Jump to content
Sign in to follow this  
kuci

'X' jako tło pseudoelementu nie chce się pojawić CSS

Recommended Posts

Witajcie chcę osiągnąć taki efekt:

i ten dziadowaty x nie chce mi się pojawić daje go jako obrazek.

PRACA:

Tłumaczcie mi prędko co jak zwykle źle ☺️  Pozdrawiam

Share this post


Link to post
8 godzin temu, cskopytko napisał:

Proszę

wszystko jest jak ma być - dzięki ale kurde jest jeden problem bo gdy na :after jest z-index: -1 to u mnie całkiem chowa X. musiałbym dać np z-index:1  a niebieskiemu spanie 3 ale tak nie działa - jakiś pomysł??

Share this post


Link to post
54 minuty temu, kuci napisał:

wszystko jest jak ma być - dzięki ale kurde jest jeden problem bo gdy na :after jest z-index: -1 to u mnie całkiem chowa X. musiałbym dać np z-index:1  a niebieskiemu spanie 3 ale tak nie działa - jakiś pomysł??

pokaż ss, bo nie wiem o co Ci chodzi :D.

Share this post


Link to post
4 godziny temu, cskopytko napisał:

pokaż ss, bo nie wiem o co Ci chodzi :D.

58bb3575dc434_Beztytuu.png.aa9131c8aceff82b39694372e973476a.png

 

mam tak

 

kod:
 

.sizing span.value {
	background-color: #0088f1;
	padding: 9px 25px;
	font-size:30px;
	color:#fff;
	position: relative;
}
.sizing .text-left {
	font-size:22px;
	margin-bottom: 20px;
}
.sizing span.value:after {
	 content: '';
    background: url("../img/x.png") 100% 100%;
  	width: 82px;
  	height: 70px;
    position:absolute;
    left: -56px;
  	top: -5px;
  	z-index: 1;
    
}

gdy dam z-index: -1 to mi chowa całkiem i nie ma wgl

 

Share this post


Link to post

OK poradziłem sobie, jak coś to trzeba było do sizing zrobić :after.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...