nowy biosu ale to samo więc odczepiłem kartę graficzną od płyty i problem zniknął.. Padła by karta graficzna?? Tylko że ja ją roku temu kupiłem więc wątpię wcześniej wszystko ładnie chodziło odkąd w grałem tego Windowsa co prawda Resetowalem PC podczas instalacji systemu bo mi ekran zgasł. Co robić

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Damian Olech Windows pobierałeś z strony Windowsa? https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

Spróbuj jeszcze raz go pobrać przez Media Creation Tool. A bootowalnego pendriva zrób za pomocą programu Rufus

Spróbuj zrestartować jeszcze bios przed instalacją nowego Windowsa. Wyciągnij bateryjkę na co najmniej 15 minut.

Aby instalacja przebiegła pomyślnie to nie restartuj komputera bo on wtedy sobie wszystko ustawia po instalacji by się uruchomić, więc podłącz go pod zintegrowaną, a po instalacji jak uruchomi się komputer wyłącz go, wepnij kartę i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Rozwiązanie

@Damian Olech być może problem jest w płycie głównej i samej aktualizacji biosu, że coś przebiegło nie tak. Spróbuj zrobić to co napisałem Ci post wyżej. Wyjmij kartę graficzną, zrestartuj bios wyjmując na 15 minut bateryjkę. Zainstaluj windows 10 za zintegrowanej grafice. Podepnij kartę graficzną i zainstaluj sterowniki do niej. Wtedy daj znać czy coś pomogło, czy problem nadal występuje.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobra więc tak  wyjąłem grafikę wyciągnąłem bateryjkę na 17 min.Wsadziłem nie chciał odpalić wyjąłem bateryjkę też nie chciał odpalić wsadziłem kartę graficzną na wyciągniętej bateryjce odpalił, wyjąłem kartę graficzną wsadziłem bateryjkę odpalił uff..Zrobiłem bootowalnego pendrive tak jak napisałeś. Zainstalowałem wył kompa wsadziłem kartę odrazu wszedłem do biosu i co dalej to samo, teraz instaluje najnowsze sterowniki 466.27 nvidi. :(

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
24 minuty temu, ARISovsky napisał:

@Hiena999 czytam i problem może leżeć po stronie zasilacza lub monitora. Spróbuj zobaczyć na innym monitorze/tv czy występuje ten problem.

 

A jak podepnę pod kartę złącze hdmi i podłącze pod plazmę i jak wszystko będzie ok, to wina w takim razie monitora będzie czy to bez znaczenia jak wsadzę w hdmi??. Tak czy owak pewnie w tym tygodniu oddam do serwisu

Edytowane przez Hiena999
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O ile dobrze podpiąłeś kartę do telewizora (kabel HDMI do gniazda na który był sygnał ustawiony) to karta jest prawdopodobnie uszkodzona. Proponuję pojechać do znajomego i upewnić się na pewno że to wina karty, ale po tym co piszesz to na 90% grafika uszkodzona (tj. artefakty w biosie, nie ma tego problemu na wyjętej grafice). Może być jeszcze płyta uszkodzona, ale obstawiam grafikę bo one najczęściej padają. Najlepiej oddaj do serwisu i będziesz miał pewność (chyba że to jakiś pseudo serwis), przez internet to możemy sobie gdybać co jest uszkodzone. Nie widząc tak naprawdę jak ty to podpiąłeś, co robiłeś itp, serwis raczej nie powinien wziąć więcej jak 30 zł za diagnozę. Podłożą na swoje podzespoły ustalą co jest winowajcą. 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
16 minut temu, Hiena999 napisał:

Jak to sprawdzić? 

Skoro nie wiesz jak sprawdzić czy masz HDMI w płycie głównej to ciekawe jak poradziłeś sobie z resztą rzeczy. Myślę że i sygnał po HDMI jest z karty graficznej tylko ty źle podłączyłeś z telewizorem, ewentualnie nie zmieniłeś sygnały (zależy do jakiego gniazda podpinałeś). @ARISovsky'iemu chodzi o to czy masz takie samo wejście (wejście HDMI) w płycie głównej jak w grafice. 

 

@ARISovskyz tego co widzę w Googlach to jest wejście, ale by mógł podpiąć pod płytę główną musi wyjąć grafikę. 

 

W dalszym ciągu proponuję zanieść do serwisu i zapłacić te kilkadziesiąt złotych za diagnozę, jeśli nie masz za dużej wiedzy to możesz jeszcze coś dodatkowo uszkodzić i koszty wtedy będą większe niż koszty diagnozy.

Edytowane przez abuse
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
46 minut temu, Hiena999 napisał:

Hdmi  mam w karcie graficznej tam wsadziłem kabel hdmi i drugi koniec do telewizora. Po co mam podpinać hdmi do płyty Głównej

No dobra, ale sygnał w telewizorze zmieniłeś na to wejście do którego podpiąłeś kabel? 

 

47 minut temu, Hiena999 napisał:

Aa dobra sory mam wejście hdmi do płyty ale efekt ten sam brak sygnału 

Domyślam się że nie wyjąłeś grafiki przez to nie ma obrazu z płyty głównej.

 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Hiena999 no to i tak dziwnie bo powinien Ci ruszyć, ewentualnie jest uszkodzony kabel. Spróbuj oddać komputer do serwisu tak jak napisał @abuse bo będziemy szukać problemu online, a serwis sprawdzi go w chwilę co jest nie tak. Oddaj tylko do jakiegoś sprawdzonego serwisu. 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Problem wciąż nierozwiązany? Dodaj swoją odpowiedź

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto. Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez Adek Filip
      Witam, od jakiegoś miesiąca mam tak ze mniej więcej co dwa dni mam scinę komputera na jakiejś grze, i to nie zależnie od tego czy ile czasu gra jest uruchomiona bo raz się wcale nie zetnie a raz zatnie się po np. 1 godzinie gry lub po 2-3 godzinach.
      Nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, patrzyłem na temperatury i procek w stresie ma max 65 C, karta około 60 C jak i płyta która ma dużo mniej.
      Gdzie może lezeć problem ? Jakie testy porobić by rozwiązać problem i ew. wadliwy podzespół wymienić ? 
      Windows 10. Intel Core i5-8400 16 GB RAM. B360M PRO-VDM GTX 1050 Ti (ZOTAC)
    • Przez Klipsek
      Witam, niedawno (ok. 1 miesiąc temu) kupiłem nowy komputer zainstalowałem potrzeby na sterowniki i zrobiłem to co każdy powinien zrobić na początku, po czym wziąłem się za ściąganie różnych programów i gier wszystkie gry działają normalnie tylko jest problem z Fortnite. Postać w nim wariuje nie wiadomo co się z nią dzieje, ale to nie tylko jeden problem.
      Kiedy jestem w menu wszystko jest okej no oprócz tego że nawet w menu postać wariuje ale jak wchodzę do gry w tym momencie fortnite się wyłącza i wywala mnie na pulpit bez żadnego komunikatu.
      Mój komputer spełnia wszystkie wymagania karta to GTX 1050 ti i To musi być coś z kartą bo próbowałem wszystkiego weryfikowania plików, nawet jeszcze raz zresetowałem komputer i zainstalowałam od nowa fortnite I nic.
      Dodam jeszcze że to nie tylko moja postać wariuje ale innych graczy też.
    • Przez Miland
      Witam. komputer zaczął głośniej chodzić co jest dosyć uprzykrzające, Komputer ma rok. Składany był z pomocą pracowników sklepu Morele.net.
      Podczas grania w różne gry w losowych momentach albo gra się wyłącza całkowicie (w przypadku CS:GO muszę wtedy restartować komputer, bo przy ładowaniu ponownie mapy znowu się wyłącza) albo FPSy spadają trzykrotnie w dół bez przyczyny.
      Przy załączonej przeglądarce zużycie PAMIĘCI jest dosyć wysokie

      lub też wyskakuje podczas oglądania czegoś na Youtube "Brak pamięci" co też jest uciążliwe strasznie.  Wolnej pamięci na dysku mam jeszcze 555 GB z 1 TB.
      Karta: MSI GeForce GTX 1050 TI 4GT OC 4GB Procesor: Intel Pentium Gold G5400 Pamieć: GoodRam DDR4, 8 GB, 2400 MHz CL15 MOBO: ASRock H310M-HDV Zasilacz: SilentiumPC Elementum E2 SI 450W Obudowa: SilentiumPC Armis AR1
    • Przez kenneth
      Zlozylem komputer na morele.Zobaczcie czy dobrze dobrane podzespoly Link do koszyka
      https://www.morele.net/inventory/info/8JZ6Rv/
      Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU)
      Procesor Intel Core i5-6600K, 3.5GHz, 6MB, BOX (BX80662I56600K)
      Dysk SSD Transcend SSD370 128GB SATA3 (TS128GSSD370S)
      Płyta główna MSI Z170A TOMAHAWK, Z170, DualDDR4-2400, SATA3, RAID, HDMI, DVI, USB 3.1, ATX (Z170A TOMAHAWK)
      Pamięć G.Skill Ripjaws V DDR4, 2x4GB, 3000MHz, CL15 (F4-3000C15D-8GVRB)
      Chłodzenie CPU SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 (SPC144)
      Dysk Toshiba P300 - (HDWD105UZSVA)
      Karta graficzna MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4GB GDDR5 (128 Bit) HDMI, DP, DVI-D, BOX
      Obudowa Deepcool Tesseract SW Midi-Tower, Czarno-czerwony, Okno (XDC-TESSERACTSWR)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...