Skocz do zawartości

Tworzenie sygnaturki na podstawie loginu usera


 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, napisałem Sobie ostatnio system sygnatur pod serwer i mam mały problem...
 

Tworzę Sobie sygnatury poprzez wpisanie w formularz loginu z bazy danych ... Jak go wyszuka to tworzy tło i informacje ... Choć gdy wpiszę coś innego to tło z informacjami już nie wyskakuje moje pytanie jest takie! Jak zrobić na nie wyszukany nick tworzenie tła z informacjami, ale tak, aby pisało "brak danych". Jeżeli nie jasno napisałem daje kod...

Generowanie tła z informacjami po wpisaniu w formularzu danych do logowania na jednej stronie tak jak chciałem. Proszę nie zwracać uwagi na kod - uczę się i z czasem Sobie to poprawiam

http://www.wklejto.pl/511838

A, tutaj plik od głównej bazy dowodzenia generowaniem sygnatur z informacjami...

http://www.wklejto.pl/511839

Gdy wyszuka w bazie danych login to tworzy normalnie,



Ale, gdy już nie wyszuka to zwraca takie coś,



Chciałbym, żeby nie wyszukany login generował tło z informacjami, ale pustymi - żeby po prostu pisało "brak danych"

Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

if ($bazaKolumna == 1) 
{
// <!-- Tworzenie obrazka w formie tła --> \\
header('Content-Type: image/png;');
$tloSygnatura = @imagecreatefrompng('Grafika/tloSygnatura.png') or die("Nie znaleziono obrazka");
// <!-- Tworzenie koloru tekstu --> \\
$kolorTekst = imagecolorallocate($tloSygnatura, 255, 255, 255);
// <!-- Tworzenie czcionki --> \\
putenv('GDFONTPATH=' . realpath('.'));
$czcionkaTekst = 'Czcionka/czcionka'; 
// <!-- Pobieranie nazw kolumn --> \\
$loginSygnatura = mysql_result($bazaRezultat, 0, "Login");
$pieniadzeSygnatura = mysql_result($bazaRezultat, 0, "Pieniadze");
$skinSygnatura = mysql_result($bazaRezultat, 0, "Skin");
// <!-- Pobieranie nazw kolumn i zamiana na formę tekstu --> \\
$loginTekst = "Login: $loginSygnatura"; 
$pieniadzeTekst = "Pieniądze: $pieniadzeSygnatura";
$skinTekst = "Skin: $skinSygnatura";
// <!-- Generowanie tekstu --> \\
imagettftext($tloSygnatura, 16, 0, 20, 30, $kolorTekst, $czcionkaTekst, $loginTekst);
imagettftext($tloSygnatura, 16, 0, 20, 60, $kolorTekst, $czcionkaTekst, $pieniadzeTekst);
imagettftext($tloSygnatura, 16, 0, 20, 90, $kolorTekst, $czcionkaTekst, $skinTekst);
imagepng($tloSygnatura);
imagedestroy($tloSygnatura);
} 
else{
header('Content-Type: image/png;');
$tloSygnatura = @imagecreatefrompng('Grafika/tloSygnatura.png') or die("Nie znaleziono obrazka");
// <!-- Tworzenie koloru tekstu --> \\
$kolorTekst = imagecolorallocate($tloSygnatura, 255, 255, 255);
// <!-- Tworzenie czcionki --> \\
putenv('GDFONTPATH=' . realpath('.'));
$czcionkaTekst = 'Czcionka/czcionka'; 
// <!-- Generowanie tekstu --> \\
imagettftext($tloSygnatura, 16, 0, 20, 30, $kolorTekst, $czcionkaTekst, 'wypelnij');
imagettftext($tloSygnatura, 16, 0, 20, 60, $kolorTekst, $czcionkaTekst, 'formularz');
imagettftext($tloSygnatura, 16, 0, 20, 90, $kolorTekst, $czcionkaTekst, 'maly kurwiu');
imagepng($tloSygnatura);
imagedestroy($tloSygnatura);
}
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Ekspert

A spróbuj zmienić zapytanie na takie:

<?php
$bazaPolaczenie = sprintf("SELECT * FROM `cG_uzytkownicy` WHERE `Login` = '%s'", $Login);

PHP: sprintf - Manual

Dodatkowo przejdź z MYSQL na MYSQLi, a najlepiej na PDO.

Edytowane przez BlackIce
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem według tego co zrobiłeś - wklepałem kod i nadal nie ukazuje informacji ... 

Również tutaj - dodałem kod i niestety, ale nie wyświetla, ani z prawdziwych danych, ani z tych fikcyjnych. Czekam na dalszą pomoc. Z góry dziękuje ☺️

Edit:

Można zamknąć, gdyż poradziłem Sobie. Poprawnym rozwiązaniem było to,

else echo('Nie znaleziono podanego konta!');


Zamienić na sposób kolegi @włoszka - dziękuje za wskazówkę! Również dziękuje za zaangażowanie. Reputacja rozdana, dziękuje jeszcze raz!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Podobna zawartość

    • Jest to prosty formularz kontaktowy napisany na podstawie HTML i PHP. Można go "wtopić" w każdą stronę lub fajnie "ostylować". Wymaga też zmienienia adresu e-mail na nasz w pliku "send_form.php".
      W środku są dwa pliki formularz.html oraz end_form.php. 
      Author: Markob
      Download

      Ukryta zawartość
      Zareaguj na post lub odpowiedz w temacie aby zobaczyć ukrytą zawartość. Previews

    • W sumie większość już błędów usunołem przejrzałem sporo tematów i został mi taki
      Notice: Undefined index: site in /home/overnpl/domains/overn.pl/public_html/amxbans/setup.php on line 16 Notice: Undefined variable: msg in /home/overnpl/domains/overn.pl/public_html/amxbans/setup.php on line 318 Linia 17:
      $sitenr=(int)$_POST["site"]; Linia 318:
      $smarty->assign("msg",$msg); Co to może być coś dodać usunąć
       
    • Cześć, mam bazę danych z unixowym czasem ich dodania, potrzebuję usunąć z niej rekordy młodsze niż 50 dni (Jeśli były stworzone w przeciągu 50 dni). Jakieś rady? Totalnie nie mam pomysłu.
       
      Dzięki serdeczne za pomoc :).
    • Skrypt, który ma pokazać ile dni ma dany miesiąc po wskazaniu miesiąca i roku z formularza przez użytkownika.  
      Nie wiem gdzie mam błąd. Proszę o poprawienie błędu w kodzie php.
      <form action="ostatni_dzien_miesiaca.php" method="post"> <label for="miesiac">Miesiąc:</label> <select name="miesiac"> <?php for($l=1; $l<=12;++$l) echo '<option value="'.$l.'">'.$l.'</option>'; ?> </select></br></br> <label for="rok">Rok:</label> <select name="rok"> <?php for($i=1900; $i<=2090;++$i) echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>'; ?> </select></br></br> </br></br><input type="submit" name="sprawdz" value="Sprawdź dzień tygodnia" /> </br></br><input type="reset" name="reset" value="Wyczyść" /> </form> <?php $rok['rok'] = $miesiac['miesiac']; for ($i = 1; $i <= 12; $i++) { $miesiac[$i] = date("t", mktime(0, 0, 0, $i, 1, $rok)); } var_dump($miesiac); ?>
    • Witam Jestem początkująca .
      Chce zrobić kalkulator z jednym polem input, gdzie użytkownik wprowadza działanie np. 2 + 2 = lub 2 + 2 + 2 = itp. Użytkownik może wprowadzić dowolną ilość liczb np. 2 + 2 +  2 + 2 = Po kliknięciu oblicz pokazuje się wynik.
      Zrobiłam formularz html, ale nie wiem jak zrobić php. Proszę o pomoc.
      <form action="kalkulator2.php" method="post"> <p>Wpisz działanie</p> <input type="text" name="oblicz_dane" placeholder="wprowadż działanie"> </form> <p>Wynik</p>
  • Najnowsze tematy

  • Ostatnio rozwiązane

    • Z tego co widzę to router Vue wymaga SSR (Server-side render), który można stworzyć za pomocą NodeJS wraz z expressem. Prosta odpowiedź znajduje się tutaj: https://stackoverflow.com/questions/43726961/how-to-make-vue-js-app-with-routing-work-in-heroku Sklonowałem repozytorium i zrobiłem deploy za pomocą Vercel. Link: https://covid-19-daily-stats.vercel.app/country/US Vercel tworzy sobie sam środowisko SSR w zależności czego potrzebujemy (wykrywa czy to Vue, React, Angular itp.).
    • @xZANDARMx masz na serwerze index.php? Możesz w htaccess spróbować ustawić: DirectoryIndex index.html  
    • Cześć. Local Security Authority Process to proces systemu Windows, odpowiedzialny za wymuszanie zasad zabezpieczeń w systemie.  Jego pojawienie się wraz z odpaleniem gry jest całkowicie normalne. Sprawdź jednak wagę tego pliku, w Windows 10 powinien on ważyć około 57 KB, jeżeli waży znacznie więcej np. 500 czy nawet powyżej 1 MB to może to oznaczać jakąś infekcję i fakt że nie jest to oryginalny plik Microsoftu. 
×